anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Iacătă: gheneralul Teacă

GALERIE
puls
 • puls
- +

De pe panoplia ieşenilor care ne mai fac de baftă la Bucureşti, iacătă pe azi încă un specimen, de data asta unul cu caschetă din aia mare, stil sovietic: gheneralul două stele Paulică Iamandi, ajuns recent, pe mâna partidoiului, de la Iaşi derect şef al ISU la nivel naţional. 

Iar în foto alăturat, chiar în mijlocul chinezilor de la ambasadă, care au făcut o donaţie incomparabil mai mică decât a multor donaţii, dar au avut pretenţia să fie primită cu fanfare. Şi cine s-a dus să pupe poala, altul decât gheneralul ieşean.

Băbăeţ, păi noi când vă spuneam mai an că ăsta a fost racolat de Secu încă din tinereţe, şi că nu întâmplător a fost avansat la Bucale de dubiosul cu legături înspre Est Mihai Fifor de la partidoi, voi ziceaţi că dăm la peşte. Iaca: acuma ce mai spuneţi?

Şi soldatul Svejk...

Să rămânem tot în zona politichiei, dar spre cea de Bahlui, ca să vă mai spunem una tare haioasă, auzită în aceste zile de izolare. Bârfesc băieţii veseli de prin preajma electricianului şef de la partidoi, şef pe muniţip, că nea Măricel ar fi aşa de fericit după ce a auzit de la noi că dipotatul ex-leberal Bodea ar putea candida la şefia pe judeţ cu sprijinul userist al madamei Cozet încât, zice-se, ar fi ticluit şi un plan mai năstruşnic decât cel al lui dr. Cercel.

Anume, după cum spun băieţii de care vă ziceam, cică nea Măricel s-ar gândi să facă, printr-un intermediar cu bani, o ofertă ca venind de la mediul de afa-ceri, numai şi numai să-l vadă pe Bodea în cursă. De ce ar face asta? Ehee: păi e clar că Măricel se teme cel mai tare de liberalul Paralexe, iar intrarea lui Bodea în cursă ar rupe la greu voturi de la acesta, în timp ce Măricel, socoate chiar el, rămâne pe loc şi câştigă.

Hm, mda: dacă e chiar aşa cum trimit curent în reţea electricienii, atunci chiar că merită să dea bani pentru un aşa scenariu cu suprasarcină. Deşi avem un dubiu, dar de ăsta haidaţi să vorbim mâine!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.