anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Iaşul este pus de privaţi pe harta marilor festivaluri

GALERIE
BILD0047
  • BILD0047
- +

Două mari astfel de evenimente vor avea loc în luna iunie: Afterhills, pe şes Bahlui, şi Neverwas, la Ferma Ezăreni. Organizatorii, tineri antreprenori, se aşteaptă la o participare de peste 50 de mii de persoane, evenimentele urmând a avea anvergură naţională u sunt invitate formaţii de muzică dintre cele mai în vogă din lume şi din ţară.

Iaşul va intra în această vară pe harta oraşelor cu festivaluri importante de muzică. Două proiecte pornite din zona privată prind contur în această perioadă: Neverwas şi Afterhills. Ambele sunt organizate de tineri antreprenori. Primul este 100% privat, al doilea este realizat în parteneriat cu Primăria Iaşi, care va asigura sprijin logistic. Festivalurile vor avea loc la o săptămână unul de altul, Afterhills e programat pentru 23 - 25 iunie, iar Neverwas, pentru 30 iunie - 2 iulie. Ambii organizatori se aşteaptă la un flux de zeci de mii de oameni pe toată perioada festivalului. Din punct de vedere organizatoric, cel mai avansat eveniment este Neverwas, care se va desfăşura la Ferma Ezăreni. Afterhills va avea loc pe şes Bahlui, în zona complexului ERA.

 

Organizatorii Neverwas au anunţat primele formaţii

 
„Festivalul care schimbă scena culturală a Iaşului timp de trei zile“, este descrierea evenimentului Neverwas pe site-ul oficial (www.neverwas.ro). Directorul de festival, Bogdan Băianu, a declarat ieri că ţinta este de 10.000 de participanţi/zi, respectiv 25.000 - 30.000 de persoane pe întreaga perioadă a festivalului. Zona de festival de la Ferma Ezăreni va fi de circa 7 ha, cu posibilitate de camping, în contextul în care organizatorii vor pune la dispoziţie toată infrastructură necesară la nivel de utilităţi şi recreere. „Noi suntem încrezători. Am pornit de la ideea că nu se-ntâmpla ceva de anvergură în Iaşi. Iniţiativa noastră este privată, finanţată 100% din fonduri private, şi vrem să construim un proiect pe termen lung“, a spus Bogdan Băianu. La festival vor fi două scene, unde vor concerta trupe de rock şi electro. Primele formaţii anunţate sunt Mando Diao (Suedia), Viţa de Vie (România), Alex Clare (Marea Britanie), My Baby (Olanda), OCS (România), Wareika (Germania), The Kryptonite Sparks (România), Plastic Mermaids (Marea Britanie), Inner (România), Pinholes (România), Cuibul (Republica Moldova), Tourette Roulette (România) şi The Wax Road (Republica Moldova). Organizatorii au precizat că, în perioada următoare, vor anunţa noi trupe care vor veni la Iaşi. Preţul unui bilet pentru toată perioada festivalului ajunge la 120 lei, sau 150 lei (inclusiv camping). Aceste preţuri sunt promoţionale („Early Bird“) şi vor creşte pe măsură ce se apropie data evenimentului. Organizatorii spun că la Ferma Ezăreni va fi „o oază de muzică live, reverie şi spectacol de culori“. „Este momentul în Iaşi să fie cât mai multe evenimente, iar pe noi competiţia ne ţine în priză, astfel că este binevenit“, a menţionat Băianu despre festivalul concurent, Afterhills.
 
Afterhills: primele formaţii vor fi anunţate în zece zile
 

„Primul festival major de muzică şi artă din zona de nord-est a României care va pune Iaşul pe harta celor mai iubite oraşe din lume“, este descrierea festivalului Afterhills menţionată de organizatori pe pagina de Facebook. Directorul de festival, Ovidiu Biber, a declarat ieri că mizează pe o prezenţă de circa 40.000 de oameni în cele trei zile ale festivalului. Evenimentul va avea loc pe şes Bahlui, iar organizatorii spun că au la dispoziţie o suprafaţă de 30 hectare, în zona ERA, care le-a fost pusă la dispoziţie de Primăria Iaşi. Stilurile trupelor care vor participa la festival vor fi, în general, EDM (electro-dance-music) şi pop. „Vor fi trei scene, va fi şi camping. Nu vor fi doar concerte, va fi şi multă interacţiune cu publicul prin diverse metode de entertainment. Nu ne vom limita doar la a face un festival, noi vrem să-i determinăm pe oameni să viziteze oraşul, vom promova Iaşul. Primăria ne sprijină enorm din punct de vedere logistic, nu cu bani“, a declarat Ovidiu Biber. În privinţa formaţiilor care vor cânta, acesta a menţionat că vor fi anunţate în perioada următoare. În acelaşi timp, Biber a precizat că nu vor fi doar concerte ale unor trupe consacrate din ţară sau din străinătate, ci vor avea loc şi spectacole de artă. Deocamdată, organizatorii nu au anunţat preţul biletelor, dar au menţionat că vor exista bilete promoţionale, iar studenţii vor avea „bilete accesibile“. „Celălalt festival este un motiv de bucurie pentru Iaşi şi faptul că oamenii au de ce să vină la Iaşi două weekend-uri la rând. Noi nu-i considerăm concurenţi, suntem total diferiţi ca target. Îi apreciem, pentru că vedem câtă muncă este“, a comentat Biber despre festivalul concurent, Neverwas. 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Cosmin PAȘCA

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Iaşul nu-şi va recăpăta nici în următorii patru sau 40 de ani „aerul” european dacă autorităţile locale se vor zgârci la preţul proiectelor şi vor îndepărta, dintr-un patriotism local prost înţeles (sau din motive de corupţie?) companii importante pe plan internaţional.

Filmuletul zilei

opinii

Patos ideologic

Codrin Liviu CUȚITARU

Patos ideologic

A apărut odată cu faţa vopsită în alb şi negru. Gestul constituia un mesaj postcolonialist. În dualitatea fizionomică se sugera dubla critică, dubla identitate a individului postmodern, coexistenţa culturilor - una a „colonizatorului” tradiţional şi cealaltă a „colonizatului” de odinioară. A fost acuzat de rasism, întrucât a implicat că bietul „colonizat” nu poate fi decât o persoană de culoare.

Eficienţa pieţelor financiare

Alin ANDRIEȘ

Eficienţa pieţelor financiare

De-a lungul timpului investitorii pe pieţele financiare au căutat să găsească o metodă de identificare a valorii reale a unui activ financiar care să le permită obţinerea unor profituri considerabile. 

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

George ŢURCĂNAŞU

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

Despre sistemul european statistic şi administrativ.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Apropo de focarul de covid din aceste zile care s-a oploşit pe la berourile chefereului ieşean, şi despre care nu mai contenesc bârfele, căci, poate nu ştiţi, oamenii de acolo chiar mor de plictiseală la serviciu, nu gluma, haideţi să vă spunem şi noi una haioasă pe astăzi, legat de parascovenie. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.