Iaşul va avea patru secretari de stat. Funcţiile din Prefectură se decid astăzi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Iaşul va avea patru secretari de stat. Funcţiile din Prefectură se decid astăzi

GALERIE
adrian-covasnianu
  • adrian-covasnianu
- +

Adrian Covăsnianu (foto), de la „Moldova Vrea Autostradă“, numit la Transporturi cu susţinerea USR. În Guvern vor pleca şi liberalii ieşeni Liviu Brătescu (foto jos) şi Lucian Rusu. Ei se vor alătura Mihaelei Popa, care rămâne ministru secretar de stat la Educație.

Adrian Covăsnianu, vicepreşedintele Asociaţiei „Moldova Vrea Autostradă“, se va alătura noii echipe guvernamentale de la Bucureşti în calitate de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Adrian Covăsnianu a fost susţinut de USR-PLUS Iaşi pentru a ocupa această funcţie, ca recunoaştere a importanţei pe care dezvoltarea infrastructurii în Moldova o are pentru noul Executiv. Numirea vine după ce, timp de mai bine de jumătate de an, a activat în calitate de consilier onorific al Ministrului Transporturilor. Rolul său a fost de a monitoriza evoluţia proiectelor Autostrăzilor A8, A7, A13 şi Varianta Ocolitoare Bârlad, în faza de proiectare, avizare şi implementare. De asemenea, a participat la discuţii operative şi şedinţe în cadrul CNAIR cu proiectanţii de specialitate, autorităţi centrale şi locale. A oferit astfel expertiza sa pentru a se găsi cele mai bune soluţii în optimizarea etapelor de lucru.

„Este o funcţie care mă onorează şi mă responsabilizează în acelaşi timp. Voi promova proiectele de infrastructură rutieră şi feroviară ale regiunii moldave în strânsă corelaţie cu politica europeană de transport şi MasterPlanul General al Transporturilor“, a precizat Covăsnianu.

„L-am susţinut pe Adrian Covăsnianu pentru ocuparea funcţiei de secretar de stat pentru că este unul dintre reprezentanţii societăţii civile care au militat cel mai energic pentru Autostrada A8. Construirea acestei autostrăzi şi dezvoltarea infrastructurii în Moldova este prioritară pentru mine şi pentru USR PLUS Iaşi. Este o numire valoroasă din două puncte de vedere. Este valoroasă ca semnal, dar este valoroasă şi ca aport de competenţă în Guvern. Adrian Covăsnianu cunoaşte cel mai bine problema infrastructurii din Moldova şi sunt convinsă că va reuşi să accelereze proiectele din domeniu. Suntem hotăraţi să construim Autostrada A8“, a declarat Cosette Chichirău, deputat şi preşedintele USR Iaşi.

Asociaţia „Moldova Vrea Autostradă“ consideră că această învestire este o recunoaştere din partea USR PLUS Iaşi a eforturilor mari depuse de membrii Asociaţiei MVA şi de asociaţiile civice partenere în ultimii ani pentru a stimula îndeplinirea obiectivelor de infrastructură rutieră.

Alături de Covăsnianu, alţi doi ieşeni sunt în aparatul guvernamental. Pe pagina de internet a Ministerului Culturii apare Liviu Brătescu în echipa secretarilor de stat, şi, pe aceeaşi funcţie, Lucian Rusu, la Secretariatul General al Guvernului. Ambii sunt membri PNL. Cei trei se vor alătura Mihaelei Popa (foto), care rămâne ministru secretar de stat la Educație, responsabil cu atragerea de fonduri europene și dezvoltarea de programe de finanțare.

La nivelul negociatorilor PNL - USR, funcţiile de prefecţi şi subprefecţi vor fi luate în discuţie astăzi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Crenvurșt nevegetal

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.