Şi-a dublat afacerea de când a devenit ales al ieşenilor. Care e secretul şefului Comisiei de Urbanism?
Consilierul USR a avut venituri de 100.000 euro la biroul sau de arhitectura în 2021, mai mult (...)
citeste totsambata, 02.07.2022
PRIAevents, organizează conferinţa PRIA IT&C and Intellectual Property Iaşi– cel mai complet eveniment din România dedicat proprietăţii intelectuale pentru sectorul IT&C, în 28 Martie 2017, începand cu ora 9,30, în Iaşi la hotel Unirea, sala Cuza.
Peste 150 de specialişti, manageri, lideri si reprezentanţi ai companiilor de IT îşi dau întâlnire la conferinţa PRIA IT&C and Intellectual Property Iaşi, care va fi unul dintre cele mai mari evenimente de inovaţie, tehnologie digitala si protecţie IT&C din regiune. Astfel va deveni cadrul ideal pentru a împărtăşi cele mai noi tendinţe din domeniu si de a dezbate cele mai captivante teme din zona IT&C.
La conferinţa PRIA IT&C and Intellectual Property Iaşi, lectori invitaţi sunt: Florica ENEA – şef Serviciu Electro-fizică, OSIM; Anca POPESCU - Examinator Cereri de Brevet de Invenţie în cadrul Serviciului Electro-fizică, OSIM; Cristian POPESCU - Partener, Popovici Niţu, Stoica şi Asociaţii; Irina VIJOLI - Partner Business Evangelist, Microsoft Romania; Prof. Univ. Dr. Eugen Neculai SEGHEDIN - Prorector, Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi şi Teodor BLIDARUŞ - Preşedinte, ANIS şi Paul BUTNARIU - Preşedinte, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi.
Trăim într-o era digitală, o era a informaţiei care este caracterizată prin trecerea de la revoluţia industrială la revoluţia digitală. În zilele noastre, industria digitalizată creeaza o economie globală digitalizată, high-tech, care influenţează viaţa noastră de zi cu zi, modul de a învăţa,de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sănătatea, de a face investiţii şi tranzacţii, simplificând de multe ori procesele şi chiar scăzând costurile pentru producători, dar şi pentru cumpărători. Sectoare precum sănătatea, educaţia, industria, telecomunicaţiile, băncile şi finanţele, agricultura şi mediul, construcţiile şi imobiliarele, energia şi multe altele sunt dezvoltate prin intermediul digitalizării.
Investiţiile făcute în întreaga lume în tehnologie şi inovaţie sunt uriaşe, iar în România sectorul IT este printre cele mai dezvoltate şi mai atractive pentru giganţii IT şi pentru antreprenori şi aceştia sunt extrem de atenţi la protecţia investiţiilor prin proprietate intelectuală - cloud computing, studii de caz, drepturi de autor, brevete şi invenţii, înregistrare mărci şi design.
În România, antreprenoriatul în industria IT&C ocupă un loc extrem de important. Din ce în ce mai mulţi investesc în software, aplicaţii, antiviruşi şi altele.
De aceea, proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situaţia economică, socială şi culturală a unei ţări şi pentru protejarea investiţiilor în tehnologie. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică şi pentru progresul umanităţii este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale.
Vrei să afli cum iţi protejezi investiţiile prin intermediul proprietăţii intelectuale? Atunci nu vrei să ratezi acest eveniment pentru ca noutăţile şi studiile de caz prezentate în cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property vor fi de folos pentru activitatea companiei tale.
PRIA IT&C and Intellectual Property este de interes pentru manageri din companiile din sectorul IT&C din România, atât antreprenori, dar şi reprezentanţi ai companiilor multinaţionale, pentru directorii juridici şi consultanţii juridici din cadrul companiilor private şi de stat din România, pentru judecători şi pentru mediul academic.
Companiile IT&C, fie că sunt multinaţionale sau startup-uri, dar şi companii romaneşti deja consacrate, pot afla tot ceea ce au nevoie să ştie despre cloud computing, studii de caz, licenţe, drepturi de autor, mărci, copyright, brevete şi invenţii, protecţia programelor pe calculator şi programe open source, în cadrul conferinţei PRIA IT&C and Intellectual Property - cel mai complet eveniment din România dedicat proprietăţii intelectuale pentru sectorul IT&C, organizat de PRIAevents pe 28 Martie 2017, începand cu ora 9,30, la hotel Unirea Iaşi, sala Cuza.
Printre temele abordate în cadrul conferinţei se vor regăsi: Contextul investiţional în sectorul IT&C din România? Care este procentul investiţiilor străine, dar al celor antreprenoriale? Cum sunt încurajate aceste investiţii de către statul nostru?; Ce ar trebui să afle companiile din IT&C despre protecţia prin proprietatea intelectuală: drepturi de autor, patente, design?; OSIM - Strategia dezvoltării protecţiei proprietăţii industriale în România şi aplicarea politicii în domeniu. Studii de caz; Licenţele şi drepturile de autor. Ce ar trebui să ştie companiile IT pentru a se proteja? Dar companiile care folosesc licenţele sau le distribuie?; Obţinerea unui brevet sau depunerea unei cereri de brevet. Orice aplicaţie sau program software pot fi brevetate?; Care sunt provocările pentru programele open source? Ce ne sfătuiesc consultanţii şi ce trebuie să ştie companiile care dezvoltă, distribuie sau utilizează astfel de produse?; Legislaţia Europeană şi naţională privind proprietatea intelectuală. Cum sunt aplicate şi care sunt particularităţile acestora pentru sectorul IT&C? Reformarea proprietaţii intelectuale în România, în contextul actual European; Contrafacerea şi pirateria în proprietatea intelectuală în IT&C; Este motiv de nerespectare a drepturilor de autor daca sunt copiate numai părţi funcţionale ale codului software? Protecţia programelor de calculator - legislaţia actuală şi provocări; Aspecte privind reglementarea, transferul de tehnologie, concurenţa neloială, drepturile şi obligaţiile, termeni şi condiţii pentru licenţe software.
PRIA IT&C and Intellectual Property se desfăşoară sub egida OSIM, iar parteneri principali ai evenimentului sunt casa de avocatură Popovici, Niţu, Stoica&Asociaţii, Microsoft şi ANIS.
De asemenea, parteneri ai evenimentului sunt Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, Camera de Comerţ Româno-Olandeză, Camera de Comerţ Româno-Britanică, Camera de Comerţ Romania-Israel şi Camera de Comerţ Romania-Elveţia.
Parteneri media sunt Agerpres, Radio HIT Iaşi, Ziarul de Iaşi, 9AM News, Transilvania Business şi Jurnalul de Afaceri, The Romania Journal şi Actmedia.
Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA IT&C and Intellectual Property şi modalităţi de înscriere pentru participare puteţi găsi pe priaevents.ro/pria-itc-and-intellectual-property-iasi.
Despre PRIAevents
PRIAevents - experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru zona de business.
Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi:
raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.
Cuvinte cheie: + conferinta it, pria events, inovatie, tehnologie digitala, securitate it, proprietate intelectuala, era digitala, revolutie, inovati
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Polonia dă 1,83 miliarde dolari pe 32 de elicoptere AW149 de la producătorul italian Leonardo
Tineri din Iaşi prinşi că au şantajat o fată să se prostitueze în folosul lor
Lamborghini va investi în următorii doi ani cel puţin 1,8 miliarde de euro în electrificare
Ieşenii plătesc cu 17% mai puţin la pensiile private faţă de bucureşteni
Două autoturisme s-au izbit frontal: o tânără a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital
A murit Peter Imre. Omul de afaceri avea doar 60 de ani si suferea de cancer
Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)
Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare
"Jocurile copilăriei” la Palat: ateliere creative pentru copii, în vacanţă
Cum poţi să rămâi fără permis de şofer din pricina căldurii? Iată ce a păţit un ieşean!
Ghionul vieţii lui: a început o ceartă taman când repara cerdacul casei, cu ciocanul în mână
Estimările ZdI - Mediile de admitere la colegiile de elită ieşene. Creştere cu 10-20 de sutimi
„Dialogul plastic” - Inedită expoziţie de pictură la Palatul Culturii
Chef vegan cu 1.000 de persoane. Piaţa mâncării vegetariene a explodat la Iaşi. Cine e liderul?
Weekend de foc pentru Politehnica Iaşi: nicio zi liberă în weekend. Sunt probleme în lot
Rond nou la Miroslava, plus reamenajarea unei noi intersecţii în zonă
Spectacol Alexandru Tomescu cu vioara Stradivarius, mâine, la Iaşi
Cât de importante sunt gazele din Marea Neagră pentru România? Analiză AFP
Armata ucraineană acuză Rusia că a lansat bombe cu fosfor asupra Insulei Şerpilor
Tenismenul John Isner a stabilit un nou record de aşi: 13.729
Belgianul Yves Lampaert a câştigat prima etapă a Turului Franţei
Un tânăr depistat drogat, a facut scandal poliţiştilor de la Rutieră (VIDEO)
Atacul ruşilor asupra Odesei a luat 21 de vieţi. A fost bombardata o clădire de apartamente
U Craiova 1948 a reclamat clubul Kisvarda la FIFA. Totul are legătură cu Dominik Kovacic
Novak Djokovic s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon
Alunecare uriaşă de teren: cel puţin 20 de persoane au murit, iar alte 10 au dispărut
UPDATE - Acţiunea "Năvodul" a poliţiştilor de la Biroul Rutier Iaşi (FOTO/VIDEO)
Nicolae Ciucă: SUA rămân cel mai apropiat aliat militar al nostru (VIDEO)
Numele de familie va putea fi schimbat în Franţa fără un motiv întemeiat
Albania vrea bază NATO la Marea Adriatică. Declaraţii de ultimă oră!
Norvegia susţine că va dona Ucrainei în următorii doi ani aproape un miliard de euro
Necesitatea sistemului de ventilație: ce ar trebui să știi (P)
Transport gratuit tur-retur și intrare liberă pentru ieșenii care participă la AGRIVENTURA (P)
Piscina naturală, cu apă termală, minunea turistică a lumii, de văzut în Grecia
Veninul de șarpe ar putea opri sângerările provocate de traumatisme
Accidentul vascular ar putea fi tratat cu un medicament pentru epilepsie
Nicolae GRECUEfectul mediatic David PopoviciBanii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător. |
Eugen MUNTEANUCurentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V) |
pr. Constantin STURZUCrize, amăgiri şi limpeziri |
arh. Ionel OANCEAMarele plan urbanistic zonal |
Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.