anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Ian McKellen, în vârstă de 81 de ani, va juca rolul Hamlet în primul spectacol britanic după izolare

GALERIE
Ian McKellen
  • Ian McKellen
- +

Sir Ian McKellen, în vârstă de 81 de ani, va interpreta rolul Hamlet, în care sunt de regulă distribuiţi actori tineri, în prima producţie britanică de teatru pentru care vor fi începute repetiţiile după izolare.

Repetiţiile, la care vor fi respectate strict măsurile de distanţare fizică, monitorizare şi igienă, vor începe luni, scrie The Guardian, deşi nimeni nu ştie cu certitudine când va putea fi prezentat spectacolul publicului.

Artele spectacolului reprezintă unul dintre domeniile grav afectate de pandemie. În Marea Britanie, teatrele vor putea fi redeschise pe 4 iulie, după aproximativ patru luni de când au fost închise ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului, dar nu pentru producţii live. Este estimat că aproximativ 70% dintre ele vor rămâne fără bani până la finalul anului.

Odată cu noul „Hamlet”, Ian McKellen va reveni la rolul pe care l-a jucat în urmă cu 50 de ani. Spectacolul este produs de Bill Kenwright şi regizat de Sean Mathias, acesta fiind primul lui titlu în primul său sezon la Theatre Royal Windsor. Mathias a spus că este încurajator că pot măcar începe lucrul la spectacol, chiar dacă nu este cunoscut când îl vor putea prezenta.

Castingul neconvenţional este o practică inclusă în teatru acum. Hamlet este, în mod tradiţional, cel mai râvnit rol de actorii tineri. Specialiştii au dezbătut mult timp dacă personajul are 30 de ani, aşa cum este menţionat la un moment dat în piesa lui William Shakespeare, sau mai puţin, aşa cum par să indice caracteristicile lui. 

„Mă simt norocos să pot lucra din nou, mulţumită optimismului lui Bill Kenwright şi invitaţiei lui Sean Mathias de a reexamina Hamlet, după 50 de ani de la prima mea încercare. Aşa că acum ne întâlnim din nou. Nu ştiu când, dar ştiu unde - Theatre Royal Windsor!”, a transmis McKellen.

Mathias şi McKellen au lucrat împreună de mai multe ori şi au fost parteneri timp de zece ani, în anii 1980. După Hamlet, Ian McKellen va juca rolul Firs într-o nouă producţie a piesei „Livada de vişini”, după Anton Cehov.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Jurnalism în cheia „clarităţii morale”

Alexandru LĂZESCU

Jurnalism în cheia „clarităţii morale”

Jurnalismul nu poate fi niciodată matematic obiectiv, însă el ar trebui să fie, cel puţin în teorie, relativ nepărtinitor, să permită dezbaterea şi să găzduiască puncte de vedere diferite; nu şi în noua viziune radicală de stânga care câştigă teren în Occident, pentru care „adevărul propriu” trebuie să primeze.

Filmuletul zilei

opinii

Scaunele şi câinele Celsius

Nichita DANILOV

Scaunele şi câinele Celsius

Am ascultat cu glasurile stinse sunetele de chitară, am ascultat şi recitalurile. Am aplaudat. Apoi ne-am sculat de pe scaunele noastre, ne-am salutat de la distanţă, şi am plecat spre bârlogurile noastre risipite prin diferite colţuri ale oraşului. Ajunşi acasă, ne-am întins în pat, scrutând tavanul. Dar atât patul, cât şi tavanul semănau cu piaţa unde avusese loc recitatul. Şi atunci ne-am întrebat: la ce bună arta în vremea pandemiei?

Generații de drepturi, starea democrației și noile conflicte

Sorin CUCERAI

Generații de drepturi, starea democrației și noile conflicte

În societate lucrurile stau cam la fel ca în zona politică - excepția semnificativă fiind societatea urbană (mai ales din urbanul mare), care tinde să susțină din ce în ce mai puternic drepturile din a treia generație. De aici și respingerea masivă în urban a partidelor tradiționale (PSD și PNL), percepute ca rămase în urmă, când nu de-a dreptul retrograde (cam cum era perceput PCR în urbanul mare în anii '80).

O critică a criticii

Dana ȚABREA

O critică a criticii

Volumul semnat de Miruna Runcan, Teatrul în diorame. Discursul criticii de teatru în comunism. Fluctuantul dezgheţ 1956-1964 (Editura Tracus Arte, 2019) este pentru autoare, critic de teatru, profesor la Facultatea de Teatru şi Televiziune de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, un prilej de reflecţie şi cercetare academică asupra fenomenului criticii de teatru în comunism, de analiză retorico-stilistică a unor fragmente din cronicile timpului, ceea ce-i permite să formuleze opinii cu privire la structura şi tipologia cronicilor, parte a unei critici a criticii, aspect neglijat de literatura de specialitate.

pulspulspuls

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Să începem cu sfârşitul pe astăzi, stimaţi telespectatori, şi să vă oferim ceva de la Bucale, una bucată postare frumoasă a unui bun amic, abil cunoscător al sforăriilor din partidoi. 

Caricatura zilei

Răzbunarea mașinii

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.