Iaşi: O doctorandă a USAMV, bursieră UNESCO
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Iaşi: O doctorandă a USAMV, bursieră UNESCO

GALERIE
andreea usamv
  • andreea usamv
- +

O doctorandă a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi a câştigat o bursă, în valoare de 5.000 de euro, oferită de Chaire UNESCO.

Andreea Popîrdă, doctorand la USAMV Iaşi, a declarat că Universitatea din Burgundia (Franţa), ca parte a politicii sale de atracţie internaţională, acordă două burse în fiecare an pentru studenţii din instituţiile academice, membre ale reţelei sale. Un grant de 5.000 de euro îl acordă unui doctorand pentru un stagiu de cercetare de cinci luni, pentru subiecte care trebuie să se refere la problematica Catedrei UNESCO în "Cultura şi tradiţia vinului", iar cea de a doua bursă de excelenţă se acordă unui masterand.

"Sunt absolventă a specializării Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism, a masterelor 'Tehnologia şi controlul calităţii băuturilor şi Management' şi audit în agricultură, iar în prezent sunt doctorand în al doilea an la Facultatea de Horticultură, specializarea Viticultură şi Oenologie, sub îndrumarea domnului prof. univ. dr. Valeriu V. Cotea. Anul acesta am fost selectată, în urma unui concurs de dosare, care a cuprins pe lângă CV şi scrisoare de intenţie şi trei scrisori de recomandare de la diverşi colaboratori, o listă a lucrărilor publicate până în prezent, copii ale diplomelor de licenţă şi master şi o descriere a tematicii de doctorat studiate, care în cazul meu este 'Cercetări privind compoziţia unor vinuri din souri româneşti în vederea stabilirii autenticităţii'", a explicat Andreea Popîrdă.

Timp de cinci luni, tânăra va desfăşura un stagiu de cercetare în laboratorul Procédés Alimentaires et Microbiologiques (PAM) din cadrul Universităţii din Burgundia, care are sediul principal în Dijon, Franţa, sub îndrumarea profesorului Régis Gougeon. În ultimii cinci ani, beneficiari ai acestei burse au fost studenţi din ţări precum Argentina, Brazilia, Italia.

Catedra UNESCO "Cultura şi tradiţiile vinului" a fost creată în octombrie 2006 în cadrul Universităţii din Burgundia. În general, o catedră UNESCO este constituită dintr-o reţea internaţională de parteneri (instituţii de învăţământ superior şi de cercetare, instituţii publice şi private) care propun un proiect comun legat de o problematică care poate susţine programele prioritare UNESCO în domenii ca implementarea educaţiei şi cercetării, culturii, tradiţiilor, egalităţii şanselor, mediului şi dezvoltării durabile.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.