anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

Iar a ajuns ciuca miştourilor naţionale un ales al ieşenilor

GALERIE
puls
 • puls
- +

Băbăeţ, haidaţ’ bă, dar nici chiar aşa, băă... Iacătă mai jos poza care circulă cu mare frenezie prin mediul online, şi de care se râde cu mare poftă! 

Este vorba, după cum vedeţi, de senatoarea ex-AUR de Iaşi Diana Şoşoacă, într-o ipostază din Parlament, de Ziua Naţională dacă ne aducem bine aminte. Toată panarama, evident, legat de acel balon de spionaj al Chinei interceptat de americani deasupra teritoriului lor şi bombardat două zile mai târziu. Nu cred că e cazul însă de vreun bombardament aicea, dar ceva parcă tot ar trebui menţionat, măcar în treacăt.

De-un par examplu, de legăturile lui Şoşo cu cel care a lansat-o în viaţa publică la vremea ei, celebrul menistru al Energiei din vremea lui Văcă, DIP, personagiu ce auzim că acuma hodineşte într-o vilă de prin munţii Italiei, căruia i se spunea „Omul Gazprom în România”, la cabinetul căruia Şoşo lucra pe vremea când s-a vândut Petrom. Aşa că, dacă vreţi doar să râdeţi, nu e corect: e şi de plâns olecuţă...

Pulpana unei ministrese pline, adăpost de vreme rea pentru un alt ales al Iaşului?

Una scurtă dar vioaie tot din ograda politichiei de Bahlui. Pentru că tot am vorbit zilele trecute despre ce se mai aude dinspre partidoiul ieşean, acolo unde cică nea Măricel ar avea oarece susţinere să mai facă o curăţenie în filială, haideţi să vă spunem ce am auzit după ce am publicat noi aicea faptul că unui actuali dipotaţi s-ar putea să nu mai prindă listele, la anul!

Deşi mulţi îl văd deja pe dipotatul electrician că sărind din schemă, pe motiv că el ar fi capul răutăţilor printre dujmanii lui Măricel, ei bine, alţii zic că musiu şi-ar fi găsit între timp oarece susţinere interesantă, taman în tabăra duşmanilor lui Ciolacu din partidoi.

Ar fi vorba, zice-se, de aripa protectoare a unei ministrese fostă premare general, la care ieşeanul ar fi ajuns nu se ştie prin ce metode specifice. Dacă va da au ba rezultate mişcarea? Ei bine, la asta nu avem deocamdată un răspuns. Poate doar o altă întrebare, dar pe care o vom pune într-un episod viitor...

Înţelegerea secretă PSD-PNL

Dacă până nu de mult împărţeala secretă între PSD şi PNL era ca primul să dea viitorul premier iar al doilea să dea viitorul preşedinte al ţării, mai nou se aude că ar fi apărut unele suceli şi fricţiuni, pe motiv că Ciolacu s-ar întinde la caşcaval şi ar vrea să fie el viitorul preşedinte. Oare să fie din cauză că, după alegeri, premierul poate fi şi schimbat?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.