Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Iată cu ce pacoste de şofer am putea avea de-a face pe străzile Iaşului!

GALERIE
beat la volan
  • beat la volan
- +

De aproape opt ani, justiţia are de furcă cu un ieşean care se încăpăţânează să conducă băut şi fără permis.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faptele comise de Marius Daniel Pintilie au început pe 30 martie 2013. În acea zi, Pintilie a consumat 1,5 litri de vin la restaurantul Cotnari, după care s-a întâlnit cu nişte prieteni în zona Bucium, unde a mai băut 200 ml votcă, 2,5 litri de bere şi 500 ml vin. Seara, s-au deplasat cu maşina prietenului spre domiciliul din satul Vişani. Prietenul a făcut însă greşeala să-şi lase autoturismul în apropierea locuinţei lui Pintilie, cu cheile în contact. Acasă, Pintilie a mai băut un litru de vin, după care a ieşit. Ajuns în dreptul autoturismului părăsit de prietenul său, Pintile s-a hotărât să mai meargă o dată la barul din Bucium. Pe drum, s-a răzgândit, îndreptându-se spre domiciliul bunicii sale, care locuia în Ciorteşti. La un bar din comună, a mai băut un litru de vin, după care s-a îndreptat spre Iaşi. A fost oprit în apropierea motelului Bucium de poliţiştii alertaţi de un alt şofer. Din primul raport de expertiză a rezultat o alcoolemie de 2,05‰.

Pintilie a fost cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului, fără permis şi pentru furt calificat. Judecătorii au stabilit în final o pedeapsă de 8 luni închisoare, cu un supliment de 80 de zile, în regim de amânare a pedepsei, cu un termen de supraveghere de doi ani. Pintilie avea să se reîntâlnească însă cu justiţia în circumstanţe similare.

În noiembrie 2018, a fost depistat în trafic la volanului unei autoutilitare Mercedes, fără permis şi cu o alcoolemie de 1,9‰.

În aprilie anul trecut, Pintilie a fost oprit de poliţie pe când conducea o Dacie Logan, după ce băuse acasă, la un magazin sătesc şi la mama lui. De această dată, i s-a stabilit la prima probă o alcoolemie de 1,7‰. Trimis din nou în judecată, Pintilie a fost condamnat în octombrie la o pedeapsă totală de 2 ani şi 8 luni cu executare. Până la judecarea apelului declarat de Pintilie, împotriva acestuia a fost dispusă măsura arestului la domiciliu. Decizia judecătorilor nu a fost însă respectată.

În ultima zi a anului, acesta a fost depistat din nou în trafic, la Ciorteşti, tot băut şi fără permis. Alcoolemia nu a mai putut fi însă stabilită, şoferul amator refuzând preluarea probelor biologice. Ca urmare, măsura arestului la domiciliu a fost revocată, împotriva lui Pintilie dispunându-se arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri