Iaşul creşte în topul destinaţiilor atractive de business pentru firme. Firmă de resurse umane care se extinde în Moldova
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Iaşul creşte în topul destinaţiilor atractive de business pentru firme. Firmă de resurse umane care se extinde în Moldova

GALERIE
IMG_4697IMG_4680IMG_4800IMG_4978
 • IMG_4697
 • IMG_4680
 • IMG_4800
 • IMG_4978
- +

O firmă de Resurse Umane din Timisoara îşi deschide filială în Iaşi, anunţă reprezentanţii companiei. Motivul: există piaţă, oameni şi companii care au nevoie de resurse de calitate. Oraşul a devenit atractiv pentru mai multe companii - în urmă cu doar o lună, un grup internaţional cu sediu în Cluj, din domeniul IT, anunţa că îşi deschide sediu în acelaşi oraş.


Evolution HCC, o firma cu capital integral românesc, şi-a început activitatea în Banat, Timişoara, s-a extins în Transilvania, are acum sediu în Cluj-Napoca, Timisoara şi urmează să atace şi piaţa din Moldova, prin deschiderea filialei în Iaşi.

Aceasta filiala e proaspăt lansată: e operaţională de la jumătatea lunii aprilie 2017. Reprezentanţii firmei spun că au ajuns să înregistreze lunar o creştere cu până la 20% a numărului de clienţi, din care 70% din ei revin pentru contractarea si altor servicii, asta arata gradul ridicat de satisfactie si multumire pe care pune accent compania.

Majoritatea clientilor vin din marile oraşe ale ţări, dar şi din alte state europene, astfel că în primul trimestru al anului Evolution HCC a ajuns la 150 de clienţi, pe mai multe linii de business: recrutare si headhunting, dar şi alte servicii de resurse umane, ca organizare de training-uri, teambuilding-uri sau evaluare de personal. Au găsit şi o strategie. “Suntem într-un moment în care suntem foarte atenţi la ce proiecte noi lucrăm si cu ce clienti, le acceptam după analize riguroase. Ca să facem o analogie cu sectorul auto: poţi să fii producător de calitate, mai scump sau să faci producţie de masă. Am ales prima variantă şi am constatat că e o opţiune care se poate valida şi pe piaţa resurselor umane”, spun reprezentanţii acestei firme de recrutare in Iasi.

După ce au ajuns în Moldova acum 2 ani cu un curs de resurse umane pe recrutare, motivare si evaluare de personal apoi au continuat cu un curs de leadership au constatat că piaţa de acolo oferă oportunităţi în domeniul recrutării de personal, pe zona de traininguri si devoltare organizationala dar si activitati de teambuilding. „Foarte multe companii mari şi mici, naţionale sau multinaţionale, din zona tehnică, outsourcing şi IT au decis să deschidă filiale în Iaşi. Şi nu întâmplător - este o zonă unde sunt foarte mulţi oameni bine pregătiţi, cu facultăţi foarte bune, e o zonă cu oameni care au fost nevoiţi să emigreze în alte ţări sau în oraşe precum Cluj-Napoca, Timişoara sau Bucureşti. Am simţit acest lucru din discuţiile cu persoane de HR în cadrul cursului nostru de HR Premium pe Recrutare, Motivare si Evaluare de personal dar si Cursul de Leadership, când am avut ocazia să întâlnim persoane din companii din Iaşi şi Moldova - au o foame de dezvoltare foarte mare. Oamenii îşi doresc să rămână acolo in orasul lor pentru ca il iubesc şi să lucreze în firme competitive, la proiecte interesante, să fie apreciaţi şi motivaţi în Iaşi. Şi de 3 ani încoace au acces la astfel de firme, atât româneşti, cât şi străine”, spune Geo Ivanov, CEO al companie de resurse umane Evolution HCC.

Există o serie de companii care deja şi-au stablit sedii acolo, exemplifică acesta: Softvison, companie clujeană care a deschis birou şi în Iaşi după Timişoara, Bucureşti, XEROX, Continental, Amazon, etc. E o listă care se completează anual.

Extinderea în Iaşi e în plan de ceva vreme pentru firma românească, spun reprezentanţii săi, deşi pe piaţa forţei de muncă activează companii puternice de HR.

De doi ani am vizat extinderea în aceea zonă şi am studiat foarte mult mediul bussines, locurile de muncă disponibile, dar şi mediul universitar, ca să vedem care este piaţa şi care e potenţialul. Am ajuns la concluzia că oamenii din acea zonă seamănă foarte mult cu cei din zona Clujului, sunt foarte bine pregătiţi şi îşi doresc să se afirme la ei acasă. Am decis că acum e nevoie de noi pentru că recrutarea a devenit dificilă şi acolo. Şi atunci intrăm şi noi în joc, chiar dacă e o piaţă pe care se bat companii multinaţionale şi firme puternice. În momentul în care rata şomajului e mare sau se găsesc oamenii uşor nu se vede sau nu iese în evidenţă cu adevărat valoarea firmelor de HR”, crede Ivanov. Domeniile vizate sunt cele tehnice, producţie, outsourcing, vânzări, accounting, IT, marketing, inginerie, pe poziţii de middle şi top management, pentru recrutare şi headhunting de personal.

In acest moment ne ocupam intens si de dezvoltarea personalului in companiile client prin programele noastre de training customizate pe negociere si persuasiune, recrutare, hr, vanzari, comunicare, leadership si programe cu activitati de teambuiding dar si in evenimentele noastre organizate periodic in Iasi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.