Iată cât durează să obţineţi bani de reparaţii de la autorităţi, din cauza gropilor din asfalt
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Maşina unui medic stricată în groapă, reparată de Primărie

Iată cât durează să obţineţi bani de reparaţii de la autorităţi, din cauza gropilor din asfalt

GALERIE
gropi asfalt
  • gropi asfalt
- +
Ieşeanul în cauză a fost despăgubit de Primăria Iaşi după nu mai puţin de şase ani de la incident.

Primăria municipiului Iaşi a fost obligată să achite contravaloarea reparaţiilor efectuate la un vehicul accidentat într-o groapă nesemnalizată, situată pe un drum public. Proprietarul maşinii, un medic ieşean, a fost despăgubit de către firma de asigurări, însă aceasta s-a îndreptat împotriva autorităţilor. Procesul dintre firma de asigurări şi municipalitatea ieşeană a fost de lungă durată, sentinţa definitivă venind după trei ani de procese şi după şase ani de la momentul evenimentului. Motivarea deciziei definitive, luată de Tribunalul Iaşi, a fost publicată recent pe portalul rolii.ro, documentul relevând modul în care firma de asigurări a câştigat procesul.

„Instanţa consideră că s-a făcut dovada raportului de cauzalitate între avariile suferite de autoturism şi starea tehnică a carosabilului, distrugerea autoturismului. Drept urmare, raportat la probele administrare în dosar, faţă de considerentele de fapt şi de drept, va admite acţiunea şi va obliga pârâtele să plătească reclamantei suma de 2.517 lei reprezentând contravaloarea despăgubirilor, precum şi la plata dobânzii legale în cuantum de 385,52 lei“, se asemenea, municipalitatea ieşeană a mai fost obligată să plătească şi daune de 1.730 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. În timpul procesului, reprezentanţii Primăriei au cerut respingerea acţiunii, motivând că „există o culpă a conducătorului auto în producerea accidentului rutier“. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.