anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Iacătă cum şi-a pus nea Ghiţă ţiitoarea direct şefă

GALERIE
puls
 • puls
- +

După ce vă povesteam zilele trecute de sforile lungi şi curmeiele groase pe care le trage dipotatul deştept Grămadă la serviciul de nino-nino cu dubiţe albe, am zis că musai să vă mai spunem una tot din zonă, dar cu ochi mai sprâncenaţi. 

Şi tot de doamnă, evident. Ştim că e caniculă rău afară, şi nu ar fi indicate azi chestiunile prea fierbinţi, dar musai să vă spunem asta caldă tare, ca să ne răcorim oleacă. De o vreme, aşa cum ştiţi, cică jupânul sindicatului de acolo se tot agita şi trăgea sfori la Bucureşti şi pe la partide ca să fie schimbat managerul instituţiunii. Totul, evident, pe motive de probleme cu banii şi altele care de care mai de înţeles în termeni sindicali.

Numai că am înţeles în totalitate care e treaba cu protestele astea abia după ce am auzit cine e noul şef de acolo, pus după ce vechiul a fost dat jos prin sforile sindicale. Cică madama nouă e taman ţiitoarea lideroiului, cu care zice lumea că ar avea şi un vlăstar încă nerecunoscut pe şleau. Acuma, deh, poate că, odată ce madama e şefă, s-o pune altfel problema şi în privinţa asta, nu?

Adeziunile madamei Beatrix şi salvarea de la cremenal

Să rămânem tot în zona madamelor cu funcţii şi să vă spunem două vorbe mici şi despre adunatul adeziunilor de susţinere de către managera Beatrix, muncă la care zice-se că a pus-o menistrul ca să aibă motivaţie s-o mai ţină în funcţie. Până la urmă, spun sursele noastre, cică amiciţia madamei Beatrix cu vicepremierul Raluka ar fi dat roade pentru prima, iar susţinerea oferită de aceasta la ministru o va salva pe moment.

Totul, însă, zic gurile rele, până ce la nivel de parchet, acolo unde au ajuns sesizările corpului de control, se va lua o deecizie deloc plăcută la ureche. Rămâne de văzut dacă va fi pe acorduri de Rigoletto, sau pe un Bal Mascat de Verdi. Că tot e prins în dosar...

Una cu chinezi

Stând noi drept şi judecând strâmb, am avea o micuţă observaţiuni referitor la ce vedem pe teve perioada asta. De-un par egzamplu, voi aţi observat că, dintre televiziunile româneşti, Digi, o instituţie aşezată de altfel, are cel mai virulent discurs la adresa preşedintelui Statelor Unite? Şi asta mai ales de când Trump şi SUA duc o politică globală împotriva Chinei şi a principalelor companii de acolo acuzate că sunt folosite în acţiuni de spionaj.

Iar când am mai auzit că grupul Digitocmai a reînnoit parteneriatul cu Huaweii, zău că iar am început să ne întrebăm de unde o fi avut atâţia bani misteriosul miliardar patron de aici? Am întrebat, n-am dat cu paru’.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.