anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Iaşi: S-a afişat ierarhia elevilor după mediile de admitere la liceu. VEZI AICI

GALERIE
admitere-liceu
 • admitere-liceu
- +

S-a afişat ierarhia elevilor după mediile de admitere la liceu. La nivelul judeţului Iaşi s-au înregistrat şase elevi cu media 10. La Colegiul Naţional din Iaşi sunt doi elevi cu media 10, urmat de Colegiul Negruzzi un elev, Colegiul Racoviţă un elev, Şcoala Gimnazială „Iordache Cantacuzino” din Paşcani un elev şi Școala Generală Bogdan „Petriceicu Haşdeu” din Iaşi, un elev. Ierarhia poate fi accesată AICI.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

CITESTE SI: Estimările ZDI - Mediile de admitere la colegiile de elită ieşene. Creştere cu 10-20 de sutimi

Perioada de admitere la liceu prin completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a  va avea  loc în perioada 4 – 11 iulie. Opțiunile pot fi completate pe foaia de înscriere, de către elev și părinte, atât la școală în prezența dirigintelui, cât și în corespondență pe mail cu școala gimnazială, la cerere.

În cel de-al doilea caz, școala trimite pe mail părintelui fișa precompletată cu date ale elevului, pentru a fi întoarsă semnată, cu opțiunile completate. Repartizarea computerizată a candidaților va avea loc în data de 14 iulie.

La evaluarea naţională, la proba de Limba și literatura română, 5910 candidați (90,05%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 42 de candidați au obținut nota 10. La Matematică, 5275 de candidați (80,37%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 210 de candidați au obținut nota 10.

Au fost depuse 741 de contestații,  445 la limba și literatura română și 296 la matematică. După soluționarea contestațiilor, 72,36% dintre lucrările de la limba română și 48,65% dintre lucrările de la matematică au primit note mai mari decât cele inițiale. Rata de participare a fost de 95,10%: 6562 candidați prezenți la ambele probe, dintr-un total de 6900 de absolvenți înscriși (prin comparație, în anul școlar 2020-2021, rata de participare a fost 92,7%, fiind prezenți 5591 de candidați dintr-un total de 6031 de absolvenți înscriși).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul şi-a luat famiglia şi a şters-o în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.