anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Iași: Vizitează un muzeu și poți câștiga o tabletă!

GALERIE
WhatsApp Image 2021-09-30 at 13.19.37
 • WhatsApp Image 2021-09-30 at 13.19.37
- +

8 octombrie este data la care toți elevii care vizitează muzeele din Iași implicate în proiectul “M-Zone” au șansa să câștige o tabletă. Singura condiție este să completeze un talon cu numele și numărul de telefon, oferit de muzeografii de la casele memoriale ale scriitorilor Ion Creangă, Otilia Cazimir, George Topîrceanu, Mihail Sadoveanu, Mihai Eminescu, precum și de la Muzeul Poni-Cernătescu, Casa Dosoftei și Muzeul Teatrului din Parcul Copou. 

Tombola va fi organizată vineri, 8 octombrie, ora 17.00, în Parcul Copiilor din zona Fundație, după spectacolul “Motanul încălțat”, susținut de SO TRUPA, echipa de actori de la Palatul Copiilor.

“E un spectacol interactiv care îmbină partea actoricească cu partea muzicală și sunt foarte mândră de membrii trupei. Dacă vreți să vă distrați și să dansați, veniți la spectacolul nostru unde publicul devine și el personaj al poveștii”, a declarat actrița Ana Hegyi, profesor-coordonator al echipei SO TRUPA.
După spectacol, motanul încălțat și colegii săi de trupă vor face extragerea celor patru câștigători ai tabletelor, cu ajutorul cărora pot vizita virtual muzee din toată lumea. Acest eveniment dedicat elevilor închide proiectul “M-Zone”, care a avut scopul de a aduce copiii și adolescenții în spațiile muzeale ieșene, atât virtual, cât și fizic. 


“Proiectul a urmărit două obiective: cunoașterea bogatului fond muzeal al Iașiului și în al doilea rând, crearea unei noi relații între muzeu și noua generație. Organizarea aceastei tombole a avut rolul de a încuraja elevii să pășească într-un muzeu pentru a cunoaște universul casnic în care și-au scris operele scriitorii despre care învață la școală”, a declarat Florea Ioncioaia, managerul proiectului “M-Zone”.


În cadrul proiectului a fost realizat website-ul www.muzeediniasi.ro, destinat copiilor și adolescenților, care integrează zece tururi virtuale ale unor muzee din Iași, quizz-uri și povești audio. Proiectul “M-Zone” este implementat de Societatea de Studii Istorice din România (S.S.I.R.), în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române Iași și Palatul Copiilor, cu o co-finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.). 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.