anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

Iaşitex are un nou şef. Cine preia frâiele fostei fabrici Țesătura

GALERIE
Daniel-Prisacariu-fost-Chimcomplex-viitor-Iasitex-Tesatura
 • Daniel-Prisacariu-fost-Chimcomplex-viitor-Iasitex-Tesatura
- +

În fruntea companiei ieşene a fost numit Daniel Prisacariu, director comercial la SC Chimcomplex Borzeşti SA, o altă companie controlată tot de Ştefan Vuza.


Omul de afaceri Ştefan Vuza a numit un nou administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) la fosta fabrică Ţesătura. Pe 13 martie, în urma Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) de la SC Iaşitex SA, Gabriel Tischer a fost revocat din cele două funcţii deţinute, fiind ales un nou şef în fruntea societăţii. Acţionarii Iaşitex SA l-au ales în fruntea companiei pe Daniel Prisacariu, director comercial la SC Chimcomplex Borzeşti SA, o altă firmă din grupul Serviciile Comerciale Române, controlat de Vuza. Prisacariu a fost numit în funcţie până la expirarea mandatului predecesorului său, respectiv 24 iulie 2017. Născut în anul 1971 în oraşul Săveni (judeţul Botoşani), Prisacariu este din anul 1995 licenţiat în inginerie chimică al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Acesta deţine din anul 2004 şi un master în management, eliberat de „The Open University Business School”.

Prisacariu lucrează din anul 1995 la Chimcomplex SA, unde a îndeplinit pe rând mai multe funcţii: inginer chimist, tehnolog, şef secţie adjunct, asistent director comercial şi director comecial. Pe 13 martie, tot în AGOA, a fost aprobată propunerea Societăţii de Investiţii Financiare (SIF) Moldova, care a solicitat prezentarea şi aprobarea unui raportul al CA privind justificarea economică a tranzacţiilor încheiate de societate cu persoanele afiliate precum şi valoarea contabilă la zi a participaţiilor la persoanele juridice afiliate, tranzacţii intragrup din ultimii trei ani. „Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor de la SC Iaşitex SA Iaşi, cu votul acţionarilor prezenţi reprezentând 63,02% din capitalul social, respinge revocarea întregului Consiliu de Administraţie de la SC Iaşitex SA Iaşi, faţă de realizarea unei pierderi în cursul anului 2015 de peste 4 milioane lei, precum şi pentru că nu a fost adoptată nicio măsură concretă pentru rezolvarea situaţiei nelegale generate de participaţiile la capitalul social al persoanelor afiliate”, se arată în documentul publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

De asemenea, cu acest prilej a fost respinsă şi o altă propunere pe ordinea de zi aparţinând SIF Moldova, de introducere a acţiunii în răspundere împotriva membrilor CA al fabricii pentru prejudiciile aduse societăţii în urma tranzacţiilor cu persoane afiliate. SIF Moldova deţine 29% din capitalul Iaşitex SA, pachetul majoritar, de 63%, fiind în proprietatea SC A2 Impex SRL Ploieşti, firmă deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.