anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

Iată cine ar putea destabiliza la vârf ierarhia de admitere la liceu!

Colegiile ieşene sunt dorite de tot mai mulţi elevi din alte judeţe, mulţi dintre ei cu note mari.

GALERIE
foto DAN LUCA examen de evaluare nationala 1112
 • foto DAN LUCA examen de evaluare nationala 1112
- +

 Liceele ieşene sunt râvnite şi în acest an de către candidaţi din alte judeţe. La centrul de înscriere coordonat de către Inspectoratul Şcolar s-au înscris 122 de absolvenţi de gimnaziu, cei mai mulţi provenind din judeţele Botoşani (49) şi Vaslui (47).

Din judeţele Braşov, Covasna, Satu Mare, Giurgiu şi Tulcea câte un elev a completat fişele de opţiuni pentru a participa la admiterea computerizată în Iaşi. Cei mai mulţi dintre elevii care doresc să-şi continue studiile în licee ieşene au medii de admitere mari, cuprinse între 9 şi 10. Cu medii în tranşa 9,50-10 sunt 23 de elevi, în timp ce medii în tranşa 9-9,49 au 25 de elevi. Alţi 16 absolvenţi de gimnaziu vor să se înscrie în clasa a IX-a cu medii între 8,50 şi 8,99. La polul opus, sunt 4 candidaţi care speră să ocupe un loc într-unul din liceele ieşene cu medii sub 5. Repartiţia computerizată - în baza mediilor de admitere şi a opţiunilor completate ţinând cont de şansele de acces în liceele dorite - va avea loc pe 16 iulie. La aceasta participă peste 6700 de absolvenţi de gimnaziu din judeţ. Listele cu cei acceptaţi pe locurile disponibile, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, vor putea fi consultate pe site-ul admitere.edu.ro. A doua zi, elevii vor putea vedea unde au fost admişi şi la avizierul şcolilor din care provin. Liceele vor afişa, de asemenea, listele cu cei acceptaţi şi numărul de locuri rămase libere după încheierea primei etape de admitere computerizată. Candidaţii repartizaţi vor trebui să-şi depună dosarele de înscriere în clasa a IX-a până pe 26 iulie.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liviu Dragnea să ne ierţi

Liviu Dragnea să ne ierţi

Dosarele deschise cu greu de procurori împotriva suspecţilor de abuz şi alte infracţiuni se tot înfundă. Unele se închid, mai nimeni nu e vinovat de nimic. După fumul gros de la gazele jandarmilor din 10 august, peste evenimentele din piaţă se aşază ceaţa unei justiţii inerte. Ceaţa persistă şi azi, dar azi ştim deja multe şi lucrurile deja nu mai par ceea ce păreau pe-atunci.

opinii

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

Tehnologie şi muzică (2)

Neculai SEGHEDIN

Tehnologie şi muzică (2)

Chitarele electrice au pătruns în România în anii '50-'60, odată cu muzica rock-and-roll, devenită, apoi, muzica rock. Bineînţeles că limitările ideologice ale vremii nu permiteau o dezvoltare pe scară largă a culturii rock, un curent muzical care era o expresie a libertăţii de exprimare şi care utiliza mijloace de expresie artistică nemaivăzute până atunci. Însă, cu toate barierele de comunicare cu vestul, tinerii din România, în special studenţii, erau la curent, atât cât se putea, cu noile orientări muzicale occidentale. Pe lângă aceste constrângeri, mai apărea o problemă, aceea a instrumentelor muzicale, care presupuneau o tehnologie nouă, aveau costuri ridicate, se procurau greu şi nu se fabricau în ţară.

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

pulspulspuls

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că, graţie unei vigilenţe sporite a unui amic de la presa concurentă din târg, am intrat şi noi în posesia unei fotografii document. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.