anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Iaşul are cei mai puţini beneficiari de venit minim la 100 de locuitori din Moldova, dar de două ori mai mulţi faţă de Cluj

GALERIE
venit minim garantat
 • venit minim garantat
- +
Conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, 6.183 de persoane din judeţul Iaşi au beneficiat de venit minim garantat în luna februarie 2021. Cuantumul total a fost de 1,7 milioane lei.

Judeţul Iaşi avea luna trecută 6.183 de beneficiari ai ajutorului social (venit minim garantat), ei primind în medie 275,21 de lei pe lună de la stat. Suma totală plătită în luna februarie 2021 de statul român acestor ieşeni s-a ridicat la 1,7 milioane lei, potrivit ultimelor date ale Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), consultate de „Ziarul de Iaşi”.

Dacă raportăm numărul de beneficiari ai ajutorului social la totalul populaţiei rezidente a Iaşului, respectiv 791.665 de oameni (n.r.-cifră folosită în raportările ANPIS) la data de 1 ianuarie 2020, reiese că judeţul nostru are un procent relativ mic de locuitori care primesc venitul minim garantat de la stat (0,78%) faţă de alte judeţe din regiunea de Nord-Est, însă destul de mare dacă privim la oraşe precum Bucureşti, Cluj sau Timiş. În Bacău, spre exemplu, au fost în acelaşi timp 9.458 de beneficiari ai ajutorului social, raportat la o populaţie rezidentă în anul 2020 de 580.912 de locuitori (1,6%) , iar în judeţul Vaslui 7.842 de beneficiari din 371.156 de locuitori (2,1%).

Cititi si: Doar un angajat din 10 care lucrează de acasă vrea să se întoarcă la birou

Şi în Suceava situaţia este asemănătoare, cu 6.757 de beneficiari de ajutor social din 622.533 de locuitori (1,08%), dar şi în Neamţ, care apare în raportul ANPIS cu 5.189 de beneficiari la o populaţie de 438.221 de locuitori (1,18%). În Botoşani, raportat la aceeaşi perioadă, au fost 3.084 de beneficiari la o populaţie de 376.304 de locuitori (0,81%). Printre primele judeţe cu un număr crescut de asistaţi social se numără Dolj, Teleorman şi Buzău, iar în topul oraşelor cu cei mai puţini locuitori care primesc venitul minim garantat de la stat se află Bucureşti, Ilfov, Cluj şi Timiş. În Dolj, situaţia este îngrijorătoare: în luna februarie a anului în curs, 11.022 de oameni au fost beneficiari ai venitului minim garantat de la stat, dintr-un număr de 621.046 de locuitori (1,77%).

Nici în Teleorman lucrurile nu stau mai bine, în condiţiile în care 7.681 din cei 328.683 de locuitori  (2,33%) au primit ajutor social luna trecută (venit minim garantat). Din lista celor mai sărace judeţe mai face parte şi judeţul Buzău, unde au fost 8.882 de beneficiari în luna februarie 2021 la o populaţie de 409.060 de locuitori (2,17%). În schimb, în acelaşi timp, în Bucureşti au fost doar 229 de oameni care au beneficiat de ajutor social, deşi apare cu o populaţie rezidentă la 1 ianuarie 2020 de 1.832.883 de locuitori (0,012%). Nici Timişul nu stă rău, cu doar 1.418 de beneficiari ai venitului minim garantat, dintr-un total de 705.745 de locuitori (0,2%). În Cluj, în luna februarie 2021, au primit ajutor social 2.406 de oameni din cei 709.445 de locuitori (0,33%), iar în Ilfov numai 1.022 din 486.644 de locuitori (0,2%).

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Dan CONSTANTIN

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Iată ce s-ar putea face cu o mai bună colectare a TVA! Rezolvarea acestei probleme ar crea o sursă importantă de venit la buget, şi nu ar mai fi nevoie de creşterea impozitului pe venituri.

opinii

Biberonul

Nichita DANILOV

Biberonul

Mult timp am fost obsedat de casa copilăriei mele. Ea îmi revenea deschizându-şi larg uşile până şi în vis. Dacă se întâmpla însă să-i trec pragul, mă simţea străin. Nici un lucru pe care-l cunoşteam nu se mai afla la locul său, căci spaţiul intim din interiorul casei se transforma într-un adevărat labirint, prin care înaintam încercând să-mi reconstitui anumite scene petrecute în copilărie.

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

Ciprian IFTIMOAEI

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

În vreme ce, în Ucraina, obiective civile şi militare sunt făcute una cu pământul de invadatorii ruşi, în România zonelor metropolitane (polii de creştere economică) se lansează proiecte imobiliare pe bandă rulantă. 

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

Michael ASTNER

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

De la Vinţu de Jos până la Cluj am fost ba trei, ba patru persoane în compartiment. De la Cluj am rămas doar cu o „băbuţă” (aşa i-am zis eu în mintea mea, femeia, bine păstrată şi sprintenă, să tot fi avut cel mult 75 de ani) urcată (am înţeles dintr-o convorbire telefonică de-a ei) de la Deva (şi care mergea şi ea până la capăt, până la Iaşi, adică). 

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.