anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Iată care sunt cauzele intrării în insolvenţă a firmei Technosteel LBR

GALERIE
4635vanzare-pret-permanent_in_stoc_tevi_zincate,_teava_zincata_bucuresti-ilfov
 • 4635vanzare-pret-permanent_in_stoc_tevi_zincate,_teava_zincata_bucuresti-ilfov
- +

Administratorul judiciar al companiei intenţionează să angajeze un expert pentru a verifica deficienţele descoperite în evidenţa contabilă a societăţii.

 

Creditele bancare, principalii furnizori de materie primă şi existenţa unor deficienţe în evidenţa contabilă sunt principalele motive pentru care cunoscuta companie ieşeană Technosteel LBR ar fi intrat în insolvenţă. Un raport al administratorului judiciar Casa de Insolvenţă Transilvania arată că nu este exclusă nici varianta descoperirii unor persoane cărora să li se impută starea în care a ajuns firma, doar că este necesară angajarea unui expert care să pună la punct evidenţa contabilă. „Intrarea în insolvenţă a societăţii a fost cauzată de un cumul de factori ce s-au interconectat şi dezvoltat în timp între ei şi care s-au agravat ducând la un deficit major de lichiditate şi la decapitalizarea societăţii, astfel: fluctuaţii rapide ale preţurilor de materii prime, pierderea limitelor de credit de la furnizorii principali de materii prime, accentuarea decapitalizării în perioada 2015 – 2016 prin achitarea de datorii către furnizorii ce au anulat limita de credit şi creditorii bancari, blocarea lichidităţilor în creanţe incerte şi în stocuri de marfă neperformante, finanţarea investiţiilor din capitalul de lucru, costurile financiare şi deficienţe în evidenţa contabilă”, se arată în raport.

 
Se impune un plan de reorganizare
 
De asemenea, în perioada următoare, administratorul judiciar va analiza toate tranzacţiile cu active din patrimoniul societăţii din ultimii doi ani pentru a stabili dacă au fost dezavantajoase pentru firmă. Cu privire la continuitatea activităţii firmei Technosteel LBR, administratorul judiciar a menţionat ferm că se poate impune un plan de reorganizare doar în măsura în care vor fi îndeplinite unele premise expres indicate într-un raport detaliat depus la dosar. „Având în vedere intenţia de reorganizare şi de propunere a planului de reorganizare manifestată de către debitoare prin cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă, administratorul judiciar şi-a manifestat disponibilitatea de a colabora cu managementul companiei în vederea întocmirii planului sau de a depune el însuşi un astfel de plan, în măsura în care creditorii vor aprecia oportun acest demers şi vor exista premisele necesare de realizare a obiectivelor menţionate care sunt absolut necesare pentru reorganizarea companiei”, a scris practicianului Adrian Lotrean de la Casa de Insolvenţă Transilvania – Filiala Bucureşti.
 
Ce datorii are firma
 

Până în prezent nu a fost publicat Tabelul preliminar al  creditorilor pentru a fi stabilit nivelul masei credale, însă din bilanţul depus aferent anului 2015 reiese că Technosteel LBR avea de restituit creditorilor 109 milioane lei. Totuşi, administratorul judiciar spune că au fost trimise 102 declaraţii de creanţă, iar tabelul preliminar ar urma să fie publicat chiar astăzi. Momentan se ştiu şase creditori care au deschis acţiuni în instanţă pentru intrarea în insolvenţă, astfel că Top Lubricants revendică o sumă de 256.000 lei, Banca Transilvania 11,17 milioane lei, Alexiana Grup 55.000 lei, Sapico Chemical International 4,5 milioane lei, Metinvest International 1,7 milioane lei şi Salzgitter Mannesmann International 263.000 lei. La bugetul de stat, societatea ieşeană datorează peste 2,1 milioane lei, potrivit site-ului ANAF. Pe data de 6 iulie, judecătorii Tribunalului Iaşi au decis să deschidă procedura de insolvenţă după ce tot mai mulţi parteneri de afaceri ai patronilor Technosteel LBR au depus astfel de cereri pe rol, pentru sume pe care le aveau de recuperat de la firma ieşeană. De asemenea, Technosteel LBR a depus propria cerere de deschidere a insolvenţei, fiind foarte aproape de a fi executată silit de unii creditori. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma este deţinută de ruşii Sergey Zonenko şi David Segal cu câte 37,5985% din acţiuni fiecare, Sabin Radu cu 20% şi Adrian Gavrilă cu 4,8%.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Testamentul PNL, un nou certificat de naştere pentru PSD

Cosmin PAȘCA

Testamentul PNL, un nou certificat de naştere pentru PSD

Vetuşti, incompetenţi, poate uşor retardaţi, dar în orice caz, mai puţin mizerabili decât liberalii. Or, tocmai această reinventare a PSD ca partid frecventabil, aparent onest, e cel mai toxic testament pe îl lasă PNL după epoca Ciucă-Iohannis.

opinii

Fuga, lupta şi a treia variantă

Briscan ZARA

Fuga, lupta şi a treia variantă

Nimeni nu se gândeşte ce se întâmplă exact în momentul acela, momentul groazei, momentul instinctului maxim de fugă sau luptă, în care niciunul dintre combatanţi nu mai este raţional, când eşti în stare să muşti cu dinţii din carnea celuilalt pentru a nu muri. Atunci nu ştii ce faci, nu mai eşti tu însuţi, ci un criminal în devenire, singurul tău gând fiind să supravieţuieşti, nu te interesează nimic altceva. Nimic.

Cu Pareto, la serviciu şi în pat

Cristina DANILOV

Cu Pareto, la serviciu şi în pat

Una dintre marile probleme ale secolului este, firește, stresul. Și cine nu a fost niciodată stresat de solicitări excesive, aflându-se în imposibilitatea de a îndeplini toate sarcinile pe care și le-a propus într-o zi? La finalul unei zile adeseori ne gândim câte lucruri în orele ce tocmai au trecut au fost de prisos? Cât timp petrecem făcând activități sau lucrări care nu sunt cu adevărat importante? Și, mai ales, câtă energie am folosit pentru a rezolva probleme care nu sunt ale noastre? Și acest lucru se întâmplă pentru că este o mare diferență între ceea ce ar trebui să faci și ceea ce tu, realmente, poți face.

Unificatori şi dezbinatori (II)

Mihai DORIN

Unificatori şi dezbinatori (II)

Când noul război era la porţile cetăţii, România era mai izolată şi mai slabă chiar decât în pragul celuilalt război. Politicienii de strânsură le-au spus românilor că duşmanul e înafară. Şi aşa credem şi azi, din naivitate şi prostie. Din păcate, duşmanii cei mai aprigi ai unităţii României sunt chiar înlăuntrul ei.

pulspulspuls

Iar a ajuns ciuca miştourilor naţionale un ales al ieşenilor

Iar a ajuns ciuca miştourilor naţionale un ales al ieşenilor

Băbăeţ, haidaţ’ bă, dar nici chiar aşa, băă... Iacătă mai jos poza care circulă cu mare frenezie prin mediul online, şi de care se râde cu mare poftă! 

Caricatura zilei

Unt securizat precum coroana regală a Imperiului Britanic

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode trebuie sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.