anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Iaşul are un nou academician: Cătălin Tănase, directorul Grădinii Botanice

GALERIE
Catalin Tanase UAIC
 • Catalin Tanase UAIC
- +

„Este, aş spune, şi o recunoaştere a şcolii de la Iaşi de biologie“, spune noul academician ieşean.

Iaşul are un nou academician în urma ultimei şedinţe a Adunării Generale a Academiei Române, desfăşurată la finalul lunii trecute la Bucureşti. Astfel, prof.dr. Cătălin Tănase, actual prorector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, a fost ales membru corespondent al Secţiei de Ştiinţe Biologice.

Prof.dr. Cătălin Tănase este cunoscut la nivelul Iaşului în special în contextul strânsei legături a acestuia cu Grădina Botanică, profesorul coordonând de peste 10 ani activitatea de cercetare şi de administrare a grădinii.

„Pentru mine este o foarte mare onoare şi o recunoaştere a întregii activităţi desfăşurate în universitatea noastră. Este în egală măsură, aş spune, şi o recunoaştere a şcolii de la Iaşi de biologie. Chiar dacă această calitate e primită de o singură persoană, aş vrea să subliniez că este rodul unei munci de echipă, reprezintă rezultatul colaborărilor pe care le-am avut şi le am cu colegii mei de la Facultatea de Biologie, de la Grădina Botanică şi de la diferite instituţii din ţară şi din străinătate“, a precizat prof.dr. Cătălin Tănase pentru „Ziarul de Iaşi“.

El a mai precizat că accederea în această poziţie reprezintă în mod oficial şi munca desfăşurată timp de 11 ani alături de colegii din Grădina Botanică, spunând că una dintre cele mai mari realizări ale lor ţine de transferul rezultatelor către membrii comunităţii, către vizitatorii care vin an de an la grădină.

„Cred că a contat foarte mult susţinerea primită din partea membrilor Filialei din Iaşi a Academiei Române, dar şi a activităţii desfăşurate din 2006 în cadrul Comisiei Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române, o activitate care a evidenţiat iarăşi preocupările pe care le-am avut, alături de colegii mei, în ceea ce înseamnă conservarea naturii“, a conchis prof.dr. Cătălin Tănase.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.