Iaşul, primul centru din ţară unde se practică transplantul de celule stem limbice frontiere!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 05.12.2020

Curs interactiv de oftalmologie clinică:

Iaşul, primul centru din ţară unde se practică transplantul de celule stem limbice frontiere!

GALERIE
ochi
  • ochi
- +

La Iaşi se desfăşoară în premieră un Curs interactiv de oftalmologie clinică, curs ce aduce în dezbatere tehnicile moderne actuale utilizate în diferite afecţiuni oftalmologice. 

Organizat în cadrul Conferinţei “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgenţă Prof. Dr. N. Oblu Iaşi”, cursul oferă o instruire intensivă în segmentele ştiinţifice fundamentale ce stau la baza practicii oftalmologice şi a cercetării de profil. „Nu s–au mai desfăşurat cursuri de acest gen în ţară în domeniul oftalmologiei. Ne-am propus să organizăm un curs interactiv cu participarea specialiştilor din sală: speakerul poate fi oricând întrerupt şi solicitat să ofere detalii pe subiect. De asemenea, toţi speakerii au fost condiţionaţi să vină cu noutăţi din ultimii 3 ani în urmă pe tema care o prezintă. În plus, toate temele propuse spre prezentare vor fi publicate şi în extenso, în două volume. Am luat această decizie deoarece timpul alocat unei prezentări este de doar 30 de minute, iar cei care doresc să afle mai multe despre subiectul respectiv pot consulta volumele unde este prezentat în detaliu fiecare subiect”, a declarat prof. dr. Dănuţ Costin, şeful Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului de Neurochirurgie „N. Oblu” Iaşi.

În ceea ce priveşte temele propuse, acestea includ probleme care preocupă specialiştii clinicii din Iaşi. „Vorbim în primul rând de chirurgia segmentului anterior al ochiului. Se discută chirurgia cataractei şi a glaucomului prin tehnici moderne, tehnici care nu s-au utilizat până acum în România. Un alt subiect va aborda prolemele retinei, o temă de mare actualitate şi care presupune în primul rând un diagnostic ultra corect pe bază de explorări ultramoderne. Se adaugă ea de neuro-oftalmologie şi se va aduce în discuţie o problemă care frământă lumea medicală la ora actuală: ambliopia. Şi mai ales ambliopia la adult şi tratamentul modern al ambliopiei, tratament  care la ora actuală în România este realizat doar la noi în clinică. Dacă adăugăm şi chirurgia corneei completăm paleta subiectelor cu dezbaterea unei dintre temele de vârf în tratamentele actuale din oftalmologie: autotransplantul ce lulele stem limbice frontaliere. Şi la acest capitol suntem prima clinică de oftalmologie din ţară care se implică în realizarea unor astfel de transplanturi. Datorită temelor abordate putem considera că prelegerile vor oferi o bază solidă pentru practica medicilor şi rezidenţilor oftalmologi, punându-i la curent cu tehnicile cele mai moderne de tratament din domeniu”, a încheiat prof. dr. Dănuţ Costin.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Oaze de stabilitate

Nicolae GRECU

Oaze de stabilitate

Echipele româneşti n-au nevoie de antrenori din divizia a enşpea spaniolă sau de expiraţi din alte vremuri pentru a reuşi.

Filmuletul zilei

opinii

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Eugen MUNTEANU

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Întrerup seria foiletoanelor despre începuturile tradiţiei biblice româneşti, împins de durere şi indignare faţă de comportamentul incalificabil al cetăţeanului Teodosie Petrescu, Arhiepiscop de Tomis şi membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pacient al spitalului numit „lume”

pr. Constantin STURZU

Pacient al spitalului numit „lume”

Căutând să pun în ordine textele scrise de-a lungul timpului, texte pe care le grupez în viitoare volume tematice, am dat peste un interviu acordat acum patru ani lui Gabriel Andronache - unul dintre cei mai talentaţi scriitori pe care-i cunosc. Întrucât unele dintre gândurile mele de atunci sunt de cea mai strictă actualitate, le reiau şi în rubrica mea săptămânală, cu o minimă adaptare şi cu intertitluri în loc de întrebări. Sunt patru teme diferite, însă au un acelaşi subiect: omul şi dorul său de Cerul văzut printr-o fereastră de „spital”.

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

Alex VASILIU

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

În preajma zilei naţionale a României, când se mai discută despre patriotism, trebuie evocată personalitatea dirijorului, profesorului, organizatorului de instituţii şi evenimente muzicale Antonin Ciolan. Mai ales astăzi, când s-au adunat exact cinci decenii de la dispariţia sa.

pulspulspuls

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce făcea premarele Mihai Chirica după prezentările PNRR şi a traseelor de autostradă din zona Moldovei de către liderii şi miniştrii PNL, stimaţi telespectatori? 

Caricatura zilei

Moș (G)Ene

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.