anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

Iată care sunt avantajele folosirii unei pompe de căldură în gospodăria ta (P)

GALERIE
Iată care sunt avantajele folosirii unei pompe de căldură în gospodăria ta
 • Iată care sunt avantajele folosirii unei pompe de căldură în gospodăria ta
- +

Având în vedere scumpirile ce au loc pe toate planurile în ultima perioadă, fiecare încercăm să găsim modalități de economisire a banilor, în diferite arii ale vieții noastre. Reducerea costurilor de întreținere este un mod inteligent de a economisi pe termen lung, prin stabilirea unui buget lunar, prin diminuarea cheltuielilor pentru utilități și a cheltuielilor care nu sunt neapărat necesare, prin evitarea risipei alimentare.

În ceea ce privește reducerea costurilor facturilor la utilități, o modalitate prin care poți face asta este să găsești variante sustenabile de energie. În acest sens, tot mai mulți proprietari își doresc să devină independenți din punct de vedere energetic, instalând astfel, în propria gospodărie, panouri solare, fotovoltaice sau pompe de căldură. 

În rândurile ce urmează, vom discuta despre pompele de căldură, de ce acestea sunt o investiție inteligentă pe termen lung și care sunt principalele avantaje pe care acestea le aduc în gospodăria ta.

Ce este o pompă de căldură? 

Pompa de căldură este un aparat ce funcționează pe principiul transferului termic, care extrage căldura din aerul exterior, folosind-o ulterior pentru încălzirea locuinței și a apei, fiind o alternativă foarte eficientă la sistemele clasice de încălzire. De asemenea, mecanismul de funcționare al unei pompe de căldură este reversibil, astfel că aceasta poate ajuta la răcirea locuinței pe timpul sezonului cald. Încorporarea unei pompe de căldură în sistemul casei tale permite utilizarea surselor naturale de energie, existând astfel mai multe tipuri de pompe, precum pompe de aer-apă, care folosesc căldura din aerul exterior pentru încălzirea locuinței, așa cum sunt cele de pe site-ul celor de la Rosolar-shop.ro, pompe de apă-apă, care folosesc apa subterană din stratul freatic sau pompe sol-apă, care folosesc energia geotermală pentru încălzirea sau răcirea locuinței. 

Instalarea unei pompe de căldură în gospodăria ta vine cu multe avantaje, atât asupra mediului, cât și asupra bugetului familiei tale. Iată câteva dintre ele: 

 • Sunt prietenoase cu mediul înconjurător - aceste dispozitive sunt capabile să încălzească o întreagă locuință și să producă apă caldă folosind surse naturale și regenerabile de energie, astfel că nu poluează cu emisii de gaze, deoarece nu folosește combustibili fosili pentru funcționare. 
 • Sunt economice - fiind un dispozitiv ce generează energie termică cu ajutorul unei surse regenerabile, pompa de căldură ajută mult la economiile pe termen lung. În cazul în care dorești să devii complet independent din punct de vedere energetic, poți integra, alături de pompă, și un panou fotovoltaic care să genereze energia electrică de care pompa are nevoie pentru funcționare. Astfel, costurile facturilor la utilități vor putea fi reduse la minimum. 
 • Sunt eficiente din punct de vedere energetic - o pompă de căldură produce mult mai multă energie decât consumă, acest lucru fiind măsurat printr-un coeficient de performanță denumit COP. Cu cât COP este mai mare, cu atât pompa este mai eficientă. 
 • Aduc un plus de valoare casei - cu un sistem performant ce folosește surse regenerabile și naturale pentru încălzirea casei, valoarea acesteia va crește, în eventualitatea în care te hotărăști să vinzi sau să închiriezi locuința. 

Dar fiindcă avantajele nu vin niciodată singure, instalarea unei pompe de căldură în gospodăria ta poate avea și anumite dezavantaje, precum dimensiunea instalației în sine care este destul de voluminoasă.

Dacă te gândești serios și crezi că un astfel de dispozitiv ar fi potrivit pentru încălzirea locuinței tale, nu ezita să apelezi la specialiști în domeniu care te pot ajuta cu informații specifice legate de cea mai bună și eficientă opțiune pentru tine și gospodăria ta. 

Sursa foto: Pexels.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.