Iaşul este pus de privaţi pe harta marilor festivaluri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Iaşul este pus de privaţi pe harta marilor festivaluri

GALERIE
BILD0047
  • BILD0047
- +

Două mari astfel de evenimente vor avea loc în luna iunie: Afterhills, pe şes Bahlui, şi Neverwas, la Ferma Ezăreni. Organizatorii, tineri antreprenori, se aşteaptă la o participare de peste 50 de mii de persoane, evenimentele urmând a avea anvergură naţională u sunt invitate formaţii de muzică dintre cele mai în vogă din lume şi din ţară.

Iaşul va intra în această vară pe harta oraşelor cu festivaluri importante de muzică. Două proiecte pornite din zona privată prind contur în această perioadă: Neverwas şi Afterhills. Ambele sunt organizate de tineri antreprenori. Primul este 100% privat, al doilea este realizat în parteneriat cu Primăria Iaşi, care va asigura sprijin logistic. Festivalurile vor avea loc la o săptămână unul de altul, Afterhills e programat pentru 23 - 25 iunie, iar Neverwas, pentru 30 iunie - 2 iulie. Ambii organizatori se aşteaptă la un flux de zeci de mii de oameni pe toată perioada festivalului. Din punct de vedere organizatoric, cel mai avansat eveniment este Neverwas, care se va desfăşura la Ferma Ezăreni. Afterhills va avea loc pe şes Bahlui, în zona complexului ERA.

 

Organizatorii Neverwas au anunţat primele formaţii

 
„Festivalul care schimbă scena culturală a Iaşului timp de trei zile“, este descrierea evenimentului Neverwas pe site-ul oficial (www.neverwas.ro). Directorul de festival, Bogdan Băianu, a declarat ieri că ţinta este de 10.000 de participanţi/zi, respectiv 25.000 - 30.000 de persoane pe întreaga perioadă a festivalului. Zona de festival de la Ferma Ezăreni va fi de circa 7 ha, cu posibilitate de camping, în contextul în care organizatorii vor pune la dispoziţie toată infrastructură necesară la nivel de utilităţi şi recreere. „Noi suntem încrezători. Am pornit de la ideea că nu se-ntâmpla ceva de anvergură în Iaşi. Iniţiativa noastră este privată, finanţată 100% din fonduri private, şi vrem să construim un proiect pe termen lung“, a spus Bogdan Băianu. La festival vor fi două scene, unde vor concerta trupe de rock şi electro. Primele formaţii anunţate sunt Mando Diao (Suedia), Viţa de Vie (România), Alex Clare (Marea Britanie), My Baby (Olanda), OCS (România), Wareika (Germania), The Kryptonite Sparks (România), Plastic Mermaids (Marea Britanie), Inner (România), Pinholes (România), Cuibul (Republica Moldova), Tourette Roulette (România) şi The Wax Road (Republica Moldova). Organizatorii au precizat că, în perioada următoare, vor anunţa noi trupe care vor veni la Iaşi. Preţul unui bilet pentru toată perioada festivalului ajunge la 120 lei, sau 150 lei (inclusiv camping). Aceste preţuri sunt promoţionale („Early Bird“) şi vor creşte pe măsură ce se apropie data evenimentului. Organizatorii spun că la Ferma Ezăreni va fi „o oază de muzică live, reverie şi spectacol de culori“. „Este momentul în Iaşi să fie cât mai multe evenimente, iar pe noi competiţia ne ţine în priză, astfel că este binevenit“, a menţionat Băianu despre festivalul concurent, Afterhills.
 
Afterhills: primele formaţii vor fi anunţate în zece zile
 

„Primul festival major de muzică şi artă din zona de nord-est a României care va pune Iaşul pe harta celor mai iubite oraşe din lume“, este descrierea festivalului Afterhills menţionată de organizatori pe pagina de Facebook. Directorul de festival, Ovidiu Biber, a declarat ieri că mizează pe o prezenţă de circa 40.000 de oameni în cele trei zile ale festivalului. Evenimentul va avea loc pe şes Bahlui, iar organizatorii spun că au la dispoziţie o suprafaţă de 30 hectare, în zona ERA, care le-a fost pusă la dispoziţie de Primăria Iaşi. Stilurile trupelor care vor participa la festival vor fi, în general, EDM (electro-dance-music) şi pop. „Vor fi trei scene, va fi şi camping. Nu vor fi doar concerte, va fi şi multă interacţiune cu publicul prin diverse metode de entertainment. Nu ne vom limita doar la a face un festival, noi vrem să-i determinăm pe oameni să viziteze oraşul, vom promova Iaşul. Primăria ne sprijină enorm din punct de vedere logistic, nu cu bani“, a declarat Ovidiu Biber. În privinţa formaţiilor care vor cânta, acesta a menţionat că vor fi anunţate în perioada următoare. În acelaşi timp, Biber a precizat că nu vor fi doar concerte ale unor trupe consacrate din ţară sau din străinătate, ci vor avea loc şi spectacole de artă. Deocamdată, organizatorii nu au anunţat preţul biletelor, dar au menţionat că vor exista bilete promoţionale, iar studenţii vor avea „bilete accesibile“. „Celălalt festival este un motiv de bucurie pentru Iaşi şi faptul că oamenii au de ce să vină la Iaşi două weekend-uri la rând. Noi nu-i considerăm concurenţi, suntem total diferiţi ca target. Îi apreciem, pentru că vedem câtă muncă este“, a comentat Biber despre festivalul concurent, Neverwas. 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.