anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Iacătă-i pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Costiil, prezenţi pe scenă la vecernie!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Ehehei, dragi sărbătoriţi ai zilei de ieri au ba, “La mulţi ani!” în primul rând celor în cauză, dar şi un mic pont haios pentru cei care nu au avut de-a face nici în clin nici în mânecă la o astfel de sărbătoare, ca să se destindă şi ei niţeluş. 

Iaca, stimaţi telespectatori, o frumoasă poză primită la redacţie de la un cetăţean de bine, rămas anonim, fotografie realizată alaltăseară, la biserica din complexul studenţesc din Tudor Vladimirescu, aia condusă de aşa-numitul preot al vipurilor locale, părintele Florin (Săru’mâna, părinte, şi Doamne-ajută!).

Spune lumea mai pricepută şi mai informată că părintele Florin a chemat la vecernie vipurile politice de la judeţ dar şi de la premărie ca, având în vedere hramul de ieri, să le ureze cele cuvenite, după caz, cum ar fi lui Mihai Chirica de la Roznovanu şi Mihai Doruş de la ApaVital, sau să le înmâneze câte o plachetă cu Sfinţii Arhangheli la toţi de faţă, ca să fie cu spor la mandat şi, tot după caz, să-i apere de necuraţii ăia de procurori şi în anul care vine.

Nu am putut bate cu privirea de la distanţă ce scrie exact pe plachetele înmânate la vecerrnia de alaltăseară, înaintea hramului. Dar, dacă ne-ar fi întrebat cineva, sigur am fi propus să se scrijelească pe ele, cu şănţuleţ aurit, “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Costiil”. Aşa să îi ajute Doamne-Doamne!

O fentă la derută?

Nu ştim dacă îţi fost pe fază în uichend, dar deputatul liberal Muraru, şef al filialei, a avut o atitudine clară împotriva unei alianţe a PNL cu PSD. Care să fie explicaţia, din moment ce, se ştie, la centru cel ce a împins PNL în braţele PSD e chiar prezidentul, cel în tabăra căruia sunt şi fraţii Muraru? Amicul Archibald Tănase zice să nu băgăm de seamă, că e doar o mişcare la derută, ca Iohannis să se facă că se-mpiedică. Hm, oare?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.