Iacătă-i şi pe pesediştii ieşeni!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Iacătă-i şi pe pesediştii ieşeni!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Ca să nu fie mai prejos decât şefii Ciolacu şi Tudose, care au fost amendaţi pentru că stăteau 11 la o masă la o pensiune-restaurant din Buzău, iacătă că sâmbăta asta pesediştii ieşeni s-au adunat şi ei ca să sărbătorească Ziua Recoltei, la un local din zona Ciurchi. 

Cum vedeţi în prim plan, Ostaficiuc, Cîtea şi sponsorul lor, Boca, au ce sărbători, că doar au prins locuri bune pe liste şi numai o nenorocire îi poate face să se întoarcă la munca de jos, de la anu’.

Acuma, dacă stăm strâmb şi întrebăm drept, oare de s-ar pune de-o amendă acolo, ca la Ciolacu, cine o va plăti: tot Boca? Întrebăm, nu dăm cu paru’...

Momente penibile la ceas aniversar

Şi dacă tot a fost ieri un moment vniversitar atât de festiv, precum aniversarea a 160 de ani de existenţă, eveniment marcat de două instituţii importante ale Iaşului, vniversitatea “Cuza” şi cea de Arte, nu se poate să nu vă spunem pe azi şi chestiunile care au făcut acolo deliciul asistenţei, dar şi sarea&piperul bârfitorilor.

De-un par egzamplu, iarăşi “Cuza” a părut cea mai izolată vniversitate din tot Iaşul: au fost, e drept, rectorii de la celelalte universităţi, dar toţi au avut doar discursuri seci şi distante, iar rectorul cuzist, mai mare ruşinea, dragilor, a primit mesaje de felicitare doar de la vniversităţile din Bălţi şi din Cernăuţi. Nici măcar de la Colegiul Universitaria, unde sunt membri doar “Cuza” şi celelalte patru vnicersităţi mari din ţară, nu a venit vreun semn de felicitare, sau măcar de atenţie, având în vedere aniversarea atât de notorie de la Iaşi.

Şi, în fine, ca să încheiem într-o nouă de amuzament (deşi mulţi ar spune că de fapt este vorba de un moment trist de-a binelea), zice-se că cea mai penibilă chestiune festivă s-a petrecut atunci când marele rector fost menistru i-a bulibăşit numele chiar marelui fizician fost rector al universităţii ieşene, din Dragomir Hurmuzescu acesta făcându-l Dragomir Hurmuzache. Deh, cum vă spuneam şi mai anţărţ, dar şi la ultima votare: vin vremuri ruşinoase...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.