anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 07.08.2020

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

GALERIE
puls
  • puls
- +

Să începem cu sfârşitul pe astăzi, stimaţi telespectatori, şi să vă oferim ceva de la Bucale, una bucată postare frumoasă a unui bun amic, abil cunoscător al sforăriilor din partidoi. 

Iacăt-o: «Văd multe ironii la adresa Vioricăi Dăncilă. Realitatea este că Dăncilă din ultimele luni de mandat nu mai era Dăncilă din primele luni... Şi tot o realitate e că i-a tras-o lui Liviu. Nu discutăm motivele şi nici nu extindem contextul. Dar singurul motiv pentru care a fost numită premier a fost să-i livreze libertatea. Şi ştim rezultatul. Dragnea joacă un teatru penibil. Dacă ar fi fost bărbat ar fi povestit cum în ultimele săptămâni de libertate mergea acasă la Codrin şi goleau sticlele de whisky. Uneori doar în 2, alteori în 3-4. Niciodată în 5. Ei, şi când se îmbăta, o suna noaptea pe Viorica şi o înjura mai rău ca în ultimul birt din Graţia. Atât de mult ajunsese să o urască. Acum măcăne, dar de după gratii. Viorica îi răspunde, din libertate. Viorica, proasta proastelor, dar din libertate...»

Fluturel şi Peni Hill: noi comicării pe bani grei

Apropo de băieţii deştepţi de la Iaşi, de care vorbeam ieri: bună şi observaţiunea unui alt amic, coleg de baricade: cele mai babane lovituri ale conţilierului leberal ieşean de care vorbeam ieri sunt taman în fieful lui Fluturel de la Suceava. Dar oare de ce? Asta hai că v-o spunem noi! Păi bine, bă băieţi, pe scurt, iaca pontul: voi ştiţi că artizanul aducerii lui Peni Hill la leberali a fost taman discretul Fluturel.

Boon, dar omul lui de legătură de la Iaşi, care a negociat transferul cu Peni Hill punct cu punct, este chiar acest conţilier reprofilat pe biznis de pandemie şi altele. Aşa că, deh, pentru aceste servicii, şi ca Fluturel să rămână cu influenţa neştirbită în Moldova, deci inclusiv la Iaşi, nu merita băieţaşul şi el ceva mărunţiş, acolo? Ce naiba...

O fi de campanie?

Şi dacă tot vorbirăm de leberali, haideţi să vă oferim şi mondenitatea de uichend tot de aicea din partid, din strunga de oi, vorba baladei. Pentru că zilele trecute a fost aniversarea madamei senator de Iaşi Iulia Scântei (ocaziune cu care îi urăm un sincer “La mulţi ani!” şi o mare baftă la prins loc pe listă la toamnă, căci auzim că tare are nevoie), iată ce nouă pălărie de vară, din imensa-i colecţie de profil, a scos acum la aerisit madama! Şi pentru că numai noi am văzut până acuma peste 50 de piese, avem totuşi o întrebare: madam, unde le ţineţi pe toate?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dar la Primărie când se ajunge?

Ionuț BENEA

Dar la Primărie când se ajunge?

Arestarea lui Cristin Zămosteanu este doar vârful unui iceberg pe care procurorii trebuie să-l arate la adevărata sa dimensiune.

Filmuletul zilei

opinii

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

Inventica

Neculai SEGHEDIN

Inventica

În anul 1983 eram în Munţii Orăştiei, la Sarmisegetuza Ulpia Traiana. Am intrat în magazinul sătesc, care era „cu de toate”, unde am găsit o carte care m-a fascinat de cum am deschis-o: „Inventica” de Pierre Verone, Editura Albatros, Colecţia Lyceum. Să cumperi cărţi atunci când urci pe munte cu rucsacul în spate, recunosc, nu atestă o inteligenţă prea grozavă, ba dimpotrivă, mai ales atunci când nu eşti chiar o forţă a naturii...

Geopolitrucuri

Nicolae CREŢU

Geopolitrucuri

Aproape că nu e zi care să treacă fără vreo ştire, comentarii şi dezbateri (o vocabulă, aceasta din urmă, mai puţin compromisă decât mulţimea de „talk-show”-uri în care nu numai că nu se dezbate nimic, dar domneşte o „armonie” adormitoare, între eternii lor „abonaţi”, mereu aceiaşi şi tare temători de polemos) gata să citeze ierarhii, rating-uri pe scala cărora România (deci noi, românii) se situează foarte jos. 

pulspulspuls

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Caricatura zilei

Guma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.