Iaşul are patru „Campioni în Business”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Iaşul are patru „Campioni în Business”

GALERIE
Campioni in Business Iasi 2016 castigatori
  • Campioni in Business Iasi 2016 castigatori
- +

Ava Star din Paşcani, Casa Auto Iaşi, Proinvest Group şi Cotnari SA au fost premiate pentru activitatea lor de anul trecut.

Patru companii din judeţ au fost premiate ieri, 9 noiembrie, la Iaşi, în cadrul proiectului „Campioni în Business”, ajuns la a şasea ediţie. Conferinţa regională „Campioni în Business”, desfăşurată la Hotel Internaţional, a reunit peste 100 de oameni de afaceri locali, reprezentanţi ai mediului bancar, antreprenori, consultanţi de business şi analişti. La ediţia de anul acesta au fost premiate cele mai performante 12 companii din regiunea Moldovei, cu cele mai spectaculoase creşteri faţă de anul anterior. Trofeele au fost acordate de partenerii proiectului: Enterprise Investors, Banca Comercială Română, PwC România şi Asociaţia Triple Helix.

 
Categoria peste 15 milioane de euro
 
La categoria „Campioni în Business” cu cifra de afaceri mai mare de 15 milioane de euro, din judeţul Iaşi a fost premiată societatea Ava Star din Paşcani, patronată de fostul consilier local PSD Vasile Pleşca, care activează în domeniul prelucrării produselor din carne. Ava Star este o afacere de familie ale cărei începuturi datează din anul 1994, când a fost deschisă în comuna suceveană Liteni. Ulterior, sediul social al companiei a fost mutat în oraşul Paşcani. Potrivit propriului site, produsele firmei Ava Star ajung şi la export în ţări precum Grecia, Ungaria sau Hong Kong. Cu circa 190 de angajaţi, Ava Star a realizat anul trecut afaceri de 92,7 milioane de lei şi un profit net de 4,7 milioane lei. Societatea deţine un abator cu o capacitate de producţie de 150 bovine şi 500 porci pe zi, o capacitate zilnică de tranşare şi ambalare de cinci tone, un tunel de congelare rapidă de cinci tone pe zi şi depozite frigorifice pentru 200 tone de produse din carne. La aceeaşi categorie, organizatorii au mai premiat companiile Betty Ice din Suceava, producător al brandului de îngheţată cu acelaşi nume, şi Elsaco Group Botoşani, cu afaceri în fabricarea de instrumente şi dispozitive pentru măsură, verificare, control şi navigaţie.
 
Cine a mai urcat pe podium
 
Cel mai mare dealer auto din zona Moldovei, Casa Auto Iaşi, societate patronată de omul de afaceri Bogdan Piţigoi, a fost premiată de organizatorii conferinţei la categoria „Campioni în Business” cu cifra de afaceri între 3 şi 15 milioane de euro. Tot la această secţiune, organizatorii conferinţei au mai acordat premii similare firmelor Paco Prod Serv, cu afaceri în comerţul cu amănuntul, şi fabricii de ambalaje plastice Balcanic CPP, ambele din judeţul Vrancea. Proinvest Group din judeţul Iaşi a primit ieri premiu pentru continuitate în derularea afacerilor de succes. Înregistrată în Paşcani, Proinvest Group dezvoltă, produce şi comercializează soluţii din oţel pentru construcţii, inginerie şi industrie. Patronată de omul de afaceri Vasile Sandru, societatea a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 92,9 milioane lei. Tot anul trecut, Proinvest Group s-a extins prin cumpărarea, de la omul de afaceri Constantin Comănescu, a fabricii Scudas din Paşcani, una din cele mai mari şi mai vechi fabrici de scule, portscule şi accesorii pentru maşini-unelte din România. La această categorie au mai primit distincţii producătorul de componente pentru avioane Aerostar Bacău, producătorul de textile Pandora Prod din Vrancea, procesatorul produselor din carne Salbac din Bacău şi Electric Plus, reprezentantă tot a judeţului Bacău.
 
Premiul special
 

Nu în ultimul rând, premiul special al Conferinţei Regionale „Campioni în Business” Moldova 2016 a revenit companiei ieşene Cotnari, cu afaceri în producţia de vinuri. «Campioni în Business» este un program care descoperă, promovează şi premiază cei mai dinamici antreprenori români care creează şi menţin locuri de muncă, aduc valoare prin inovaţie şi contribuie în mod semnificativ la bugetele locale şi de stat. Criteriile în funcţie de care au fost premiaţi «Campioni în Business» din Moldova au urmărit evoluţia cifrei de afaceri şi a numărului de angajaţi, precum şi contribuţia pe care companiile premiate o aduc mediului de afaceri local sau regional în care îşi desfăşoară activitatea”, au specificiat în scris organizatorii conferinţei.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.