anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Eveniment

Iaşiul va gazdui cel mai mare eveniment IT&C din regiune - PRIA IT&C and Intellectual Property Iaşi

GALERIE
Macheta-PRIA-IT&C-and-Intel
 • Macheta-PRIA-IT&C-and-Intel
- +

PRIAevents, organizează conferinţa PRIA IT&C and Intellectual Property Iaşi– cel mai complet eveniment din România dedicat proprietăţii intelectuale pentru sectorul IT&C, în 28 Martie 2017, începand cu ora 9,30, în Iaşi la hotel Unirea, sala Cuza.


Peste 150 de specialişti, manageri, lideri si reprezentanţi ai companiilor de IT îşi dau întâlnire la conferinţa PRIA IT&C and Intellectual Property Iaşi, care va fi unul dintre cele mai mari evenimente de inovaţie, tehnologie digitala si protecţie IT&C din regiune. Astfel va deveni cadrul ideal pentru a împărtăşi cele mai noi tendinţe din domeniu si de a dezbate cele mai captivante teme din zona IT&C.

La conferinţa PRIA IT&C and Intellectual Property Iaşi, lectori invitaţi sunt:  Florica ENEA – şef Serviciu Electro-fizică, OSIM; Anca POPESCU - Examinator Cereri de Brevet de Invenţie în cadrul Serviciului Electro-fizică, OSIM; Cristian POPESCU - Partener, Popovici Niţu, Stoica şi Asociaţii; Irina VIJOLI - Partner Business Evangelist, Microsoft Romania; Prof. Univ. Dr. Eugen Neculai SEGHEDIN - Prorector, Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi şi Teodor BLIDARUŞ - Preşedinte, ANIS şi Paul BUTNARIU - Preşedinte, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Trăim într-o era digitală, o era a informaţiei care este caracterizată prin trecerea de la revoluţia industrială la revoluţia digitală.  În zilele noastre, industria digitalizată  creeaza o economie globală digitalizată, high-tech, care influenţează viaţa noastră de zi cu zi, modul de a învăţa,de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sănătatea, de a face investiţii şi tranzacţii, simplificând de multe ori procesele şi chiar scăzând costurile pentru producători, dar şi pentru cumpărători. Sectoare precum sănătatea, educaţia, industria, telecomunicaţiile, băncile şi finanţele, agricultura şi mediul, construcţiile şi imobiliarele, energia şi multe altele sunt dezvoltate prin intermediul digitalizării.

Investiţiile făcute în întreaga lume în tehnologie şi inovaţie sunt uriaşe, iar în România sectorul IT este printre cele mai dezvoltate şi mai atractive pentru giganţii IT şi pentru antreprenori şi aceştia sunt extrem de atenţi la protecţia investiţiilor prin proprietate intelectuală - cloud computing, studii de caz, drepturi de autor, brevete şi invenţii, înregistrare mărci şi design.

În România, antreprenoriatul în industria IT&C ocupă un loc extrem de important. Din ce în ce mai mulţi investesc în software, aplicaţii, antiviruşi şi altele. 

De aceea, proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situaţia economică, socială şi culturală a unei ţări şi pentru protejarea investiţiilor în tehnologie. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică şi pentru progresul umanităţii este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale.

Vrei să afli cum iţi protejezi investiţiile prin intermediul proprietăţii intelectuale? Atunci nu vrei să ratezi acest eveniment pentru ca noutăţile şi studiile de caz prezentate în cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property vor fi de folos pentru activitatea companiei tale.

PRIA IT&C and Intellectual Property este de interes pentru manageri din companiile din sectorul IT&C din România, atât antreprenori, dar şi reprezentanţi ai companiilor multinaţionale, pentru directorii juridici şi consultanţii juridici din cadrul companiilor private şi de stat din România, pentru judecători  şi pentru mediul academic.

Companiile IT&C, fie că sunt multinaţionale sau startup-uri, dar şi companii romaneşti deja consacrate, pot afla tot ceea ce au nevoie să ştie despre cloud computing, studii de caz, licenţe, drepturi de autor, mărci, copyright, brevete şi invenţii, protecţia programelor pe calculator şi programe open source, în cadrul conferinţei PRIA IT&C and Intellectual Property - cel mai complet eveniment din România dedicat proprietăţii intelectuale pentru sectorul IT&C, organizat de PRIAevents pe 28 Martie 2017, începand cu ora 9,30, la hotel Unirea Iaşi, sala Cuza.

Printre temele abordate în cadrul conferinţei se vor regăsi: Contextul investiţional în sectorul IT&C din România? Care este procentul investiţiilor străine, dar al celor antreprenoriale? Cum sunt încurajate aceste investiţii de către statul nostru?; Ce ar trebui să afle companiile din IT&C despre protecţia prin proprietatea intelectuală: drepturi de autor, patente, design?; OSIM - Strategia dezvoltării protecţiei proprietăţii industriale în România şi aplicarea politicii în domeniu. Studii de caz; Licenţele şi drepturile de autor. Ce ar trebui să ştie companiile IT pentru a se proteja? Dar companiile care folosesc licenţele sau le distribuie?; Obţinerea unui brevet sau depunerea unei cereri de brevet. Orice aplicaţie sau program software pot fi brevetate?; Care sunt provocările pentru programele open source? Ce ne sfătuiesc consultanţii şi ce trebuie să ştie companiile care dezvoltă, distribuie sau utilizează astfel de produse?; Legislaţia Europeană şi naţională privind proprietatea intelectuală. Cum sunt aplicate şi care sunt particularităţile acestora pentru sectorul IT&C? Reformarea proprietaţii intelectuale în România, în contextul actual European; Contrafacerea şi pirateria în proprietatea intelectuală în IT&C; Este motiv de nerespectare a drepturilor de autor daca sunt copiate numai părţi funcţionale ale codului software? Protecţia programelor de calculator - legislaţia actuală şi provocări; Aspecte privind reglementarea, transferul de tehnologie, concurenţa neloială, drepturile şi obligaţiile, termeni şi condiţii pentru licenţe software.

PRIA IT&C and Intellectual Property se desfăşoară sub egida OSIM, iar parteneri principali ai evenimentului sunt casa de avocatură Popovici, Niţu, Stoica&Asociaţii, Microsoft şi ANIS.
De asemenea, parteneri ai evenimentului sunt Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, Camera de Comerţ Româno-Olandeză, Camera de Comerţ Româno-Britanică, Camera de Comerţ Romania-Israel şi Camera de Comerţ Romania-Elveţia.

Parteneri media sunt Agerpres, Radio HIT Iaşi, Ziarul de Iaşi, 9AM News, Transilvania Business şi Jurnalul de Afaceri, The Romania Journal şi Actmedia.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA IT&C and Intellectual Property şi modalităţi de înscriere pentru participare puteţi găsi pe priaevents.ro/pria-itc-and-intellectual-property-iasi.


Despre PRIAevents


PRIAevents - experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru zona de business.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi:
raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.