Pentru că s-au tot adunat zilele astea tot felul de chestiuni despre candidații la președinție, de parcă acuma ar începe campania, când de fapt doar s-au încheiat înscrierile, adică alaltăieri, iacătă că am făcut pentru domniile voastre o scurtă colecție de postări mai interesante, cu miez, de la oameni care sigur știu mai multe decât noi în chestiunea despre care scriu.
Asta ca să vedeți unde se ajunge atunci când sforile, inclusiv în selecția de candidați de top, sunt trase din zona serviciilor, nu din zona conectată direct la electorat!
Două vorbe despre madam Ciucă, fost sergent major, actual colonel
O întrebare, mai întâi: cum rezolvi problema asta în campanie, când o mai ai și pe aia cu plagiatul? Așadar, o postare discretă, cu o poveste faină, ne spune fostul băiat de la investigații de pe vremea răposatei reviste Cațavencu. Dom’ Cornel pleacă de la o întrebare simplă: unde e posibila viitoare primă doamnă, personajul care absentează nemotivat din cartea lui Ciucă? Iar mai departe ne face el o scurtă foaie de parcurs:
«În 2010, actualul colonel(r) Maria Ciucă a fost angajată cu gradul de sergent major la ISU Focșani de pe lângă Brigada 282 „Unirea Principatelor” din Focșani, comandată de colonelul Nicolae Ciucă. În 2011, an în care Ciucă a fost numit comandant al Diviziei 2 “Getica” Buzău, Maria Ciucă e transferată cu gradul de plutonier la Biroul Direcției Contrainformații și Securitate Militară (DCSM) de pe lângă Statul Major al Diviziei “Getica”; competențe – 0; inteligență – casnică; felul cum a fost recrutată – trafic de influență, fals, uz de fals, înșelăciune în convenții. În 2015 Ciucă e numit șeful Statului Major, iar în2019 Maria Ciucă e avansată plutonier adjutant la DCSM, trecută în rezervă și reactivată în aceeași zi cu grad de lt. colonel în urma intervenției personale a lui Mihai Fifor, ministrul Apărării, la rugămintea generalului Ciucă.Pe 24 octombrie 2019 Nicolae Ciucă va fi trecut în rezervă pentru a fi numit pe 4 noiembrie ministrul Apărării. La sfârșitul lui octombrie 2019 Maria Ciucă a trecut în rezervă cu o pensie lunară de 5.100 lei. Solda ei lunară era de 2.500 lei. Dacă prima doamnă a României va arăta astfel, merităm să ieșim din UE și NATO, iar România să fie anexată de Federația Rusă.»
Despre Prostănac, poftim: ce să mai zici?
Una scurtă și despre Prostănac, care pare a fi cam groggy zilele astea, după dezvăluirile privind legăturile cu Rusia ale unora dintre oamenii săi de staf electoral, culmea, oameni cu trecul PNL.
Ne relatează un fost jurnalist din capitală, acum istoric, Matei Udrea pentru cunoscători: «În mod previzibil, peste Geoană se prăvălește muntele de scheleți care fuseseră înghesuiți în dulap. Sidonia Bogdan a întrebat la MAE și a primit un răspuns oficial pe care-l publică azi: Geoană s-a angajat la Ministerul de Externe în martie 1990, și nu în 1991, așa cum scrisese în CV-ul oficial publicat pe site-ul NATO. Și n-a fost angajat prin concurs, cum pretinde, ci prin ordin direct al ministrului de atunci, Sergiu Celac, fostul interpret al lui Ceaușescu.
Suntem, practic, ca-n bancul de la Radio Erevan: „E adevărat că lui Ivan i s-a dat o mașină nou-nouță?”. „Da, e adevărat, dar cu două mențiuni: nu era mașină, era bicicletă și nu i s-a dat, ci i s-a luat”»
Pentru ilustrare, iacătă și poza care i-a adus confirmarea poreclei de Prostănac, aia cu „Mihaela, dragostea mea!”:
De unde provine nea Marcel? De la Buzău!
Cât privește nea Marcel, aicea prea multe nici n-ar fi de spus, iar ascensiunea acestui fost băiat de colonel albastru cu bacalaureat neclar și cu facultate la bătrânețe, în fotografii dubioase cu bisnismani arabi fugari legați de servicii secrete de acolo, e mai clară ca la nimeni altul despre cine e personagiul. Așa că, iaca poză, în rest sărim!
La final, o prognoză nu prea plăcută ochiului
La final, tot o postare interesantă, și tot a unui fost jurnalist de top și de bună credință, fost și ministru PDL dacă vreți, acum un personagiu ce pare foarte onest și la locul lui: Ionuț Popescu. «Hai, să vă las aici o postare-prognoză pentru următorii ani! O prognoză ce nu are de-a face cu preferințele, ci, doar, cu evaluarea realității. Adică, dacă joacă Real cu Dinamo, eu zic că bate Real; dar nu înseamnă că eu țin cu Real. Eu sunt fan Barcelona! Deci… Pentru anii următori: Geoană, președinte, Sebastian Burduja, prim-ministru!Să nu ziceți că nu v-am spus!»
Aha, deci liberalul Burduja, tot fiul lui tata din zona de care ziceam!
Cum spuneam mai sus: vedeți unde se ajunge dacă lăsăm băieții cu ochi albaștri să se joace nesupravegheați la butoane?
**** PONT ****
Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.
Publicitate și alte recomandări video