anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 08.08.2020

COMUNICAT DE PRESA

Iaşi: Trimis în judecată după ce a fugit din spitalul de Boli Infecţioase

GALERIE
spital
  • spital
- +

În intervalul 26.05.2020 – 02.06.2020 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași au fost soluționate alte trei cauze penale având ca obiect comiterea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 alin. 1 Cod penal, reprezentând un rechizitoriu și două soluții de clasare, respectiv:

În dosarul penal nr. 4465/P/2020, inculpatul P.V., în vârstă de 47 de ani, a fost trimis în judecată pentru comiterea a două infracțiuni de combatere a zădărnicirii bolilor, prevăzută de art. 352 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că, la datele de 17.04.2020 și 20.04.2020, a fugit din spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, unde se afla internat după ce fusese testat pozitiv cu virusul COVID 19.

În dosarul penal nr. 4693/P/2020 s-au efectuat cercetări in rem sub aspectul comiterii infracțiunii de combaterea zădărnicii bolilor, prevăzută de art. 352 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că în data de 24.04.2020, în jurul orei 12:40, Z. L., în timp ce se afla în incinta Maternității Elena Doamna din mun. Iași, după ce a fost testată și diagnosticată cu virusul SARS-COV2 și a luat la cunoștință diagnosticul, a părăsit unitatea spitalicească fără încuviințarea personalului medical. După aprox. o oră și 30 minute, aceasta s-a întors de bunăvoie la Maternitatea Elena Doamna din mun. Iași, fiind internată. Din cercetările efectuate a rezultat că persoana menționată s-a deplasat la altă unitate medicală, unde se afla medicul său curant, dar, fiind informată că trebuie să se interneze în prima unitate, a revenit la aceasta. După nașterea prin cezariană, fiind repetat testul, acesta a ieșit negativ, în cauză dispunându-se clasarea în temeiul art. 16 lit. b Cod procedură penală, respectiv fapta neîntrunind elementele de tipicitate prevăzute de legea penală.

În dosarul penal nr. 4464/P/2020 s-au efectuat cercetări față de suspectul B. R.,  sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că 16.04.2020,  a părăsit incinta spaţiului de carantină instituţionalizată din mun.Iaşi, unde se afla ca urmare  a faptului că nu a respectat măsura izolării la domiciliu. În urma expertizei medico-legale psihiatrice a rezultat că fapta nu a fost comisă cu discernământ, față de suspect fiind dispusă luarea provizorie a măsurii de siguranță a internării medicale.

Prin ordonanţa din data de 26.05.2020, s-a dispus clasarea cauzei în temeiul art. 16 lit. d Cod procedură penală, precum şi sesizarea judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Iaşi pentru confirmarea măsurii internării medicale.

Precizăm că informațiile comunicate nu sunt de natură să înfrângă prezumția de nevinovăție a persoanelor cercetate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dar la Primărie când se ajunge?

Ionuț BENEA

Dar la Primărie când se ajunge?

Arestarea lui Cristin Zămosteanu este doar vârful unui aisberg pe care procurorii trebuie să-l arate la adevărata sa dimensiune.

Filmuletul zilei

opinii

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

Inventica

Neculai SEGHEDIN

Inventica

În anul 1983 eram în Munţii Orăştiei, la Sarmisegetuza Ulpia Traiana. Am intrat în magazinul sătesc, care era „cu de toate”, unde am găsit o carte care m-a fascinat de cum am deschis-o: „Inventica” de Pierre Verone, Editura Albatros, Colecţia Lyceum. Să cumperi cărţi atunci când urci pe munte cu rucsacul în spate, recunosc, nu atestă o inteligenţă prea grozavă, ba dimpotrivă, mai ales atunci când nu eşti chiar o forţă a naturii...

Geopolitrucuri

Nicolae CREŢU

Geopolitrucuri

Aproape că nu e zi care să treacă fără vreo ştire, comentarii şi dezbateri (o vocabulă, aceasta din urmă, mai puţin compromisă decât mulţimea de „talk-show”-uri în care nu numai că nu se dezbate nimic, dar domneşte o „armonie” adormitoare, între eternii lor „abonaţi”, mereu aceiaşi şi tare temători de polemos) gata să citeze ierarhii, rating-uri pe scala cărora România (deci noi, românii) se situează foarte jos. 

pulspulspuls

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.