Iată ce ne promite PNL: programul de guvernare până în 2024, anunţat aseară!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Iată ce ne promite PNL: programul de guvernare până în 2024, anunţat aseară!

GALERIE
lansare program PNL
  • lansare program PNL
- +

Acesta prevede cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în următorii 4 ani, creşterea cu 50% a salariului mediu net şi cu 46% a pensiei, 970 km de autostradă şi drum expres.

PNL promite, în Programul de guvernare pentru perioada 2021 - 2024, cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană şi majorarea PIB cu peste 450 de miliarde de lei. Salariul mediu net va creşte cu 50% până la finalul perioadei, iar pensia cu 46%. De asemenea, PNL îşi propune finalizarea a 970 de kilometri de autostradă şi drum expres, dar şi continuarea măsurilor economice luate în perioada pandemiei - facilităţi fiscale şi scheme de ajutor de stat. Liberalii au prezentat ieri public acest document.

Cititi programul integral aici

„PIB-ul pe locuitor România va depăşi 85% din media UE la finalul anului 2024; Salariul mediu net va creşte cu aproape 50% faţă de nivelul din 2020 şi va ajunge la 1.000 Euro/lună în 2024; Creştem puterea de cumpărare a pensiilor: Majorăm valoarea punctului de pensie cu 46% până în 2024 faţă de 2019; Valoarea punctului de pensie creşte de la 1.265 Lei în 2019 la 1.840 lei în 2024; Pensia medie anuală creşte cu cca. 536 Lei până la aproape 2.000 Lei în 2024 faţă de nivelul din 2020. Creştem puterea de cumpărare a veniturilor românilor cu peste 30% şi reducem inflaţia anuală sub 2%“, susţine PNL.

În ceea ce priveşte fondurile europene, PNL vorbeşte despre „cel mai mare pachet de fonduri europene pentru investiţii şi dezvoltarea României: 33,5 mld. Euro prin Mecanismul pentru Redresare şi Rezilienţă pentru reforme structurale şi investiţii pentru recuperarea creşterii economice; 26,8 mld. Euro pentru dezvoltare şi investiţii prin Politica de Coeziune; 18,76 mld. Euro pentru agricultură prin Politica Agricolă Comună, din care 12,3 mld. Euro pentru plăţi directe pentru fermieri; 4 mld. Euro în cadrul Programului SURE pentru finanţarea măsurilor de sprijin pentru angajaţi şi companii; 5 mld. Euro prin programele de finanţare de la BEI, BERD şi Banca Mondială.“ În domeniul Infrastructură, PNL promite realizarea investiţiilor aşteptate de români.

„Unim regiunile istorice ale României cu autostrăzi, drumuri expres şi cale ferată de mare viteză prin închiderea coridoarelor pan-europene de transport. Finalizăm peste 970 Km de autostrăzi şi drumuri expres în perioada 2021- 2024“, arată PNL în Programul de guvernare. În domeniul Economie, PNL promite revenirea creşterii economice prin continuarea programelor din Planul „Reclădim România“. La capitolul Energie, PNL promite „investiţii strategice pentru securitatea energetică a României“, iar în Agricultură sprijin pentru „dezvoltarea fermelor de familie şi promovăm comercializarea produselor româneşti“.

„Susţinem combaterea schimbărilor climatice şi tranziţia justă la o dezvoltare sustenabilă“, arată PNL în capitolul dedicat protecţiei mediului. Al doilea mare capitol al programului de guvernare - Modernizarea statului şi reforma marilor sisteme publice - se referă la măsurile din Administraţie, Fiscalitate, Muncă, Sănătate, Educaţie, Cultură, Tineret şi Sport şi Patrominiu cultural. În toate aceste domenii, PNL promite eficientizare, simplificare şi digitalizare accentuată. Ultimul mare capitol - Justiţie, Siguranţa Cetăţeanului, Apărare Naţională şi Politica externă - se referă la asigurarea unei justiţii egale pentru toţi, protejarea dreptului la viaţă şi sănătate al cetăţenilor, Strategia de apărare a ţării şi refacerea „credibilităţii în plan european şi internaţional“.

Demararea unor proiecte noi de investiţii în Moldova, Dobrogea şi Sud:

* A8, Târgu Mureş-Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni - aprox. 311 Km, 35,85 mld. Lei;

* A7, Paşcani-Suceava-Siret - 101 km, 2,18 mld. Lei;

*A13, Braşov-Bacău - 165 km, 8,85 mld. Lei; Autostrada A13, Sibiu-Braşov - 125 km, 7,10 mld. Lei;

* Drumurile expres Brăila-Tulcea-Constanţa - 172 km, 4,33 mld. Lei;

* Drum expres Tişiţa-Albiţa - 160 Km, 3,56 mld. Lei; l Drum expres Ploieşti-Găeşti - 74 Km, 1,67 mld. Lei;

* Drum expres Bacău-Piatra-Neamţ - 61 Km, 1,12 mld. Lei;

* Drum expres Timişoara-Moraviţa - 60 Km, 1,41 mld. Lei;

* Autostrada Dr. Tr. Severin-Caransebeş -Lugoj (142 km, 6,52 mld. Lei) la care se adaugă coridorul transfrontalier Dr. Tr. Severin-Calafat (72 km, 3,31 mld. Lei)

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.