anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

duminica, 29.01.2023

Comunicat de presă (P)

Iașul merită mai mult - Reducerea poluării și creșterea calității vieții sunt prioritățile mandatului de ministru al mediului

GALERIE
CA Pupitru 1
 • CA Pupitru 1
- +

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a efectuat luni după-amiază o vizită în teren, la stațiile de monitorizare a calităţii aerului, prilej cu care a reiterat importanța implementării planurilor de calitate a aerului, cerându-le primăriilor de orașe să trateze cu seriozitate această problemă tot mai prezentă în viața românilor și totodată anunțând tranșant că instituțiile de monitorizare și control din subordinea Ministerului Mediului nu vor mai tolera încălcări ale angajamentelor asumate.

”Am declarat-o încă de la audieri, am confirmat-o în ieșirile publice și zilnic, prin acțiunile întreprinse, românii trebuie să știe că reducerea poluării și creșterea calității vieții reprezintă obiective fundamentale al mandatului de ministru!

Sunt ieșean, un oraș parte a procedurii de infringement declanșată de Comisia Europeană în 2009 împotriva României; am activat ca vicepreședinte al Comisiei de Mediu din Camera Deputaților, fapt pentru care cunosc foarte bine fenomenul poluării în marile aglomerări urbane și permanent am luptat pentru ca autoritățile locale (primării și consilii județene) și centrale (minister și agenții naționale) să conceapă și să implementeze planurile de calitate a aerului și totodată să monitorizeze exigent îndeplinirea obiectivelor și atingerea țintelor și indicatorilor asumați: reducerea poluării, ridicarea procedurii de infringement împotriva României și creșterea calității vieții în marile aglomerări urbane!

Lipsa unei șosele de centură care să preia o parte semnificativă a traficului de tranzit, a traficului greu și al celui transfrontalier, care încă trec prin interiorul orașului, lipsa unui Plan Urbanistic General al Iașului, construcțiile haotice, șantierele neconforme, sunt doar câteva din problemele care încă generează poluare, disconfort și grave probleme de sănătate locuitorilor și vizitatorilor!

Am avut prin Ministerul Mediului și am făcut acest lucru pentru UAT-urile din România o măsură dedicată celor trei orașe aflate în procedura de infrigement – București, Brașov și Iași- astfel încât să își modernizeze transportul public în comun. Din păcate doar Bucureștiul și Brașovul au reușit să acceseze aceste fonduri, Iașul nereușind inițial să transmită documentația corectă, un blocaj care probabil va fi soluționat, dar cu întârzieri nepermise când în joc sunt sănătatea și confortul oamenilor.

În momentul de faţă, mesajul este unul foarte clar şi este alarmant din păcate pentru societatea românească: în marile oraşe poluarea este mult peste ceea ce ar trebui să resimţim ca locuitori ai unei capitale sau în oraşe europene în 2020.

Repetându-mă o spun răspicat: sunt planuri de măsuri care trebuie implementate, dar indolența este mare!

Iașul merită mai mult: reducerea poluării și creșterea calității vieții sunt prioritățile mele ca ministru”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Salvaţi de nea Cornel

Nicolae GRECU

Salvaţi de nea Cornel

Prea multe bune și rele în perspectivă se leagă de așteptata promovare a fotbaliștilot Politehnicii

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Lumea ortodoxă, înghesuită vreme de secole sub povara unor imperii agresive, extensive, marginalizată în contactul cu Occidentul, nu a reușit să se racordeze în timp util la sistemul capitalist. 

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.