Iaşi - Doar un medic de familie din trei vrea să se implice în testarea Covid
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 29.01.2022

Iaşi - Doar un medic de familie din trei vrea să se implice în testarea Covid

GALERIE
medici de familie
 • medici de familie
- +

124 de medici de familie din Iaşi din cei 400 aflaţi în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi au depus cerere pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2. Aceştia vor putea testa în cabinetul propriu în baza unui contract distinct, de natură civilă, încheiat cu CJAS. 

„Avem 124 de solicitări din partea medicilor până astăzi (n. red. vineri). Vom contracta cu aceştia începând de astăzi, iar cu alţii pe măsură ce înregistrăm cereri”, a precizat Radu Ţibichi, preşedintele CJAS Iaşi. Testarea se face în cabinetele medicilor sau în centrele de permanenţă de către medicii de familie cu liste proprii, inclusiv medicii nou-veniţi într-o localitate, dar şi de către medicii fără liste proprii, angajaţi în cabinetele medicale individuale, aflaţi în relaţie contractuală cu CJAS.

Vor putea să fie testate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie care sunt eligibile, conform metodologiei, alte persoane eligibile pentru testare, dar care nu au un medic de familie, precum şi persoanele care sunt înscrise pe lista altui medic de familie care nu asigură aceste servicii, condiţia fiind să fie un interval de cel puţin 48 de ore între două testări succesive.

„Medicii de familie achiziţionează numai testele rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2, care sunt cuprinse în lista aprobată de Comisia Europeană, afişată pe site-ul Ministerului Sănătăţii, şi păstrează documentele care dovedesc achiziţionarea acestora, în vederea verificării de către structurile de control”, au precizat reprezentanţii CJAS. Pentru această activitate realizată şi validată ca serviciu medicii vor primi 50 de lei de persoană, iar medicul de familie nu va percepe sume suplimentare de la persoanele pe care le testează. De asemenea, medicii sunt obligaţi să raporteze rezultatele în aplicaţia CoronaForms imediat după efectuarea testării şi nu mai târziu de ora 24.00 a zilei în care s-a acordat serviciul.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce angajarea în Guvern a unui fiu de politician ne face să pierdem de două ori

Dan CONSTANTIN

De ce angajarea în Guvern a unui fiu de politician ne face să pierdem de două ori

De aceea mulţi dintre tineri aleg din start să-şi caute ceva în afară. Nu vor să se milogească pe aici şi oricum e mai cool să lucrezi în Berlin sau Londra decât să-ţi faci veacul prin Vaslui.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (5)

Autorul relatează în continuare despre felul în care familia sa din Seimeni, sat situat pe malul dobrogean al Dunării, a traversat anii comunismului.

Cu Dumnezeu, de-a v-aţi ascunselea

pr. Constantin STURZU

Cu Dumnezeu, de-a v-aţi ascunselea

Cuvântul Dumnezeu cred că e printre cele mai familiare cuvinte. Dar avem noi o idee clară asupra conţinutului acestui cuvânt? Îl învăţăm de mici, dar ceea ce învăţăm corespunde realităţii? Trăim cu impresia că atunci când vorbim despre Dumnezeu ştim precis la Ce (sau la Cine) ne referim. 

Coroana reginei

arh. Ionel OANCEA

Coroana reginei

Arhitectura este arta deplină a spaţiului de viaţă, personală şi comunitară. Resursele de creativitate vin din întreaga cultură şi civilizaţie. Referinţele sunt complexe, diferite de ale artelor plastice figurative sau nonfigurative. 

pulspulspuls

Avem notabilităţi faine pe listă: iacătă cine vine la inaugurarea A8 din 2050!

Avem notabilităţi faine pe listă: iacătă cine vine la inaugurarea A8 din 2050!

Sinceri să fim acuma, parcă nici nu ştim cum s-o luăm: de bună sau de nebună? Un personagiu din târg pus pe ghiduşii a făcut o pagină online specială, preventiv, ca să ocupe loc în faţă, pentru inaugurarea autostrăzii Unirii, A8, pentru data de luni, 3 ianuarie 2050 (!). 

Caricatura zilei

Oare și lor le-a venit mare?

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X