anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

Iaşitex ţinteşte o cifră de afaceri de 28,2 milioane lei

Compania intenţionează să deschidă puncte de vânzare în principalele mall-uri din ţară.

GALERIE
Iasitex3
 • Iasitex3
- +

După inaugurarea unui magazin în Complexul Comercial Felicia la finele anului trecut, fabrica Iaşitex SA intenţionează să deschidă puncte de vânzare în principalele mall-uri din ţară. Totodată, compania controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza încearcă să intre în panelul de furnizori al marilor lanţuri de magazine precum Carrefour, Selgros sau Auchan. 

Fosta Întreprindere Ţesătura ţinteşte pentru 2017 o cifră de afaceri de 28,2 milioane de lei, cu 3,6 milioane lei mai consistentă decât cea înregistrată în 2016, potrivit Bugetului de Venituri şi Cheltuieli (BVC) transmis de conducerea societăţii către Bursa de Valori din Bucureşti. Pentru anii 2017-2020, societatea intenţionează să investească între 4 şi 8 milioane de lei pentru creşterea calităţii, a productivităţii şi reducerea costurilor. Conducerea Iaşitex SA doreşte să reabiliteze în viitorul nu foarte îndepărtat şi blocul turn în vederea închirierii spaţiilor, iar pentru anul 2025, compania vrea să ajungă la afaceri de 8 milioane de lei pe lună. „În baza contractelor şi prognozelor existente cu colaboratori interni şi externi, precum şi a celor prevăzute a se încheia în urma acţiunilor de marketing demarate şi planului tehnic aflat în derulare pentru anul 2017 s-a prevăzut a se realiza o producţie marfă în sumă de 24.981.000 lei. În anul 2017 se va continua colaborarea cu alte firme pentru realizarea unor operaţiuni de coasere a diferitelor confecţii (cheltuieli cu prestări servicii de cca. 158.000 lei lunar). Cifra de afaceri pentru 2017 a fost estimată la 28.221.000 lei, luându-se în calcul vânzarea în totalitate a producţiei fabricate, vânzarea în plus din stocul de produse finite de la sfârşitul anului 2016 a cel puţin 70.000 lei lunar, precum şi încasări din închirieri şi furnizări de utilităţi cu cca. 5% mai mult decât în anul 2016”, se specifică în document. Potrivit BVC, profitul din exploatare estimat de conducerea fabricii pentru anul în curs este de 627.000 lei, iar profitul total brut de 207.000 lei.

95% din cifra de afaceri planificată

Societatea a realizat în anul 2016 o cifră de afaceri de 24,6 milioane de lei, cuantum care reprezintă 95,87% afacerile planificate. Profitul din exploatare a fost realizat în proporţie de 85% din valoarea propusă. Iaşitex SA a obţinut un profit de 111.598 lei, după ce a terminat 2015 cu pierderi de 4,3 milioane de lei. Investiţiile realizate în anul 2016 au fost în valoare de 345.000 lei, bani folosiţi în special pentru achiziţia de utilaje. Principalii concurenţi ai Iaşitex SA pe piaţa ţesăturilor cu destinaţia îmbrăcăminte de lucru şi de protecţie sunt Vastex Vaslui şi UT Timişoara, conform raportului anual întocmit de oficialii fabricii. „Vânzările la export direct şi indirect s-au realizat în procent de numai 85,88% faţă de cele prognozate. Această nerealizare a fost influenţată în special de grupa de confecţii unde nu am reuşit să menţinem pe tot parcursul anului comenzi la toate articolele (exemplu art. Frihetten şi Solsta sofa bed) din diferite motive, calitate sau preţ, dar şi faptului că în perioada de vârf de comenzi (august-noiembrie) nu am reuşit să realizăm toate comenzile de huse primite de la Aramis Baia Mare din lipsă de capacitate, cu toate eforturile depuse pentru a mări numărul de colaboratori în confecţionare. Perioada a coincis şi cu un volum mai mare de comenzi confecţii la vânzări pe piaţa internă”, a notat conducerea Iaşitex SA.

Numărul angajaţilor a ajuns la 188

Numărul de angajaţi a scăzut cu 3,59 procente, de la 195 de salariaţi la data de 1 ianuarie 2016, la 188, la finele aceluiaşi an. Comparativ cu situaţia din 2015, numărul mediu de angajaţi ai fabricii s-a diminuat cu mai bine de 17 procente. Salariul mediu brut oferit de compania în 2016 a fost de 1.875 lei, iar cel mediu net de 1.340 de lei. Faţă de 2015, câştigul salarial mediu brut de la Iaşitex SA a crescut cu 12,34%, susţine conducerea societăţii în raportul anual. Parte a grupului Servicii Comerciale Române, Iaşitex SA este deţinută în proporţie de 63% de SC A2 Impex SRL Ploieşti, iar alte 29% din acţiuni aparţin Societăţii de Investiţii Financiare Moldova SA.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.