Iaşul este pedepsit de Guvernul Orban. Autostrada a dispărut din planurile PNL, dar şefii liberali ieşeni vor artificii şi fanfară (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Iaşul este pedepsit de Guvernul Orban. Autostrada a dispărut din planurile PNL, dar şefii liberali ieşeni vor artificii şi fanfară (P)

GALERIE
bogdan cojocaru unu
  • bogdan cojocaru unu
- +

Trupa responsabilă cu propaganda de la PNL ne tot anunţă că peste România vine o sumă colosală pentru investiţii de la Uniunea Europeană: 80 miliarde de euro.

Pe lângă faptul că în această sumă intră şi cota alocată de drept României în următorul exerciţiu bugetar 2021-2027, ce omit să ne spună liberalii este că vom atrage aceşti bani doar dacă vor exista şi proiecte depuse.

În realitate, Iaşul primeşte o sumă infimă prin Planul Naţional de Redresare și Reziliență. Din 80 de miliarde de euro, proiectele care au legătură cu municipiul Iaşi înseamnă doar 88 de milioane de euro. Adică un ciot de 15 kilometri ( Leţcani - Cartierul Dacia ) din autostrada care ar trebui să lege Moldova de Ardeal.

Faptul că Guvernul Orban a alocat buget zero pentru Iaşi aproape că nu mai surprinde pe nimeni, pentru că ştim că premierul şi ai lui mint cum respiră, dar este de-a dreptul revoltător comportamentul şefilor PNL Iaşi, Costel Alexe şi Mihai Chirica.

În timp ce miliardele de la UE se duc către judeţele care au proiecte, dar cu lideri bine înfipţi în politica dâmboviţeană, primarul Mihai Chirica aproape dansa ieri în faţa jurnaliştilor prezenţi în sediul Primăriei.

Chirica a spus că ieşenii ar trebui să sărbătorească în stradă cu artificii şi fanfară faptul că Guvernul Orban are grijă de Iaşi. Adică Orban dă ZERO lei Iaşului, iar noi să ieşim şi să le mulţumim liberalilor pentru atenţia pe care ne-o acordă. O răsturnare a adevărului cum doar la cei din PNL o putem vedea.

În realitate, Chirica sărbătoreşte cu artificii pe cer depunerea a trei oferte din partea firmelor care vor să realizeze studiul de fezabilitate pentru tronsonul Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ. Studiu care va dura vreo doi ani.

Ieşenii n-au mai văzut de mult un asemenea spectacol demagogic precum show-ul pus în scenă de cuplul Alexe-Chirica. Liderii PNL Iaşi ne prostesc în faţă. Ne flutură ideea cu demararea SF-ului pentru un tronson de autostradă, dar se comportă de parcă ar fi fost deja inauguraţi primii 100 de kilometri iar noi am ratat momentul cu fotografiile.

În timp ce Iaşul nu primeşte nimic, oraşe comparabile, precum Clujul şi Timişoara, vor avea la dispoziţie miliarde de euro. Ba mai mult, în vreme ce la Iaşi ni se prezintă machete peste machete, dar nu se întâmplă nimic notabil, la Cluj proiectul metroului înaintează rapid, iar guvernul anunţă deja că alocă primul miliard de euro.

Ieşenii trebuie să afle minciunile lui Orban, preluate rapid de caricaturile politice din Podu Roş. 

Aici nu mai este vorba de dispute politice, ci de o realitate dură pe care o resimţim cu toţii. Guvernul Orban vrea doar voturi de la Iaşi, iar când vine vorba de alocări bugetare judeţul dispare de pe hartă. 

Iaşul nu există pentru PNL. Mihai Chirica are dreptate cu chermeza lui. Ar trebui să chemăm fanfara să cânte o doină de jale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.