anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Curs interactiv de oftalmologie clinică:

Iaşul, primul centru din ţară unde se practică transplantul de celule stem limbice frontiere!

GALERIE
ochi
 • ochi
- +

La Iaşi se desfăşoară în premieră un Curs interactiv de oftalmologie clinică, curs ce aduce în dezbatere tehnicile moderne actuale utilizate în diferite afecţiuni oftalmologice. 

Organizat în cadrul Conferinţei “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgenţă Prof. Dr. N. Oblu Iaşi”, cursul oferă o instruire intensivă în segmentele ştiinţifice fundamentale ce stau la baza practicii oftalmologice şi a cercetării de profil. „Nu s–au mai desfăşurat cursuri de acest gen în ţară în domeniul oftalmologiei. Ne-am propus să organizăm un curs interactiv cu participarea specialiştilor din sală: speakerul poate fi oricând întrerupt şi solicitat să ofere detalii pe subiect. De asemenea, toţi speakerii au fost condiţionaţi să vină cu noutăţi din ultimii 3 ani în urmă pe tema care o prezintă. În plus, toate temele propuse spre prezentare vor fi publicate şi în extenso, în două volume. Am luat această decizie deoarece timpul alocat unei prezentări este de doar 30 de minute, iar cei care doresc să afle mai multe despre subiectul respectiv pot consulta volumele unde este prezentat în detaliu fiecare subiect”, a declarat prof. dr. Dănuţ Costin, şeful Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului de Neurochirurgie „N. Oblu” Iaşi.

În ceea ce priveşte temele propuse, acestea includ probleme care preocupă specialiştii clinicii din Iaşi. „Vorbim în primul rând de chirurgia segmentului anterior al ochiului. Se discută chirurgia cataractei şi a glaucomului prin tehnici moderne, tehnici care nu s-au utilizat până acum în România. Un alt subiect va aborda prolemele retinei, o temă de mare actualitate şi care presupune în primul rând un diagnostic ultra corect pe bază de explorări ultramoderne. Se adaugă ea de neuro-oftalmologie şi se va aduce în discuţie o problemă care frământă lumea medicală la ora actuală: ambliopia. Şi mai ales ambliopia la adult şi tratamentul modern al ambliopiei, tratament  care la ora actuală în România este realizat doar la noi în clinică. Dacă adăugăm şi chirurgia corneei completăm paleta subiectelor cu dezbaterea unei dintre temele de vârf în tratamentele actuale din oftalmologie: autotransplantul ce lulele stem limbice frontaliere. Şi la acest capitol suntem prima clinică de oftalmologie din ţară care se implică în realizarea unor astfel de transplanturi. Datorită temelor abordate putem considera că prelegerile vor oferi o bază solidă pentru practica medicilor şi rezidenţilor oftalmologi, punându-i la curent cu tehnicile cele mai moderne de tratament din domeniu”, a încheiat prof. dr. Dănuţ Costin.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.