anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Advertorial

Iaşul creşte în topul destinaţiilor atractive de business pentru firme. Firmă de resurse umane care se extinde în Moldova

GALERIE
IMG_4697IMG_4680IMG_4800IMG_4978
 • IMG_4697
 • IMG_4680
 • IMG_4800
 • IMG_4978
- +

O firmă de Resurse Umane din Timisoara îşi deschide filială în Iaşi, anunţă reprezentanţii companiei. Motivul: există piaţă, oameni şi companii care au nevoie de resurse de calitate. Oraşul a devenit atractiv pentru mai multe companii - în urmă cu doar o lună, un grup internaţional cu sediu în Cluj, din domeniul IT, anunţa că îşi deschide sediu în acelaşi oraş.


Evolution HCC, o firma cu capital integral românesc, şi-a început activitatea în Banat, Timişoara, s-a extins în Transilvania, are acum sediu în Cluj-Napoca, Timisoara şi urmează să atace şi piaţa din Moldova, prin deschiderea filialei în Iaşi.

Aceasta filiala e proaspăt lansată: e operaţională de la jumătatea lunii aprilie 2017. Reprezentanţii firmei spun că au ajuns să înregistreze lunar o creştere cu până la 20% a numărului de clienţi, din care 70% din ei revin pentru contractarea si altor servicii, asta arata gradul ridicat de satisfactie si multumire pe care pune accent compania.

Majoritatea clientilor vin din marile oraşe ale ţări, dar şi din alte state europene, astfel că în primul trimestru al anului Evolution HCC a ajuns la 150 de clienţi, pe mai multe linii de business: recrutare si headhunting, dar şi alte servicii de resurse umane, ca organizare de training-uri, teambuilding-uri sau evaluare de personal. Au găsit şi o strategie. “Suntem într-un moment în care suntem foarte atenţi la ce proiecte noi lucrăm si cu ce clienti, le acceptam după analize riguroase. Ca să facem o analogie cu sectorul auto: poţi să fii producător de calitate, mai scump sau să faci producţie de masă. Am ales prima variantă şi am constatat că e o opţiune care se poate valida şi pe piaţa resurselor umane”, spun reprezentanţii acestei firme de recrutare in Iasi.

După ce au ajuns în Moldova acum 2 ani cu un curs de resurse umane pe recrutare, motivare si evaluare de personal apoi au continuat cu un curs de leadership au constatat că piaţa de acolo oferă oportunităţi în domeniul recrutării de personal, pe zona de traininguri si devoltare organizationala dar si activitati de teambuilding. „Foarte multe companii mari şi mici, naţionale sau multinaţionale, din zona tehnică, outsourcing şi IT au decis să deschidă filiale în Iaşi. Şi nu întâmplător - este o zonă unde sunt foarte mulţi oameni bine pregătiţi, cu facultăţi foarte bune, e o zonă cu oameni care au fost nevoiţi să emigreze în alte ţări sau în oraşe precum Cluj-Napoca, Timişoara sau Bucureşti. Am simţit acest lucru din discuţiile cu persoane de HR în cadrul cursului nostru de HR Premium pe Recrutare, Motivare si Evaluare de personal dar si Cursul de Leadership, când am avut ocazia să întâlnim persoane din companii din Iaşi şi Moldova - au o foame de dezvoltare foarte mare. Oamenii îşi doresc să rămână acolo in orasul lor pentru ca il iubesc şi să lucreze în firme competitive, la proiecte interesante, să fie apreciaţi şi motivaţi în Iaşi. Şi de 3 ani încoace au acces la astfel de firme, atât româneşti, cât şi străine”, spune Geo Ivanov, CEO al companie de resurse umane Evolution HCC.

Există o serie de companii care deja şi-au stablit sedii acolo, exemplifică acesta: Softvison, companie clujeană care a deschis birou şi în Iaşi după Timişoara, Bucureşti, XEROX, Continental, Amazon, etc. E o listă care se completează anual.

Extinderea în Iaşi e în plan de ceva vreme pentru firma românească, spun reprezentanţii săi, deşi pe piaţa forţei de muncă activează companii puternice de HR.

De doi ani am vizat extinderea în aceea zonă şi am studiat foarte mult mediul bussines, locurile de muncă disponibile, dar şi mediul universitar, ca să vedem care este piaţa şi care e potenţialul. Am ajuns la concluzia că oamenii din acea zonă seamănă foarte mult cu cei din zona Clujului, sunt foarte bine pregătiţi şi îşi doresc să se afirme la ei acasă. Am decis că acum e nevoie de noi pentru că recrutarea a devenit dificilă şi acolo. Şi atunci intrăm şi noi în joc, chiar dacă e o piaţă pe care se bat companii multinaţionale şi firme puternice. În momentul în care rata şomajului e mare sau se găsesc oamenii uşor nu se vede sau nu iese în evidenţă cu adevărat valoarea firmelor de HR”, crede Ivanov. Domeniile vizate sunt cele tehnice, producţie, outsourcing, vânzări, accounting, IT, marketing, inginerie, pe poziţii de middle şi top management, pentru recrutare şi headhunting de personal.

In acest moment ne ocupam intens si de dezvoltarea personalului in companiile client prin programele noastre de training customizate pe negociere si persuasiune, recrutare, hr, vanzari, comunicare, leadership si programe cu activitati de teambuiding dar si in evenimentele noastre organizate periodic in Iasi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.