anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă (P)

Iașul merită mai mult - Reducerea poluării și creșterea calității vieții sunt prioritățile mandatului de ministru al mediului

GALERIE
CA Pupitru 1
  • CA Pupitru 1
- +

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a efectuat luni după-amiază o vizită în teren, la stațiile de monitorizare a calităţii aerului, prilej cu care a reiterat importanța implementării planurilor de calitate a aerului, cerându-le primăriilor de orașe să trateze cu seriozitate această problemă tot mai prezentă în viața românilor și totodată anunțând tranșant că instituțiile de monitorizare și control din subordinea Ministerului Mediului nu vor mai tolera încălcări ale angajamentelor asumate.

”Am declarat-o încă de la audieri, am confirmat-o în ieșirile publice și zilnic, prin acțiunile întreprinse, românii trebuie să știe că reducerea poluării și creșterea calității vieții reprezintă obiective fundamentale al mandatului de ministru!

Sunt ieșean, un oraș parte a procedurii de infringement declanșată de Comisia Europeană în 2009 împotriva României; am activat ca vicepreședinte al Comisiei de Mediu din Camera Deputaților, fapt pentru care cunosc foarte bine fenomenul poluării în marile aglomerări urbane și permanent am luptat pentru ca autoritățile locale (primării și consilii județene) și centrale (minister și agenții naționale) să conceapă și să implementeze planurile de calitate a aerului și totodată să monitorizeze exigent îndeplinirea obiectivelor și atingerea țintelor și indicatorilor asumați: reducerea poluării, ridicarea procedurii de infringement împotriva României și creșterea calității vieții în marile aglomerări urbane!

Lipsa unei șosele de centură care să preia o parte semnificativă a traficului de tranzit, a traficului greu și al celui transfrontalier, care încă trec prin interiorul orașului, lipsa unui Plan Urbanistic General al Iașului, construcțiile haotice, șantierele neconforme, sunt doar câteva din problemele care încă generează poluare, disconfort și grave probleme de sănătate locuitorilor și vizitatorilor!

Am avut prin Ministerul Mediului și am făcut acest lucru pentru UAT-urile din România o măsură dedicată celor trei orașe aflate în procedura de infrigement – București, Brașov și Iași- astfel încât să își modernizeze transportul public în comun. Din păcate doar Bucureștiul și Brașovul au reușit să acceseze aceste fonduri, Iașul nereușind inițial să transmită documentația corectă, un blocaj care probabil va fi soluționat, dar cu întârzieri nepermise când în joc sunt sănătatea și confortul oamenilor.

În momentul de faţă, mesajul este unul foarte clar şi este alarmant din păcate pentru societatea românească: în marile oraşe poluarea este mult peste ceea ce ar trebui să resimţim ca locuitori ai unei capitale sau în oraşe europene în 2020.

Repetându-mă o spun răspicat: sunt planuri de măsuri care trebuie implementate, dar indolența este mare!

Iașul merită mai mult: reducerea poluării și creșterea calității vieții sunt prioritățile mele ca ministru”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gazoductul Nord Stream 2 şi securitatea Europei

Alexandru LĂZESCU

Gazoductul Nord Stream 2 şi securitatea Europei

Pentru Germania gazoductul şi relaţiile cu Rusia par să aibă prioritate în faţa intereselor de securitate ale Europei de Est şi legăturilor transatlantice.

Filmuletul zilei

opinii

Pe faţă şi pe dos

Nichita DANILOV

Pe faţă şi pe dos

Dincolo de ieşirea în aparenţă viscerală şi acuzaţiile halucinante ale preşedintelui Iohannis la adresa PSD-ului, ghicim un calcul politic rece. Atacând PSD-ul, dar şi UDMR-ul, preşedintele Iohannis a făcut o mişcare neaşteptată pe tabla de şah a spectrului politic românesc.

Patru pastile de vară covidată

Michael ASTNER

Patru pastile de vară covidată

Of de feisbuchist răzvrătit

Cum e posibil un stat minimal? (1)

Sorin CUCERAI

Cum e posibil un stat minimal? (1)

Fiindcă suntem deja în august şi ca să mai uităm de pandemie, le propun cititorilor mei un joc intelectual: cum ar fi posibil un stat minimal? Nu pentru că aş milita în favoarea unui astfel de stat, ci mai degrabă ca un joc cu mărgelele de sticlă.

pulspulspuls

Hopaa: ce avem noi aicea?

PULS

Hopaa: ce avem noi aicea?

Iacătă, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe, ce a putut surprinde pe una din străduţele lăturalnice din zona domiţilului, alaltăseară, în timpul preumblărilor de după cină recomandate de medic pentru digestie, amicul nostru Archibald Tănase! 

Caricatura zilei

LetsKanya

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.