Iată cât de profitabil este să ajungi angajatul unui deputat, senator sau şefului de la CCR
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Iată cât de profitabil este să ajungi angajatul unui deputat, senator sau şefului de la CCR

GALERIE
bani multi
  • bani multi
- +

La „masa sporurilor” nu au fost invitaţi să ia loc doar directorii, şefii de departamente, oamenii cu putere de decizie din primării, ministere, prefecturi, administraţii sau regii de stat. Sporuri la fel de nemeritate au fost acordate şi unor angajaţi cu funcţii mai mici. Sporurile de muncă, indecente, acordate şefilor instituţiilor de stat pot ajunge şi la 5.000 de lei pe lună. Dar există şi sporuri la fel de nemeritat acordate unor angajaţi din instituţiile de stat cu funcţii mai mici. Secretarul general al Camerei Deputaţilor are un salariu de bază de 20.194 de lei la care se adaugă un spor de condiţii vătămătoare de 3.029 de lei, potrivit unui document oficial.

Într-un răspuns pentru Newsweek România, reprezentanţii Camerei Deputaţilor ne-au comunicat: „cuantumul sporului pentru condiţii periculoase şi vătămătoare de muncă corespunzător funcţiei de secretar general a fost determinat prin aplicarea procentului de 15% la salariul de bază, în conformitate cu legislaţia în vigoare în acest domeniu“.

Şeful de departament sau directorul ridică, lunar, sporuri de 2.300 de lei, iar un consilier – 1.400 de lei. Spor de condiţii vătămătoare încasează dactilografa – 484 de lei pe lună, bucătar, barman, bufetier – 444 lei/lună, vulcanizator – 631 lei, ghid – 1.000 de lei. Muncitorii iau spor pentru condiţii de muncă vătămătoare: electricianul- 600 lei.

Cititi si: Șefii de la ANSVSA, sporuri de 1.100 euro peste salariul de 3.000 euro/lună

Şefii de la Curtea Constituţională iau, probabil, cele mai mari sporuri din România. Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, câştigă, potrivit documentelor oficiale, suma de 29.663 de lei pe lună, adică 6.000 de euro pe lună. Mult mai şocante sunt sporurile pe care Dorneanu le încasează şi care sunt în număr de patru: Spor pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică - 5.884 lei pe lună. Este vorba de 25% din salariu. Spor pentru păstrarea confidenţialităţii - 1.176 lei pe lună (5% din salariu).

Sporurile merg până la ultimul angajat de la CCR. Şoferul lui Dorneanu ia 700 de lei pentru condiţii de muncă vătămătoare. Curierul ia spor 300 de lei. Grefierul câştigă suma de 1.000 de lei spor de suprasolicitare, 220 de lei pentru păstrarea confidenţialităţii şi 1.200 de lei spor pentru condiţii vătămătoare de lucru.

La Consiliul Legislativ, doar preşedintele instituţiei Florin Iordache nu ia sporuri de muncă. El se întreţine din salariul de 22.000 de lei şi din diurnele, chiria sau tichetele de masă care îi sunt acordate. Angajaţii iau sporuri consistente, în funcţie de salariile brute pe care le primesc. Consilierii au sporuri de condiţii vătămătoare între 1.100 de lei şi 1.300 de lei. La finalul listei, şoferul ia 555 de lei, o dactilografă primeşte 440 de lei.

SURSA: newsweek.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.