Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

GALERIE
puls
  • puls
- +

Să începem cu sfârşitul pe astăzi, stimaţi telespectatori, şi să vă oferim ceva de la Bucale, una bucată postare frumoasă a unui bun amic, abil cunoscător al sforăriilor din partidoi. 

Iacăt-o: «Văd multe ironii la adresa Vioricăi Dăncilă. Realitatea este că Dăncilă din ultimele luni de mandat nu mai era Dăncilă din primele luni... Şi tot o realitate e că i-a tras-o lui Liviu. Nu discutăm motivele şi nici nu extindem contextul. Dar singurul motiv pentru care a fost numită premier a fost să-i livreze libertatea. Şi ştim rezultatul. Dragnea joacă un teatru penibil. Dacă ar fi fost bărbat ar fi povestit cum în ultimele săptămâni de libertate mergea acasă la Codrin şi goleau sticlele de whisky. Uneori doar în 2, alteori în 3-4. Niciodată în 5. Ei, şi când se îmbăta, o suna noaptea pe Viorica şi o înjura mai rău ca în ultimul birt din Graţia. Atât de mult ajunsese să o urască. Acum măcăne, dar de după gratii. Viorica îi răspunde, din libertate. Viorica, proasta proastelor, dar din libertate...»

Fluturel şi Peni Hill: noi comicării pe bani grei

Apropo de băieţii deştepţi de la Iaşi, de care vorbeam ieri: bună şi observaţiunea unui alt amic, coleg de baricade: cele mai babane lovituri ale conţilierului leberal ieşean de care vorbeam ieri sunt taman în fieful lui Fluturel de la Suceava. Dar oare de ce? Asta hai că v-o spunem noi! Păi bine, bă băieţi, pe scurt, iaca pontul: voi ştiţi că artizanul aducerii lui Peni Hill la leberali a fost taman discretul Fluturel.

Boon, dar omul lui de legătură de la Iaşi, care a negociat transferul cu Peni Hill punct cu punct, este chiar acest conţilier reprofilat pe biznis de pandemie şi altele. Aşa că, deh, pentru aceste servicii, şi ca Fluturel să rămână cu influenţa neştirbită în Moldova, deci inclusiv la Iaşi, nu merita băieţaşul şi el ceva mărunţiş, acolo? Ce naiba...

O fi de campanie?

Şi dacă tot vorbirăm de leberali, haideţi să vă oferim şi mondenitatea de uichend tot de aicea din partid, din strunga de oi, vorba baladei. Pentru că zilele trecute a fost aniversarea madamei senator de Iaşi Iulia Scântei (ocaziune cu care îi urăm un sincer “La mulţi ani!” şi o mare baftă la prins loc pe listă la toamnă, căci auzim că tare are nevoie), iată ce nouă pălărie de vară, din imensa-i colecţie de profil, a scos acum la aerisit madama! Şi pentru că numai noi am văzut până acuma peste 50 de piese, avem totuşi o întrebare: madam, unde le ţineţi pe toate?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.