anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Iacătă-l şi pe managerul de judeţ stâlcind limba!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Băbăeţ bă, nu se poate aşa ceva: din câte se pare, printre şefii Iaşi este concurs de stâlcit limba română şi coerenţa în exprimare, nu alta. 

Dacă de la Mihăiţă nu mai avem aşteptări, el obişnuindu-ne inclusiv cu virgula între subiect şi predicat, iată că vine puternic din urmă un alt personaj, generaţia 2.0 din politichia liberală ieşeană. E vorba de copilul minune al peneleului, protejatul lui dom’ Costel, managerul de judeţ Andrei Cazacu. „Le-am promis ieşenilor că modernizarea infrastructurii judeţene de drumuri este o prioritate”, dar şi că „un motiv de mândrie pentru toţi locuitorii din cele două comunităţi şi un sentiment de împlinire pentru administraţia locală”, desigur şi că „acolo un implicarea şi determinarea primarului”.

Să le luăm pe rând, aşadar: „Le-am promis că va fi” (poate fi completat eventual cu „iar acum am arătat că ne ţinem de cuvânt”); e fix invers, mândrie pentru autorităţi că au reuşit să ducă la bun sfârşit un proiect şi mulţumire pentru locuitori că vor putea merge în sandale şi când plouă; la a treia e simplu, „acolo unde” (deşi între noi fie vorba sună mai mult a denunţ de trafic de influenţă).

În speranţa că junele a priceput câte ceva, îi dorim postări mai uşoare! Adică din alea care să meargă la cafeaua cu gogoşi, dimineaţa.

Concurs de limbuţe şi adunat scame

Şi pentru că tot vorbim de competiţii ale aleşilor, haideţi să vă mai povestim despre una. De data asta, însă, din conţilul local, că-i mai ortoman şi are oi mai multe, ba chiar şi berbeci.

Acolo unde cică întrecerea de a da limbuţe şi a strânge scame de pe sacoul lui Mihăiţă ar fi aşa de mare încât nu mai încap doi per metru pătrat. Ultimul intrat în competiţie, umăr la umăr cu cei pe care-i ştiţi deja, cică e conţilierul pesedist Mişu, zis şi şomerul. Oare nea Măricel ştie?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.