anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Iașul va reuni crema dermatologiei (P)

GALERIE
PDI2020_afis_new_A2_v2_PREVIEW
 • PDI2020_afis_new_A2_v2_PREVIEW
- +

În perioada 20-24 iulie, Iașul va găzdui cea de-a X-a ediție a Primăverii Dermatologice Ieșene (PDI), o manifestare națională cu participare internațională care a devenit un nume important pe harta evenimentelor medicale elitiste din Sud-Estul Europei.  Cu peste 2.500 de participanţi, peste 100 de lectori consacraţi din ţară şi din străinătate, PDI are un standard ştiinţific greu de egalat, programul manifestării fiind reprezentat de o succesiune de cursuri, workshopuri și prelegeri cu impact teoretic şi practic imediat. Tot ceea ce este nou şi valoros în dermatologia la interfața cu alte specialită medicale este prezentat, în avanpremieră, la PDI 2021. Ediția aniversară din acest an îi va avea ca președinți de onoare pe prof. dr. Andrew Nicolaides (Marea Britanie), prof. dr. Torello Lotti (Italia), prof. dr. Niazi Khursow (SUA), prof. dr. Viorel Scripcariu (rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa Iaşi), prof. dr. Călin Giurcăneanu (președintele Societății Române de Dermatologie, București) și prof. dr. Lăcrămioara Ionela Şerban (decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF „Grigore T. Popa” Iaşi), iar ca vicepreședinţi pe prof. dr. Diana Deleanu (Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj), cercetătorul științific gr. I dr. Vasile Benea (Bucureşti), conf. dr. Daniel Boda (Bucureşti), conf. dr. Daniel Constantin Brănişteanu (Iaşi), șef lucrări dr. Mihai Glod (directorul Spitalui CFR Iași), dr. Alin Nicolescu (secretarul Societății Române de Dermatologie, București), dr. Daniel Costache (București) și dr. Dana Mihaela Jianu (București).

„Cea de-a X-a ediţie a Primăverii Dermatologice Ieşene va fi  o ediție aniversară ce va rămâne cu siguranță în istoria școlii dermatologice românești. Având în vedere situația mondială și națională creată de infecția cu COVID-19, vă anunțăm că și anul acesta se va desfășura online, în condiții de totală siguranță pentru participanți, lectorii naționali și internaționali, partenerii din industria farmaceutică, cât și pentru întreaga populație”, a spus prof. univ. dr. Daciana Brănișteanu, fondatorul PDI, șeful Clinicii de Dermatologie din cadrul Spitalului CFR și președintele manifestării, alături de prof. univ. dr. Simona Roxana Georgescu (Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București). Ca o noutate și în semn de gratitudine, în acest acest an, toate cadrele didactice ale UMF Iași au fost invitate să participe gratuit, la fel și cadrele medicale ale Spitalului CFR Iași. Cursurile, workshopurile și prelegerile vor fi susținute de peste 100 de lectori naționali și internaționali. „Toți acești participanți de peste hotare care își aduc contribuția la succesul unei manifestări științifice desfășurate în universitate oferă elemente de noutate în primul rând, apoi împărtășesc din experiența lor care altfel nu ar putea fi cunoscută dacă nu ar exista astfel de evenimente. Într-adevăr, Primăvara Dermatologică Ieșeană a avut mereu participări importante din domeniul dermatologiei din întreaga lume și toți lectorii invitați au prezentat lucrări cu un conținut ridicat științific și de valoare foarte mare a actului dermatologic”, a precizat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Manifestarea a fost concepută sub aspectul interdisciplinarității, o viziune nouă încă de acum zece ani, în care nu numai o specialitate a fost implicată, ci multiple specialități, ceea ce demonstrează că medicina nu trebuie văzută pe bucăți, ci în ansamblul ei. „Acesta a fost argumentul suprem în susținerea evenimentului medical, alături de multitudinea de participanți și cumulul de conferințe care au avut loc cu această ocazie.  Bolnavul nu trebuie văzut pe bucăți, adică atenția nu trebuie canalizată pe o anumită afecțiune, ci trebuie privit ca un întreg pentru că nu numai un organ suferă, ci mai multe. Așa trebuie văzută medicina, ca un întreg”, a punctat și prof. univ. dr. Lăcrămioara Ionela Șerban, decanul Facultății de Medicină Iași.

Evenimentul este unul foarte important și pentru tinerii în formare, studenți, medici rezidenți. Sunt sesiuni de postere dedicate tinerilor medici, indiferent că sunt rezidenți sau specialiști. Dimensiunea unei manifestări nu permite mereu ca toți participanții să prezinte lucrarea la sală, de la un pupitru, pentru că timpul este limitat. Această sesiune de postere oferă șansa, mai ales tinerilor, indiferent că sunt rezidenți sau specialiști, să își facă publice rezultatele activității lor. Nu doar că participarea lor este importantă, ci și imperios necesară. Este în preocuparea universității această strategie de a-i atrage în astfel de activități”, a precizat prof. univ. Dr. Luminița Smaranda Iancu, prorector pe studii postuniversitare și formare profesională continuă în cadrul UMF.

Ca în fiecare an, partenerii din industria farmaceutică vor prezenta noutăţile terapeutice ale anului 2021, continuând parteneriatul valoros cu profesioniştii în domeniul medicinei.

Această manifestare ştiinţifică elitistă este organizată, an de an, de către ADEM (Asociaţia Dermatologilor din Iaşi), sub egida prodigioasă a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, a Societății Române de Dermatologie, a Societății de Medici și Naturaliști, a Colegiului Medicilor, a Colegiului Farmaciştilor și a Spitalului Clinic Căi Ferate din Iași. Centrul logistic al manifestării va fi găzduit de amfiteatrul din clădirea „Nicolae Leon”, de unde vor fi transmise toate conferințele incluse pe agenda PDI.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X