Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.03.2024

Comunicat de presă (P)

Iașul găzduiește Forumul Educației România - Republica Moldova, în perioada 27-28 octombrie 2022

GALERIE
forumul-educatiei
 • forumul-educatiei
- +

15 specialiști în educație, din România și din străinătate, își dau întâlnire la Iași, la Forumul Educației România - Moldova pe tema „Ecosistemul educațional în lumea digitalizată”, în perioada 27-28 octombrie 2022.

Evenimentul oferă un spațiu de exprimare a ideilor inovatoare și a exemplelor de bună practică din cele două sisteme educaționale, ce vizează predarea, învățarea, managementul școlilor, cercetarea, dar și impactul digitalizării asupra procesului instructiv-educativ. Pe durata a două zile vom analiza împreună rezultatele unor studii de caz, vom dezbate teme de interes maxim pentru învățarea vizibilă, vom reflecta la dilemele și provocările pe care tehnologia le aduce în școli  și vom crea parteneriate profesionale pentru îmbunătățirea și apropierea celor două sisteme educaționale.

Teme precum:

 • Carierea didactică și cea managerială;
 • Cercetare și inovare în educație;
 • Învățarea vizibilă și digitalizarea

vor fi discutate în cadrul sesiunilor plenare, a atelierelor de lucru și în panelul din cadrul Forumului.

Toate ideile exprimate vor fi atent analizate și se vor regăsi în Rezoluția Forumului – document ce va fi prezentat la finalul evenimentului și, apoi, trimis către instituțiile responsabile cu gestionarea sistemelor de educație din cele două țări.

La finalul celor două zile ale Forumului, vom oferi o sesiune specială de învățare cu Dr. John Collick, Liderul Strategiei Internaționale pentru Educație la Promethean, în cadrul masterclass-ului cu tema „Neuroscience, Games and Storytelling”.

Lucrările Forumului se vor bucura de prezența reprezentanților Ministerului Educației, a Inspectoratului Școlar Județean Iași și a invitaților noștri speciali din România, Republica Moldova și UK:

 • Prof. Dr. Igor ȘAROV, Rector Universitatea de Stat din Moldova
 • Prof. Univ. Dr. Tudorel TOADER, Rector, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași
 • Dr. Daniel FUNERIU, Consultant de înalt nivel din partea Comisiei Europene în Republica Moldova
 • Dr. John COLLICK - Liderul Strategiei Internaționale pentru Educație la Promethean, UK
 • Prof. Angela CUTASEVICI, Formator național în Management educațional, autor și coordonator al bibliotecii digitale http://www.educatieonline.md/
 • Acad. Prof. Dr. Viorel BARBU
 • Dr. Hab. Otilia DANDARA, Cercetător și cadru didactic, Prorector Universitatea de Stat din Moldova
 • Prof. Dr. Sergiu CORLAT, Prorector Universitatea de Stat Moldova
 • Prof. Univ. Dr. Oana MACARI, Prodecan Facultatea de Litere, Univ. „AL.I.Cuza” din Iași
 • Prof. Univ. Dr. Laurențiu ȘOITU
 • Prof. Dr. Mariana MARIN, Președinte AGIRO-MD, profesor asociat Universitatea de Stat din Moldova, expert în procesul de schimbare și a inovațiilor în sistemul educațional.
 • Prof. Dr. Liliana ROMANIUC, Fondator Colegiul „Richard Wurmbrand”, Director educație și formare, Asociația Română de Literație
 • Prof. Radu JUGUREANU, Expert în sisteme educaționale digitale
 • Prof. Dr. Pavel CERBUȘCĂ, Formator național Didactică Istorie, Educație pentru societate, Management educațional, Inteligența Emoțională în comunicare (Republica Moldova)
 • Prof. Dr. Cristian LUCACI, Directorul Colegiului „Richard Wurmbrand” Iași
 • Profesor Daniela ORĂȘANU, Director Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” Pașcani
 • Profesor Adelin STANCIU, Profesor Școala Profesională Gropnița

Moderator: Patricia BERTEA, PhD, Lector Univ. Dr. Facultatea de Economie și Administarea Afacerilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Forumul educației va avea loc în vacanța dintre primele două module, în perioada 27-28 octombrie 2022, la Iași. Înscrierile se pot face pe site-ul www.forumuleducatiei.ro, organizatorii punând la dispoziție mai multe reduceri de grup, de tip Early Bird.

            Pentru mai multe detalii și informații, vă rugăm să ne contactați:

            Asociația Română de Literație

            Prof. Liliana ROMANIUC, PhD

            office@arlromania.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri