anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Iaşul are patru „Campioni în Business”

GALERIE
Campioni in Business Iasi 2016 castigatori
 • Campioni in Business Iasi 2016 castigatori
- +

Ava Star din Paşcani, Casa Auto Iaşi, Proinvest Group şi Cotnari SA au fost premiate pentru activitatea lor de anul trecut.

Patru companii din judeţ au fost premiate ieri, 9 noiembrie, la Iaşi, în cadrul proiectului „Campioni în Business”, ajuns la a şasea ediţie. Conferinţa regională „Campioni în Business”, desfăşurată la Hotel Internaţional, a reunit peste 100 de oameni de afaceri locali, reprezentanţi ai mediului bancar, antreprenori, consultanţi de business şi analişti. La ediţia de anul acesta au fost premiate cele mai performante 12 companii din regiunea Moldovei, cu cele mai spectaculoase creşteri faţă de anul anterior. Trofeele au fost acordate de partenerii proiectului: Enterprise Investors, Banca Comercială Română, PwC România şi Asociaţia Triple Helix.

 
Categoria peste 15 milioane de euro
 
La categoria „Campioni în Business” cu cifra de afaceri mai mare de 15 milioane de euro, din judeţul Iaşi a fost premiată societatea Ava Star din Paşcani, patronată de fostul consilier local PSD Vasile Pleşca, care activează în domeniul prelucrării produselor din carne. Ava Star este o afacere de familie ale cărei începuturi datează din anul 1994, când a fost deschisă în comuna suceveană Liteni. Ulterior, sediul social al companiei a fost mutat în oraşul Paşcani. Potrivit propriului site, produsele firmei Ava Star ajung şi la export în ţări precum Grecia, Ungaria sau Hong Kong. Cu circa 190 de angajaţi, Ava Star a realizat anul trecut afaceri de 92,7 milioane de lei şi un profit net de 4,7 milioane lei. Societatea deţine un abator cu o capacitate de producţie de 150 bovine şi 500 porci pe zi, o capacitate zilnică de tranşare şi ambalare de cinci tone, un tunel de congelare rapidă de cinci tone pe zi şi depozite frigorifice pentru 200 tone de produse din carne. La aceeaşi categorie, organizatorii au mai premiat companiile Betty Ice din Suceava, producător al brandului de îngheţată cu acelaşi nume, şi Elsaco Group Botoşani, cu afaceri în fabricarea de instrumente şi dispozitive pentru măsură, verificare, control şi navigaţie.
 
Cine a mai urcat pe podium
 
Cel mai mare dealer auto din zona Moldovei, Casa Auto Iaşi, societate patronată de omul de afaceri Bogdan Piţigoi, a fost premiată de organizatorii conferinţei la categoria „Campioni în Business” cu cifra de afaceri între 3 şi 15 milioane de euro. Tot la această secţiune, organizatorii conferinţei au mai acordat premii similare firmelor Paco Prod Serv, cu afaceri în comerţul cu amănuntul, şi fabricii de ambalaje plastice Balcanic CPP, ambele din judeţul Vrancea. Proinvest Group din judeţul Iaşi a primit ieri premiu pentru continuitate în derularea afacerilor de succes. Înregistrată în Paşcani, Proinvest Group dezvoltă, produce şi comercializează soluţii din oţel pentru construcţii, inginerie şi industrie. Patronată de omul de afaceri Vasile Sandru, societatea a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 92,9 milioane lei. Tot anul trecut, Proinvest Group s-a extins prin cumpărarea, de la omul de afaceri Constantin Comănescu, a fabricii Scudas din Paşcani, una din cele mai mari şi mai vechi fabrici de scule, portscule şi accesorii pentru maşini-unelte din România. La această categorie au mai primit distincţii producătorul de componente pentru avioane Aerostar Bacău, producătorul de textile Pandora Prod din Vrancea, procesatorul produselor din carne Salbac din Bacău şi Electric Plus, reprezentantă tot a judeţului Bacău.
 
Premiul special
 

Nu în ultimul rând, premiul special al Conferinţei Regionale „Campioni în Business” Moldova 2016 a revenit companiei ieşene Cotnari, cu afaceri în producţia de vinuri. «Campioni în Business» este un program care descoperă, promovează şi premiază cei mai dinamici antreprenori români care creează şi menţin locuri de muncă, aduc valoare prin inovaţie şi contribuie în mod semnificativ la bugetele locale şi de stat. Criteriile în funcţie de care au fost premiaţi «Campioni în Business» din Moldova au urmărit evoluţia cifrei de afaceri şi a numărului de angajaţi, precum şi contribuţia pe care companiile premiate o aduc mediului de afaceri local sau regional în care îşi desfăşoară activitatea”, au specificiat în scris organizatorii conferinţei.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce sunt obsedaţi ieşenii de IRBC

Cosmin PAȘCA

De ce sunt obsedaţi ieşenii de IRBC

Profilul ieşeanului realizat în baza sondajului PNL: e mai degrabă în vârstă, preferă jocurile cu mâna, ascultă manele, nu i-a plăcut şcoala, nu se omoară cu munca, e tolerant cu hoţii, dar intolerant cu congolezii, pare să dezvolte un fetiş pentru coroana Reginei Maria, dar, mai presus de toate, are o obsesie numită Institutul Regional de Boli Cardiovasculare.

opinii

Doi eremiţi (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Doi eremiţi (I)

Îi pria cu siguranţă austeritatea, augmentată de elementele casnice ale vieţii diurne, sesizabile în contextul muzeistic actual: ligheanul primitiv, patul simplu, incomod, camerele mici, cu geamuri şi intrări pe măsură, proiectate parcă pentru pitici, priveliştea exterioară deprimantă a grajdului familiei, udat de ploaia măruntă şi rece. Dinamica existenţei o sperie, Austen preferând să-şi trăiască plenar lumea naraţiunilor proprii şi mai puţin pe cea reală.

Modele de regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Modele de regionalizare (III)

E regionarea poloneză un model de bune practici?

Impactul inflaţiei asupra gospodăriilor cu venituri mici

Alin ANDRIEȘ

Impactul inflaţiei asupra gospodăriilor cu venituri mici

Inflaţia are un impact negativ asupra tuturor gospodăriilor, dar acest impact diferă semnificativ pentru gospodăriile cu venituri mici comparativ cu gospodăriile cu venituri mari. Acest impact este diferit pentru aceste două categorii mai ales din cauza structurii cheltuielilor şi a capacităţii acestora de a absorbi creşterile costului vieţii prin utilizarea economiilor sau a unor împrumuturi. 

pulspulspuls

Trei realizări de excepţie ale administraţiei liberale din Iaşi prezentate de Ziua Naţională a României

Trei realizări de excepţie ale administraţiei liberale din Iaşi prezentate de Ziua Naţională a României

Astăzi este Ziua Naţională, stimaţi cititori, şi am hotărât să vorbim de bine administraţia şi oamenii politici de-ai locului sau de la nivel naţional. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.