anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Eveniment

Iașul se pregătește de Conferința Internațională de Arhitectură și Urbanism "New Iasi Architecture". Pe 24 mai sunt așteptați arhitecți și experți în planificare urbană și patrimoniu (P)

GALERIE
image0 (2)
 • image0 (2)
- +

Arhitecți din România, Polonia, Lituania și Cipru se reunesc săptămâna viitoare la Iași, pentru a participa marți, pe 24 mai, la Conferința Internațională de Arhitectură și Urbanism "New Iasi Architecture", inițiată de SHARE Architects. Alături de experți în domeniu se vor dezbate în fața publicului interesat teme importante pentru comunitatea urbană, cum ar fi subiecte din sfera patrimoniului cultural și natural, regenerarea spațiului arhitectural, ori noi tendințe și inovații în urbanism.

Anul acesta, tema centrală a conferinței este “Patrimoniu”. Evenimentul este structurat în două părți, desfășurându-se în două locații. Astfel, în prima parte, care va începe de la ora 9.00 și cuprinde trei sesiuni, va fi găzduită de Palatul Culturii – Sala Voievozilor, unde se vor dezbate temele “Inserția clădirilor noi sau extinderi de clădiri în zonele construite protejate” și “Protecția și Siguranța la foc în clădirile de patrimoniu”. Totodată, se va prezenta tema de concurs din partea juriului în cadrul H[IS]TORY 2.0 - International Architecture Competition. Cei prezenți vor avea parte și de un vernisaj-expoziție ‘’Retrospectivă a Bienalei Naționale de Arhitectură’’ - prezentat de arh. Dragoș Ciolacu, Președinte al Uniunii Arhitecților din România, Filiala Iași – Vaslui.

Cea de-a doua parte a evenimentului va începe la ora 17.00 și se va desfășura la Palatul Roznovanu - Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași, unde se va dezbate tema “Planurile Urbanistice pentru Zona Centrală a Municipiului Iași”.

Invitați speciali ai conferinței sunt arh. Krzysztof Ingarden, fondator Ingarden & Ewý Architekci și decan al Facultății de Arhitectură Andrzej Frycz Modrzewski Krakow University (AFMKU) din Polonia, arh. Gilma Teodora Gylytė - Chief Architect / Founding Partner, Vilnius - Lituania și arh. Andreas Vardas - Fondator Vardas Studio, Paphos - Cipru.

Li se alătură arh. Orsolya Mária KÖVÉR, Consilier al Ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației; Irina Iamandescu - Director General Adjunct Monumente istorice la Institutul Național al Patrimoniului din România; arh. Alexandra Stoica, specialist atestat în domeniul monumentelor istorice; arh. Mihai Drișcu - Președinte Ordinul Arhitecților din România Iași; arh. Mihai Codreanu; Irina Criveanu -  membru al Secțiunii de Urbanism și Zone Protejate a Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice, Comitetul Director al ICOMOS România, Arhitect partener Quattro Design - Arhitecți și urbaniști asociați; arh. Ileana Tureanu – Președinte Uniunea Arhitecților din România; arh. Alexandra Stoica - Șef atelier de proiectare la Institutul Național al Patrimoniului, specialist atestat în domeniul monumentelor istorice; arh. Stefan Bâlici, Universitatea de Arhitectură și Urbanism București; arh. Iulia Stanciu - Fondator Starh Office, Bucuresti - 112 Patrimoniu, coordonator Grupul de Lucru Patrimoniu al Ordinului Arhitecților din România, filiala Teritorială București; drd. arh. Bogdan Brăescu, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ‘’Ion Mincu’’ din București; arh. Dragoș Ciolacu, Președinte al Uniunii Arhitecților din România, Filiala Iași – Vaslui; arh. Eugen Pănescu - Planwerk Cluj Napoca; arh. Köllő Miklós - Fondator Larix Studio, Miercurea Ciuc; arh. Cristian Puşcaş - Fondator Studio Puscas, Oradea; arh. Köllő Miklós - Fondator Larix Studio, Miercurea Ciuc; ing. Dragoş Marcu - Asociat, Director general Popp & Asociații, București; Raluca Munteanu, Director de dezvoltare Iulius; Radu Vieriu, CEO Proventuss Solutions; Daniela Leonte, Project Manager Aluprof Romania și ing. Dorina Isopescu, profesor și cercetător științific la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iaşi - Facultatea de Construcţii şi Instalaţii.

Conferința Internațională de Arhitectură și Urbanism "New Iasi Architecture" face parte din evenimentul anual New Iasi Architecture (NIA) - organizat la Iași de SHARE Architects - care se va desfășura în 2022 în perioada 23 - 25 mai.

Înregistrarea la evenimente se face la: https://membership.share-architects.com/Events, participarea fiind gratuită.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.