anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESĂ

Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane: lactate, preparate carne, vinuri, dulcețuri etc

GALERIE
Afis Iasul in bucate - iulie 2022 - landscape
 • Afis Iasul in bucate - iulie 2022 - landscape
- +

În perioada 9 - 10 iulie, între orele 10.00 și 21.00, vă invităm în Parcul Expoziției să vizitați Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est „Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane”, organizat de Primăria Municipiului Iași, Academia Română - Filiala Iași și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași. 

 

Evenimentul, unicat în zona Moldovei, este dedicat consumatorilor ieșeni, precum și  producătorilor atestați tradițional, ecologic sau montan din zona de Nord-Est a țării. Astfel, cu sprijinul Direcțiilor pentru Agricultură din regiunea Moldovei, la eveniment vor participa în jur de 40 de producători din toate cele șase județe din Nord-Estul țării din domeniile patiseriei, produselor lactate, preparatelor din carne și pește, producători de vinuri, producători de dulcețuri și zacuști, producători de fructe și legume ecologice și apicultori. Alături de acești producători va participa și Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, cu produse de lapte și carne.
 
 
Prin organizarea acestui târg ne propunem promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare realizate după rețete tradiționale, populare în zona de Nord-Est a țării. În același timp se urmărește stimularea spiritului antreprenorial, valorificarea producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică din regiune, promovarea unei alimentații sănătoase în rândul ieșenilor, precum și dezvoltarea culturii pentru produsele culinare tradiționale.
 
În cadrul târgului vor avea loc și numeroase ateliere pentru copii, cu produse de la producători locali, ateliere care au o puternică componentă educativă în ceea ce privește alimentația sănătoasă:
• Ce pot face două mâini dibace? – Magazia Morăriței
• Magia tăițeilor colorați – Tăiței Grădinărești și Solo Pasta
• Lumea albinelor – Bio Prisaca Moldova
• Legumele colorate ale Scufiței – Scufița din Homița
• Coliere din paste colorate – Tăiței Grădinărești și Solo Pasta
• Peripețiile lui Morcoveață – Tăt Normal
• Ce sunt produsele ecologice, tradiționale, montane? – Academia Română Filiala Iași și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași.
 
Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului Cities2030, finanțat de Comisia Europeană prin programul Orizont2020
Primăria Municipiului Iași și Academia Română - Filiala Iași sunt partenerii din România în cadrul acestui proiect, alături de alți 39 de parteneri din țările Europei. 
Evenimentul constituie o activitate a hubului inovativ Food for Iași Living Lab (www.fill.rdrp.ro), dezvoltat în cadrul proiectului Cities2030 de Primăria Municipiului Iași și Academia Română - Filiala Iași. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.