anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Iaşul are un nou academician. ”Nu este uşor să merg pe urmele tatălui”

GALERIE
Valeriu V. Cotea
 • Valeriu V. Cotea
- +

 Valeriu V. Cotea, fiul celebrului oenolog, a devenit membru corespondent al Academiei Române

Profesorul universitar Valeriu V. Cotea, specialist în oenologie şi cadru didactic al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“, a fost ales vineri, 27 septembrie, membru corespondent al Academiei Române, filiala Iaşi. Votul a fost secret şi dat în cadrul Adunării generale a Academiei Române.
 
 Profesor la Facultatea de Horticultură şi coordonator al Centrului de Cercetări pentru Oenologie din cadrul Filialei Iaşi a Academiei Române, profesorul are o experienţă vastă, recunoscută la nivel internaţional. Acesta a conti­nuat munca tatălui său, binecunoscutul academician Valeriu Cotea, fiind specializat în viticultură şi oenologie din 1991, cercetând în mod special potenţialul biotehnologic al soiurilor de viţă de vie pe centre naturale de producţie, dar acoperind şi domeniile chimiei vinului, autenticitatea vinurilor, materiale şi tehnologii inovative în industria vinurilor. „În primul rând sunt încântat. Este o răsplată a unei a munci, şi este important şi pentru universitate. Până la urmă, este un prestigiu al universităţii şi al Iaşului, toate acestea se adună şi contează, e un punctaj emoţional. Nu este uşor să merg pe urmele tatălui, este un anumit reper, şi atunci trebuie să fac un efort în plus. Este, oricum, un pas foarte mare“, a declarat Valeriu V. Cotea.
 
Acesta este autor sau coautor a 25 de volume de specialitate şi a scris peste 500 de lucrări ştiinţifice inde­xate în bazele de date internaţio­nale. Din 1998, acesta este expert din partea României în cadrul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului, unde a deţinut diverse funcţii de conducere, printre care şi cea de preşedinte. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.