Iată cum se bate apa în piuă la vârful judeţului: relatare de la şedinţa de ieri!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Iată cum se bate apa în piuă la vârful judeţului: relatare de la şedinţa de ieri!

GALERIE
sedinta CJ
  • sedinta CJ
- +

Un consilier judeţean din opoziţie a arătat cât de mult se poate întinde o discuţie pe un proiect de hotărâre banal, în timp ce proiecte foarte importante pentru ieşeni trec la foc automat.

 

Într-una din foarte rarele şedinţe cu prezenţă 100 la sută, consilierii judeţeni au trecut ieri toate cele 21 de proiecte aflate pe ordinea de zi. Dar nici reatribuirea traseelor de transport public judeţean - unde a obiectat punctual preşedintele CJ asupra lipsei de transparenţă şi dialog - nici raportul privind execuţia bugetară pe anul 2020 nu au ridicat semne de întrebare, ci un proiect de hotărâre altminteri banal. Organizarea concursului de proiecte de management pentru desemnarea noii conduceri a Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici” s-a adâncit în discuţii care n-au mai contat la votul final pe proiect. Discuţiile s-au blocat la alcătuirea comisiei de evaluare a proiectelor.

Mircea Manolache, de la PSD, ar fi vrut ca din comisie să facă parte oameni de cultură din efectivul CJ, iar de aici schimbul de declaraţii s-a prelungit, făcându-l pe preşedintele Costel Alexe să constate exasperat că „nu duce nicăieri”. „N-am nimic cu dl. Radu Ursanu (una dintre propuneri, directorul Regionalei de Poştă Iaşi, n.r.), dar Poşta Română merge prost”, a insistat Mircea Manolache, nereuşind să-i convingă pe colegi să voteze altfel.

Consilierii au mai aprobat alocări bugetare pentru Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” şi Spitalul de Copii „Sf. Maria”, precum şi pentru unităţile medico-sociale din subordinea CJ Iaşi în care sunt organizate centre de vaccinare. De asemenea, aleşii s-au pronunţat asupra constituirii comisiei de evaluare şi selecţionare a proiectelor, în vederea atribuirii de finanţări nerambursabile însumând un milion de lei din bugetul judeţului pentru activităţi non-profit. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.