anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 04.02.2023

Iașul a ”prins un vis” în Cartea Recordurilor. Afterhills a adus cel mai mare Dreamcatcher din lume

GALERIE
dreamcatcher
 • dreamcatcher
- +

”Suntem oficial în Cartea Recordurilor”, este anunțat pe pagina de FB Afterhills în legătură cu omologarea celui mai mare Dreamcatcher din lume

Măsurătorile au avut loc pe 14 mai, iar astăzi s-a anunțat că a fost bătut recordul deținut de Rusia. Dreamcatcher-ul construit la Iaşi are diametrul de nouă metri, faţă de recordul actual de 7,42 metri diametru. 

Omologarea a avut loc  în prezența prof. Dr. Ing. Cătălin Gabriel Dumitraş, decan al Facultății de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași. El a măsurat diametrul, înălţimea, a cântărit structura şi a acţionat ca Surveyor conform standardelor Guinness World Records. Procesul s-a derulat în prezența martorilor oficiali prof. Dr. Ing. Vasilică Ciocan, decan al Facultății de Construcții si Instalații Iași, avocata Sînziana Panaite - Munteanu şi Claudia Crăcăleanu - manager general SRR Radio Iași.

”Alături de echipa AFTERHILLS condusă de Maria Bilașevschi, Doctor în Arte Vizuale, la decorarea şi realizarea dreamcatcher-ului a participat o echipă de artişti vizuali ieşeni: asist. univ. drd. Leontin Păun, Ionuţ Filimon, lect. dr. Smaranda Bostan, lect. dr. Mădălina Vieriu, Facultatea de Arte Vizuale şi Design, UNAGE Iaşi şi voluntarii ediţiei din 2018.Mulțumim încă o dată tuturor partenerilor și prietenilor festivalului care au făcut posibil ca acest record mondial să fie realizat la Iași”, mai scriu organizatorii Afterhills.

Structura Dreamcatcher-ului este realizată din răchită, împletită sub formă tubulară, design-ul fiind conceput din sfoară de iută şi mărgele tradiţionale realizate din lut.

"Motivul decoraţiunii interioare, pânza de păianjen, a preluat din elementele tradiţionale întâlnite pe porţile româneşti şi în ornamentica folclorică. Triunghiurile interioare sunt în fapt flori, petale, care formează o geometrie a armoniei şi simetriei iar fiecare mărgea realizată din lut, de către un artist plastic conform meşteşugului tradiţional, reprezintă fiecare în parte un vis frumos şi bun", precizează organizatorii AFTERHILLS, într-un comunicat de presă.

FOTO: Pandutzu

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viaţa publică românească în derivă

Alexandru CĂLINESCU

Viaţa publică românească în derivă

Au trecut doar câţiva ani de la marile demonstraţii de protest împotriva unor legi care urmăreau exonerarea unor infractori sus-puşi; astăzi, miile, zecile de mii de protestatari de odinioară par complet apatici, deşi ar avea nu o dată motive să iasă în stradă. Blazare? Resemnare? Indiferenţă? Evident că această lipsă de reacţie le dă guvernanţilor sentimentul impunităţii, ceea ce nu anulează însă teama că s-ar putea confrunta cu mişcări de protest.

opinii

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

George PLEȘU

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

Ar fi păcat ca cel mai iubit poet specializat în îngeri, întâmplător absolvent al liceului, să nu fie omagiat în spaţiul care marchează atât de multe momente importante din viaţa fiecărui adolescent care are privilegiul de a-i trece pragul. Măcar pentru următorii 75 de ani.

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

pr. Constantin STURZU

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

La recenta aniversare, pe 24 ianuarie 2023, a Unirii Principatelor Române, s-au trezit (în deja „buna” tradiţie woke!) unii să pună sub semnul întrebării prezenţa Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei pe scena din Piaţa Unirii, la momentul discursurilor festive. Motivul? „Biserica Ortodoxă s-a opus Unirii Principatelor”. 

În contra direcției noii legi a învățământului

Lucia-Gabriela MUNTEANU

În contra direcției noii legi a învățământului

Actuala variantă a proiectului de lege a învățământului prevede desființarea specializării învățătoare/ învățător din statutul de funcționare a liceelor și colegiilor pedagogice, școli din domeniul vocațional. Am afirmat argumentat în repetate rânduri, în spațiul public, ca profesoară de patru decenii la Școala Normală „Vasile Lupuˮ din Iași, că ar fi o greșeală, o nedreptate, o discriminare în raport cu celelalte tipuri de licee vocaționale, o lipsă de viziune în politica educațională, o intervenție brutală și lipsită de beneficii în continuarea unei tradiții educaționale vii și nu moarte, tradiția normalistă, în stare să slujească cea mai stringentă modernitate.

pulspulspuls

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Chiar aşa s-a întâmplat, dragi telespectatori: nea Măricel, şeful de la partidoiul ieşean, a profitat se pare de faptul că menistrul Sănătăţii e pe tarlaua lui la Bucureşti şi i-a şterpelit lui dom’ Costel, şeful liberalilor ieşeni, o marfa electorală toată numai macră, bună de chiftele în campanie, chiar de sub nas!

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.