anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Iaşul e în coada clasamentului la fonduri PNDL pe cap de locuitor

GALERIE
romeo vatra
 • romeo vatra
- +

Dacă ţinem cont de populaţia judeţelor, suntem pe penultimul loc din ţară, cu 904 lei/locuitor. „Domnule Popa, treziţi-vă! Iaşul şi Moldova nu reprezintă o prioritate pentru actualul guvern!“, îi spune liderul consilierilor liberali din CJ, Romeo Vatră.

„Iaşul se află la coada cla­sa­mentului în PNDL 2, din punct de vedere al alocării fondurilor raportat la numărul de locuitori la nivel de judeţ şi de regiune. Suma de 831 de milioane de lei pare mare în valoare absolută, dar valoarea fondurilor alocate pe judeţe trebuie să ia în calcul popu­laţia judeţului, deoarece beneficiarul final al acestor inves­tiţii este cetăţeanul“, sus­ţine liderul consilierilor liberali din CJ, Romeo Vatră (foto). Raportând sumele alocate la numărul lo­cui­torilor fiecărui judeţ, cu 904 lei/loc., Iaşul se află pe penultimul loc din ţară şi pe ultimul loc din Moldova. „De aceea, nu înţelegem motivele de mândrie şi bucurie ale dlui Popa“, afirmă consilierul liberal, ară­tând că judeţe din Moldova, pre­cum Botoşani şi Vaslui, au alocări duble pe cap de locuitor în comparaţie cu Iaşul (904 lei): 1.859 lei, respectiv 1.838 lei. În clasamentul regional urmează Neamţ 1.397 lei, Suceava 1.249 lei şi Bacău 1.108 lei. Pe regiuni de dezvoltare, cu 1.306 lei/loc., Regiunea de Nord-Est se afla pe locul 6 din 7. De ase­menea, între cele patru macro­regiuni ale României, Macro­regiunea 2, care reprezintă Moldova, se plasează pe locul 3 din 4. „Din punct de vedere regional şi macroregional, atât în PNDL1, cât şi în PNDL 2, ne aflăm la coada clasamentului, pe penultimul loc. Prin urmare, domnule Popa, nu sunt motive să ne îmbătăm cu apă rece. Mesajul Guvernului Dragnea 2 este unul clar: Iaşul şi Moldova nu reprezintă o prioritate pentru actualul guvern şi pentru PSD“, conchide Romeo Vatră. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.