Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

GALERIE
puls
  • puls
- +

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Carele, cică, iarăşi a înjurat şi dumnezăit ieri pe holuri la adresa celor de la Iaşi, Suceava şi Neamţ (ştiţi voi: amicul Mugurel). Numai că, din ce auzim, cică nici bine nu şi-a dat demisia sforarul telefonist al lui Alexe&Flutur, căci Cîţu iar s-a apucat de sudălmi, zice-se, după ce a auzit noua propunere a partidului pentru locul lăsat liber de telefonistul plecat alaltăieri prin demisie.

Ar fi vorba, zice-se, de un băiat tot din strunga de oi a lui Flutur, adicătelea de actualul inspector şef al Gărzii de Mediu din Suceava, Mihai Găşpărel pe numele lui, băiat de băiat în privinţa afacerilor cu lemn din toată zona, amic la cataramă şi la centură cu cartuşe cu toţi cei de mai sus. Deh, ce să facă şi Cîţu, câtă vreme funcţiile din guvern sunt împărţite pe filiale, iar lemnul e la Flutur?

Luaţi-i de mânuţă ca să-i învăţaţi politichia, madam!

Of, of, madam Cozet şi musiu Bodea, mai scoateţi-i olecuţă în lume de mânuţă pe băieţii şi demoazelele alea de conţilieri din Consiliul Local, căci în ritmul în care vor să iasă ei singuri cam dau cu oiştea căruţei în gard.

De-un par egzamplu, ieri, înainte de marea votare de azi a bugetului propus de Chirica, cei 9 conţilieri userişti de Iaşi au trimis invitaţie presei pentru o întâlnire cu caracter informativ. Nu mai spunem că întâlnirea au fixat-o exact la ora 10, adicătelea taman când începea şi şedinţa cu bugetul de la judeţ, iar mulţi gazetari au fost forţaţi să ia dinainte un sicron, două în fugă pe microfon şi duşi au fost dincolo, la judeţ, că era mai important. Au rămas până la urmă abia doi gazetari, de sămânţă, cărora cei 9 le-au spus că fiecare va face o prezentare a opiniilor proprii despre starea naţiei, de câte 20 de minute. Adicătelea, o gargară inutilă de vreo trei ore. Evident că gazetarii au propus invers: haideţi să răspundeţi întâi la întrebări, apoi vorbiţi cât vreţi! Când au auzit că întrebarea era „Votaţi au ba bugetul?”, care până la urmă arde pe toţi, au scăldat-o fără răspuns şi au zis că vor răspunde la întrebări la final, după orele de expozeu. Ceea ce nu s-a mai întâmplat, căci au plecat şi cei doi gazetari rămaşi.

Ei bine, şi acuma faza haioasă: expozeurile au continuat online, transmise pe pagina de facebook a partidului, fără public, iar la finalul transmisiei cică s-a întrebat în sala goală dacă sunt întrebări de la ziarişti, după care s-a tras cortina. Fain, ce mai...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri