„Iașul e oraș ok. Sunteți o țară dezvoltată”. Primele impresii despre oraș și facultate ale bobocilor sau studenților străini

luni, 21 octombrie 2024, 03:02
3 MIN
 „Iașul e oraș ok. Sunteți o țară dezvoltată”. Primele impresii despre oraș și facultate ale bobocilor sau studenților străini

Pentru studenții din primul an, boboci într-ale universitarelor, primele săptămâni de facultate au fost ușoare, legând deja primele prietenii. Am făcut un „raid” printre aceștia, pentru a culege primele impresii despre Iași și despre noua viață de student.

Străini sau nu, câțiva studenți din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T.Popa” din Iași (UMF) au împărtășit impresii despre noul început.

Iannis, un tânăr din Grecia, care studiază la UMF Iași „Medicină Dentară-Engleză”, a descris Iașul ca fiind un oraș cu oameni „ok”. Totodată, din punctul său de vedere, România se numără printre țările dezvoltate.

Iannis, Grecia: „Găsesc și aici mâncare ca acasă”

„Mulți studenți vin să învețe aici. De aceea am venit și eu. E ok. Oamenii sunt ok, România se numără printre țările dezvoltate. Cred că e din ce în ce mai bine.

Îmi doresc să devin dentist, am intrat la taxă, plătesc aproape 10.000 de lei pe an, dar e în regulă. Și materia e destul de dificilă, dar asta este”, a declarat acesta.

În ceea ce privește mâncarea de aici, studentul o consideră asemănătoare cu cea de acasă. „Găsesc și aici mâncare ca acasă, există multe variante care mă duc cu gândul la Grecia. Nu am probleme cu mâncarea, nici nu sunt pretențios”, a adăugat acesta.

Simina, Botoșani: „Aș vrea să ajung pe UPU”

Însoțită de o mare parte din grupă, și Simina, din Botoșani, studentă la „Medicină Generală”, a ținut să ne spună cum e la facultate. „Orarul e puțin cam haotic, însă e ok, nu e nimic neapărat foarte greu. Materiile sunt ok, ușor de înțeles și parcurs”, a spus studenta.

Deși e abia în primul an de studii, aceasta știe exact ce își dorește să facă mai departe. „De mică mi-am dorit să studiez medicina, mai departe aș vrea să ajung pe UPU. Am mai fost în gărzi, la voluntariat”, a mai subliniat Simina.

Adrian, Rep. Moldova: „Avem timp și de socializare, e ok”

Adrian, din Ungheni, Republica Moldova, a explicat că, momentan, nivelul de dificultate al cursurilor e mediu. „Sunt la buget. La mine, fiind din Republică, admiterea a fost pe bază de dosar. Am avut 9,50 la Bacalaureat. Stau la cămin, e bine, colegii sunt prietenoși. M-am acomodat cu ei. Îmi place Anatomia, la  «Abilități Medicale» e mai multă practică, sunt ok materiile, cum ne așteptam. Poate și pentru că e de abia începutul. Avem timp și de socializare, și de învățat. Trebuie să le îmbini, altfel nu e în regulă”, a spus acesta.

Bianca și Anisia: „Nu suntem din Iași. Luăm masa de la cantină”

De asemenea, Bianca și Anisia, prietene și studente la ,,Tehnică Dentară”, au împărtășit experiența primelor săptămâni la UMF Iași. „Inițial am vrut la Medicină Generală. Nu suntem din Iași. E bine și la Tehnică Dentară. Depinde ce îți dorești după, cât de bine te descurci. Ne place. Nu e foarte solicitant. Acum luăm masa de la cantină”, a spus una dintre ele.

Toamna aceasta, peste 2.100 de boboci s-au alăturat UMF Iași, instituție formată din aproximativ 1.000 de cadre didactice, 10.000 de studenți, 4.000 de medici rezidenți, 500 doctoranzi și 400 de masteranzi.

 

Citește și: 

Etichete: boboci, dezvoltata, Iasi, tara

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii