Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Iaşitex ţinteşte o cifră de afaceri de 28,2 milioane lei

Compania intenţionează să deschidă puncte de vânzare în principalele mall-uri din ţară.

GALERIE
Iasitex3
  • Iasitex3
- +

După inaugurarea unui magazin în Complexul Comercial Felicia la finele anului trecut, fabrica Iaşitex SA intenţionează să deschidă puncte de vânzare în principalele mall-uri din ţară. Totodată, compania controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza încearcă să intre în panelul de furnizori al marilor lanţuri de magazine precum Carrefour, Selgros sau Auchan. 

Fosta Întreprindere Ţesătura ţinteşte pentru 2017 o cifră de afaceri de 28,2 milioane de lei, cu 3,6 milioane lei mai consistentă decât cea înregistrată în 2016, potrivit Bugetului de Venituri şi Cheltuieli (BVC) transmis de conducerea societăţii către Bursa de Valori din Bucureşti. Pentru anii 2017-2020, societatea intenţionează să investească între 4 şi 8 milioane de lei pentru creşterea calităţii, a productivităţii şi reducerea costurilor. Conducerea Iaşitex SA doreşte să reabiliteze în viitorul nu foarte îndepărtat şi blocul turn în vederea închirierii spaţiilor, iar pentru anul 2025, compania vrea să ajungă la afaceri de 8 milioane de lei pe lună. „În baza contractelor şi prognozelor existente cu colaboratori interni şi externi, precum şi a celor prevăzute a se încheia în urma acţiunilor de marketing demarate şi planului tehnic aflat în derulare pentru anul 2017 s-a prevăzut a se realiza o producţie marfă în sumă de 24.981.000 lei. În anul 2017 se va continua colaborarea cu alte firme pentru realizarea unor operaţiuni de coasere a diferitelor confecţii (cheltuieli cu prestări servicii de cca. 158.000 lei lunar). Cifra de afaceri pentru 2017 a fost estimată la 28.221.000 lei, luându-se în calcul vânzarea în totalitate a producţiei fabricate, vânzarea în plus din stocul de produse finite de la sfârşitul anului 2016 a cel puţin 70.000 lei lunar, precum şi încasări din închirieri şi furnizări de utilităţi cu cca. 5% mai mult decât în anul 2016”, se specifică în document. Potrivit BVC, profitul din exploatare estimat de conducerea fabricii pentru anul în curs este de 627.000 lei, iar profitul total brut de 207.000 lei.

95% din cifra de afaceri planificată

Societatea a realizat în anul 2016 o cifră de afaceri de 24,6 milioane de lei, cuantum care reprezintă 95,87% afacerile planificate. Profitul din exploatare a fost realizat în proporţie de 85% din valoarea propusă. Iaşitex SA a obţinut un profit de 111.598 lei, după ce a terminat 2015 cu pierderi de 4,3 milioane de lei. Investiţiile realizate în anul 2016 au fost în valoare de 345.000 lei, bani folosiţi în special pentru achiziţia de utilaje. Principalii concurenţi ai Iaşitex SA pe piaţa ţesăturilor cu destinaţia îmbrăcăminte de lucru şi de protecţie sunt Vastex Vaslui şi UT Timişoara, conform raportului anual întocmit de oficialii fabricii. „Vânzările la export direct şi indirect s-au realizat în procent de numai 85,88% faţă de cele prognozate. Această nerealizare a fost influenţată în special de grupa de confecţii unde nu am reuşit să menţinem pe tot parcursul anului comenzi la toate articolele (exemplu art. Frihetten şi Solsta sofa bed) din diferite motive, calitate sau preţ, dar şi faptului că în perioada de vârf de comenzi (august-noiembrie) nu am reuşit să realizăm toate comenzile de huse primite de la Aramis Baia Mare din lipsă de capacitate, cu toate eforturile depuse pentru a mări numărul de colaboratori în confecţionare. Perioada a coincis şi cu un volum mai mare de comenzi confecţii la vânzări pe piaţa internă”, a notat conducerea Iaşitex SA.

Numărul angajaţilor a ajuns la 188

Numărul de angajaţi a scăzut cu 3,59 procente, de la 195 de salariaţi la data de 1 ianuarie 2016, la 188, la finele aceluiaşi an. Comparativ cu situaţia din 2015, numărul mediu de angajaţi ai fabricii s-a diminuat cu mai bine de 17 procente. Salariul mediu brut oferit de compania în 2016 a fost de 1.875 lei, iar cel mediu net de 1.340 de lei. Faţă de 2015, câştigul salarial mediu brut de la Iaşitex SA a crescut cu 12,34%, susţine conducerea societăţii în raportul anual. Parte a grupului Servicii Comerciale Române, Iaşitex SA este deţinută în proporţie de 63% de SC A2 Impex SRL Ploieşti, iar alte 29% din acţiuni aparţin Societăţii de Investiţii Financiare Moldova SA.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul va avea metrou

Cosmin PAȘCA

Iaşul va avea metrou

„Suntem prea săraci să ne permitem metrou”, vociferează majoritatea. De fapt, suntem prea comozi şi ne trezim de obicei când ne ajunge cuţitul la os. Vom avea metrou la Iaşi. Dar pentru că încă „dormim”, probabil peste 35, nu peste 15 ani.

opinii

FOMO

Briscan ZARA

FOMO

Nu era de ajuns că trebuie să dormi, să mănânci, să bei, să te reproduci, să ai grijă de familie, să faci rost de bani, să repari lucruri, să te deplasezi dintr-un loc în altul, să te fereşti de pericole, acum trebuie şi să ştii tot, să îţi doreşti tot, pentru că ceea ce ai şi ştii deja nu este suficient.

Sârguincioșii și loialii eichmanni

Cristina DANILOV

Sârguincioșii și loialii eichmanni

Odată cu începutul tehnocratizării globale, viața își pierde adesea calitățile reale, vii, iar cultura de masă, care capătă tot mai mult un caracter general, contribuie la transformarea unei persoane într-un robot, într-un element de viață inert. La aceste concluzii a ajuns Fromm, în urmă cu aproape optzeci de ani în urmă: după opinia lui, societatea modelată de cultura modernă este bolnavă. Psihologul consideră că orientarea „de piață” sau „marketingul” culturii este una dintre principalele caracteristici ale unei astfel de societăți cu tare criminale.

Un tărâm nepământean

Mihai DORIN

Un tărâm nepământean

Turkmenistanul este una din ţările lumii în care ai ocazia să experimentezi întoarcerea în timp. Pentru a bloca perspectiva războiului civil, după prăbuşirea regimului sovietic, liderii de la Kremlin au demonstrat că au înţeles ceva din lecţia istoriei: au tolerat dezmembrarea imperiului, dar şi-au asigurat continuitatea prin oamenii lor de casă, foşti comunişti convertiţi în lideri naţionalişti. 

pulspulspuls

Am găsit un liberal ieşean fericit. Vă mai amintiţi de animalul politic care s-a făcut de baftă pe youtube?

Am găsit un liberal ieşean fericit. Vă mai amintiţi de animalul politic care s-a făcut de baftă pe youtube?

Şi dacă tot vă povesteam zilele trecute despre liberali ieşeni fericiţi, cum ar fi de-un par egzamplu unii pentru care cică s-au rezervat deja locuri de parlamentari în zona eligibilă, sau, de ce nu, aşa cum tot aici vă spuneam în weekend, despre negocierile pe care nea Mihăiţă le-ar avea pentru a pleca hambasador, dar nu înainte ci după alegerile locale, haideţi aşadară, stimaţi telespectatori, să vă mai spunem una tristă despre un alt liberal bucuros. 

Caricatura zilei

Ce e la modă acum

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri