anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Iată cum se scufundă Iaşul, pe mâna unor personagii precum menistrul penalilor!

GALERIE
puls
  • puls
- +

O observaţiune filosofică şi chiar axiologică pe astăzi, stimaţi vniversitari ieşeni, despre ce a însemnat în realitate o chestiune care, la vremea ei, pentru mulţi nu părea că e chiar atât de bălţată: cocoţarea în scaunul de rector al celei mai vechi universităţi din ţară a ministrului penalilor Dragnea şi Tăriceanu, zoon politikon-ul Tudorel. 

Voi aţi observat, stimaţi vniversitari, că rectorii de la UBB Cluj, de la Timişoara, ca să nu mai spunem de toţi cei din Bucureşti sunt văzuţi la televiziunile de impact aproape la două trei zile fiecare, cu reacţii şi opinii care de care mai felurile, dar pe cineva de la bătrâna noastră universitate nu vedem nici de leac?

Şi aţi mai observat, de-un par egzamplu la dezbaterea de ieri şi alaltăieri de la una din agenţiile serioase de ştiri, HotNews, că au invitat să vorbească despre deschiderea anului în pandemie pe rectorii de la Universitatea Bucureşti, de la UBB Cluj şi de la Universitatea de Vest din Timişoara, dezbatere la care Iaşul era nelipsit în alţi ani, iar acuma suntem săriţi sistematic? Sau că boicotul mediatic naţional adus de noua conducere asupra instituţiunii ne-au dus deja în irelevanţă universitară naţională, de-am ajuns în rând cu Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea de Nord din Baia Mare, Universitatea de Mine din Petroşani sau Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa?

Ştim, nu e plăcut să amintim de astea, stimaţi vniversitari care aţi văzut dar aţi tăcut. Dar, ca să ştiţi: cam ăsta e preţul: irelevanţa. Da, doare, dar să sperăm că ne oprim aici. Căci, la ce vedem cum se fac qacolo promovările, în familie sau cu amantele, tare ne temem pe viitor de mai rău...

Politichie şi călcâie aprinse

Şi, ca să nu rămânem încruntaţi după ce am vorbit aşa de doct despre mediul academic, haideţi să vă servim una mai mondenă. Şi ce poate fi mai nimerit aicea decât una scurtă despre demoazela în chiloţi expertă în cântat, pe banii ei, dar şi în şpitalele regionale, de data asta pe banii noştri. După ce am mai aflat pe ici pe colo cine sunt cei care au promovat-o pe demoazelă, mai nou prin lumea halatelor albe circulă bârfe tare negre despre apucăturile celui care a ajutat-o pe junioară să facă acest pas mare, cu arderi de etape, în carieră.

Este vorba despre nea Ardei, fostul şef de la desepeaua locală, acum avansat în minister de dipotatul deştept Grămadă. Iar despre acesta de mulţi ani se bârfeşte în sistem că i se cam aprind călcâiele imediat ce vede ceva mai săltăreţ la orizont, având aicea cam aceeaşi faimă, dacă nu şi mai şi, cu a dipotatului mai sus pomenit, flăcăi tomnateci şi ridicoli amândoi.

Acuma, dacă o fi vreo legătură Van der Vaals între moleculele astea, dacă o fi doar una slabă, de hidrogen, asta rămâne ca savanţii chimiştri să stabilească la laborator. Să le urăm mult succes!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.