Iaşul este judeţul cu cele mai multe persoane cu sindrom Down – 274
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ziua Internaţională a persoanelor cu sindrom Down, celebrată la Centrul Regional de Reabilitare pentru copii şi tineri cu dizabilităţi ”Steaua Speranţei” Iaşi

Iaşul este judeţul cu cele mai multe persoane cu sindrom Down – 274

GALERIE
SINDROM DOWN
  • SINDROM DOWN
- +

Fundaţia Star of Hope Romania vă invită miercuri, 21 martie 2018, ora 10.00, la evenimentul ”Bine aţi venit la noi!” care va avea loc la sediul Fundaţiei Star of Hope Romania, strada Bariera Veche nr 3 (în spatele clădirii Granit) din Iaşi.

Pentru că 21 martie înseamnă ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PERSOANELOR CU SINDROM DOWN, deschidem uşile cu drag şi aşteptăm cu bucurie copiii şi cadrele didactice din grădiniţele integratoare din Iaşi, pentru că ne dorim mult să ne cunoaşteţi la noi acasă, să ne cunoaşteţi echipa de speciliaşti, să vă jucaţi cu copiii din centrul nostru, să vorbiţi cu părinţii acestora. Evenimentul lansează cea de-a treia ediţie a campaniei ”Iubesc să strâng lumea la piept” dedicată copiilor şi tinerilor cu sindrom Down, campanie ce se va desfăşura în perioada 21-31 martie 2018.

La eveniment vor participa copii şi reprezentanţi ai grădiniţelor ieşene alături de autorităţi locale, părinţi şi reprezentanţi ai companiilor, oameni ai comunităţii care ne-au fost şi ne sunt alături prin suportul pe care ni-l oferă în efortul nostru zilnic pentru a oferi servicii de terapie gratuită copiilor cu sindrom Down din familii nevoiaşe în special din mediul rural. În cadrul evenimentului toţi cei prezenţi vor putea vizita sălile de terapie, atelierul de croitorie în care mămicile copiilor fac diverse produse hand made şi vom arăta diverse modalităţi lucru cu copilul cu sindrom Down ce au la bază principiul RBC (Reabilitare Bazată Pe Comunitate). Veţi cunoaşte copiii ai căror progrese (realizate de-a lungul a ani de terapie) sunt un argument pentru importanţa terapiei timpurie încă de la vârste foarte fragede şi continuarea acesteia fără întrerupere.

Campania  IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT are un singur mesaj: sindromul Down (la fel ca orice altă dizabilitate) nu alege nici timpul, nici locul, nici familia. Sindromul Down ”loveşte” la întâmplare, atât copilul cât şi părintele. Oricine se poate trezi în situaţia asta, fie bogat fie săraci. În primii ani de viaţă, copilul cu sindrom Down are nevoie de acceptarea celor din comunitatea în care trăieşte, are obligatoriu nevoie de terapie, are nevoie de educaţie şi are nevoie de susţinere pentru a deveni cât mai puţin dependent de părinţi.

Programul campaniei:

- ”Bine ati venit la noi!” - 21 martie 2018, ora 10.00, eveniment change-experience împreună cu grădiniţele integratoare din Iaşi - la sediul Centrului Regional de Reabilitare ”Steaua Speranţei”, strada Bariera Veche nr 3.

- ”Welcome to us!” - 31 martie 2018, eveniment change-experience pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului împreună cu o echipă de specialişti din Suedia - la sediul Centrului Regional de Reabilitare ”Steaua Speranţei”, strada Bariera Veche nr 3.

Cei peste 26 de ani de activitate ai Fundaţiei Star of Hope Romania în slujba copiilor cu dizabilităţi au demonstrat că, dacă există implicare, rezultatele nu întârzie să apară. Implicarea comunităţii, atât din perspectiva acceptării acestor copii cât şi din perspectiva găsirii resurselor necesare acoperirii cheltuielilor pentru accesul copiilor nevoiaşi şi a celor din mediul rural la şedinţele de terapie în cadrul Centrului Regional de Reabilitare pentru Copii şi Tineri cu Dizabilităţi ”Steaua Speranţei” Iaşi ( acces â naveta domiciliu-Centru-domiciliu şi terapia recuperatorie). În prezent, în cadrul Centrului Regional de Reabilitare pentru copii şi tineri cu dizabilităţi Iaşi, beneficiază de terapie un număr de 70 de copii cu dizabilităţi - 22 cu sindrom Down, 28 cu autism şi 21 cu diverse alte dizabilităţi.  Cei 22 de copii cu sindrom Down înscrişi în programul Centrului nostru beneficiază  în mod gratuit de terapie recuperatorie 3 zile pe săptămână - 66 de ore de terapie pe săptămână şi 264 ore de terapie pe lună.

Pe lângă aceşti copii, mai există o listă de aşteptare a copiilor care au fost evaluaţi de către echipa multidisciplinară de specialişti din cadrul Centrului şi aşteaptă să intre în programul de recuperare desfăşurat de Fundaţia Star of Hope. Lipsa serviciilor de recuperare din judeţul Iaşi conduce la această situaţie neplăcută şi la defavorizarea copiilor cu sindrom Down şi a celor încadraţi în alte categorii de dizabilitate. Cei mai mulţi dintre beneficiarii noştri provin din mediul rural şi din familii cu posbilităţi financiare extrem de reduse. Numărul insuficient de servicii de zi de abilitare/reabilitare pentru copiii şi tinerii cu nevoi speciale conduce la creşterea alarmantă a numărului părinţilor disperaţi care apelează la serviciile noastre.Pentru a veni în sprijinul copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale, e nevoie de sprijinul autorităţilor, instituţiilor şi companiilor locale, în vederea dezvoltării serviciilor sociale de ocupare şi educaţionale, astfel încât să creem acestor copii şi tineri condiţii în care să-şi poată găsi un rost şi să poată aduce un plus valoare comunităţii în care trăiesc.

Despre Fundaţia Star of Hope Romania: peste 26 de ani de activitate în slujba copilului; 6 CENTRE DE ZI pentru pentru copii şi tineri cu dizabilităţi Iaşi, Bârlad, Botoşani, Dorohoi, Suceava, Chişinău; 7 CENTRE DE ZI pentru copii aflaţi în situaţii de risc de abandon familial şi şcolar în Murgeni (jud. Vaslui), Babadag (jud. Tulcea), Pantelimon (jud. Ilfov), Valea Seacă (jud. Bacău), Huşi (jud. Vaslui), Dimăcheni (jud. Botoşani), Botoşani; intervenţie şi sprijin material, moral şi financiar pentru părinţii şi familiile copiilor din proiecte sesiuni de informare/instruire a cadrelor didactice din comunitate privind modalităţi de lucru cu copilul cu dizabilităţi/copilul aflat în risc de abandon şcolar sau familia

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Cosmin PAȘCA

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Undeva la graniţa UE, într-un oraş în care vacile încă mai pasc prin cartiere înalţate de nicăieri, frustrările birocratice ale Berlinului sunt privite cu amuzament de edilul-şef, ca fapt divers, nicidecum ca priorităţi. În acest oraş marginal, primarul crede că digitalizarea înseamnă să baţi obrazul cu degetul unor jurnalişti care nu scriu după dictare.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Eschive

Codrin Liviu CUȚITARU

Eschive

„A venit nenorocita asta de pandemie, şcoala a trecut on-line, iar eu nu m-am mai putut eschiva. Am fentat o vreme sistemul cu lozinca defecţiunilor tehnice, dar nu mi-a mers mult. Studenţii au început să mă caute insistent şi am fost nevoit să-mi închid toate canalele de comunicare. Am dispărut pur şi simplu. Ca atare, a apărut deunăzi zvonul că profesorul Şmen ar fi decedat. Am alergat îngrozit la decanat, la rectorat, la serviciile de personal, pentru a le semnala că informaţia era aberantă. Sunt viu, pentru numele lui Dumnezeu!”

Economisirea în timpul pandemiei

Alin ANDRIEȘ

Economisirea în timpul pandemiei

Indiferent de comportamentul de consum şi de economisire pe care îl aveam înainte (super-economisitor sau mare cheltuitor), pandemia a avut un impact major asupra noastră şi a reprezentat un moment critic care va influenţa pe termen lung modul în care ne vom gestiona finanţele personale.

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

pulspulspuls

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Un amic de-al amicului Archibald Tănase ne-a tras de mânecă ieri pe la amiaz’ să ne întrebe dacă am văzut postarea aia nervoasă şi cleioasă la adresa noastră scrisă de dom’ premare Chirica. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.