Iaşi: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” scoate la concurs aproape 12.000 de locuri la admiterea din iulie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Iaşi: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” scoate la concurs aproape 12.000 de locuri la admiterea din iulie

GALERIE
uaic
 • uaic
- +

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC) informează că scoate la concurs, pentru sesiunea de admitere din iulie, 7.687 de locuri pentru admiterea la studii universitare de licenţă şi 4.267 de locuri pentru admiterea la studii universitare de master.

Potrivit unui comunicat de presă, absolvenţii de liceu au la dispoziţie 4.219 locuri la buget şi 3.468 de locuri cu taxă. Dintre locurile fără taxă, 107 locuri sunt pentru absolvenţii de licee situate în mediul rural, 22 pentru etnici romi şi 15 locuri pentru candidaţii proveniţi din sistemul de protecţie socială.

Pentru admiterea la studii universitare de master sunt scoase la concurs 2.533 de locuri fără taxă şi 1.734 de locuri cu taxă.

La toate cele 15 facultăţi ale UAIC, înscrierile la admitere au loc în perioada 12-17 iulie, iar selecţia candidaţilor şi afişarea rezultatelor în perioada 19-21 iulie. Candidaţii au posibilitatea de a se înscrie online, la adresa inscriere.uaic.ro, sau prin depunerea dosarului la sediul facultăţilor, în unele cazuri cu o programare prealabilă.

De asemenea, până la data de 11 iulie, tot pe platforma inscriere.uaic.ro se organizează sesiunea de preînscriere, unde tinerii care intenţionează să susţină concursul de admitere la programele de studii de licenţă sau masterat organizate de UAIC au posibilitatea completării online a fişei de preînscriere şi a dosarului de concurs.

Oferta de admitere a celor 15 facultăţi ale UAIC pentru anul 2021 cuprinde peste 200 de programe de studii, 85 pentru studii de licenţă şi 120 pentru studii de master. 27 dintre aceste programe de studii se vor desfăşura în limbi străine.

La majoritatea facultăţilor, admiterea la studii de licenţă se va realiza exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat. Şase facultăţi iau în calcul la admitere, pe lângă media generală de la examenul de bacalaureat, media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat.

Admiterea la studii de master se va face, în cazul majorităţii facultăţilor, pe baza unei medii în care examenul de licenţă va conta în proporţie de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului şi/sau a scrisorii de intenţie sau interviul va avea o pondere de 40%. În cazul Facultăţii de Drept, media examenului de licenţă va avea o pondere de 50%, media anilor de studii 25% şi tot 25% nota obţinută în urma analizei dosarului, pe baza scrisorii de intenţie şi a CV-ului.

Pentru programele în limbi străine, candidaţii vor susţine o probă de competenţă lingvistică sub forma unui test/interviu de verificare a nivelului de cunoaştere a limbii de predare a programului sau vor echivala certificate recunoscute de Ministerul Educaţiei.

Conform aceluiaşi document de presă, oferta de admitere pentru românii de pretutindeni cuprinde 647 de locuri pentru studiile universitare de licenţă, din care 619 locuri la buget şi 28 de locuri la taxă, şi 386 de locuri pentru studiile universitare de master, dintre care 342 de locuri sunt fără taxă şi 44 de locuri cu taxă. Candidaţii români de pretutindeni vor fi admişi la studii universitare de licenţă pe bază de concurs de dosar, media de admitere fiind 100% media anilor de studii liceale, în limita locurilor alocate. Pentru admiterea la studii universitare de master, selecţia candidaţilor se va realiza conform condiţiilor stabilite de fiecare facultate pentru candidaţii români, probele de concurs urmând a se vor susţine la facultăţi.

Candidaţii românii de pretutindeni din Republica Moldova au posibilitatea de a se înscrie şi la extensiunile UAIC din Bălţi şi Chişinău, doar pentru programele de studii autorizate să funcţioneze la aceste extensiuni. Înscrierile se fac la sediile extensiunilor, respectiv Universitatea 'Alecu Russo' din Bălţi (str. Puşkin 28, bloc 4, Aula 408) şi Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Kinetoterapie (str. Andrei Doga nr. 22) sau online la adresa extensiune@uaic.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X