Iașul s-a umplut iar de câini maidanezi. „Îmi este și frică, dar mai tare mi-e milă“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 24.01.2021

Iașul s-a umplut iar de câini maidanezi. „Îmi este și frică, dar mai tare mi-e milă“

GALERIE
caini iasi maidanezi (1)
  • caini iasi maidanezi (1)
- +

Pe străzile din Iași au reapărut de ceva vreme câinii vagabonzi. Problema se rezolvase în mare parte în ultimii ani. Maidanezii nu dispăruseră complet, dar rămăseseră cei blânzi care își făceau veacul prin adăposturi improvizate din cutii de carton la scările blocurilor și în apropierea magazinelor alimentare. Erau hrăniți bine de locatari și nu se prea îndepărtau de "casă".

În ultimele luni, ieșenii au observat că străzile sunt iar pline de câini nou apăruți. Majoritatea nu sunt agresivi, însă sunt speriați, neobișnuiți cu locul (deci clar aduși din altă parte), alergând disperați printre mașini, riscând oricând să fie loviți.

"Nu sunt câini tineri, pui crescuți aici. Mulți sunt bătrâni, slabi. Se sperie de alți câini, de oameni, sar în stradă, ajung sub roțile mașinilor. Îmi este și frică, dar mai tare mi-e milă. Mi se rupe inima când îi văd. Cerșesc mâncare, dar se învârt bezmetici când se simți amenințați. Animalele nu ar trebui să existe nici pe străzi, nici în gări. Pur și simplu nu ar trebui să permitem să se ajungă la asemenea situații", a povestit o ieșeancă din Păcurari.

Problema această ține de decenii în toată țara, nu doar în Iași, iar discuțiile nu au mai fost reluate pentru că nimic nu s-a schimbat. Adăposturile sunt pline, alte centre nu se construiesc, bani pentru personal și pentru îngrijirea animalelor sunt puțini, donațiile nu pot rezolva problema, ci pot doar umple niște goluri.

"Acum este interzisă circulația pe timpul nopții, dar iar mi-ar fi frică să ies din scara blocului dacă ar trebui să merg la gară sau la aeroport. Văd de pe geam cum caută câinii hrană în jurul tomberoanelor, latră, se afugără unii pe alții. Știu că dacă aș suna la hingheri, i-ar lua, dar n-ar avea unde să-i ducă decât temporar. Și tot aceștia sau alții ar ajunge înapoi", a mărturisit o altă tânără din Canta.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.