Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Advertorial (P)

Iata de ce compania ta are nevoie acum de servicii de optimizare SEO

GALERIE
optimizare seo
  • optimizare seo
- +

Foarte multe brand-uri si companii care investesc in online cunosc beneficiile oferite de serviciile de optimizare SEO. Cu toate acestea, SEO este o investitie tratata in continuare de multi ca fiind o optiune.

Optimizarea SEO s-a modificat radical in ultimii ani, chiar mai mult decat oricare alta strategie de marketing online. Schimbarile periodice de algoritmi ale lui Google au transformat SEO intr-o adevarata provocare, chiar si pentru cei mai experimentati practicieni.

In prezent, o agentie care ofera astfel de servicii nu se mai poate rezuma la vechile tehnici de optimizare SEO bazate doar pe partea tehnica, ci trebuie sa cunoasca multe elemente de marketing si sa imbine cu succes campanii atat in mediul online, cat si in offline, pentru a genera rezultate.

Pentru a deveni un lider de piata, este necesara aplicarea unor tehnici de optimizare SEO moderne care implica agentia in marketing-ul general al companiei si, in acelasi timp, este nevoie de o comunicare deschisa si transparenta cu clientul.

De ce este importanta optimizarea SEO?

Daca detii o companie sau administrezi un site, probabil stii deja ca traficul este “inima” care tine in viata afacerea in mediul online. Prin procesele specifice de optimizare SEO poti imbunatati atat valoarea site-ului in comparatie cu altele, cat si calitatea continutului oferit potentialului client. Totodata, vei creste vizibilitatea serviciilor sau a produselor oferite si, implicit, traficul.

Este necesara optimizarea SEO oricarui fel de business?

In cele mai multe din cazuri da, aplicarea tehnicilor de optimizare SEO este necesara in egala masura pentru un simplu site de prezentare, cat si pentru marile companii de e-commerce.

Daca firma ta ofera produse si servicii in domenii care sunt la mare cautare pe Google, atunci este important ca, prin optimizarea SEO, site-ul tau sa ofere informatii de calitate pentru vizitatorii sai. Totodata, pentru o crestere mai mare a vizibilitatii, dar si pentru o rata a conversiei mai buna, este necesar ca acesti vizitatori sa aiba o experienta cat mai placuta.

Iata cateva dintre principalele beneficii ale optimizarii SEO:

  • Traficul organic este principala sursa de vizitatori al unui site. Cu cat cuvintele cheie ale site-ului au o vizibilitate mai mare, cu atat acesta va beneficia de mai mult trafic. O strategie de optimizare SEO are in vedere imbunatatirea structurii site-ului din punct de vedere tehnic, a calitatii continutului scris si media (imagini foto, GIF-uri, imagini video, harti etc), cat si a meta tagurilor care cresc rata de click (CTR) in competitia cu alte site-uri din acelasi domeniu;
  • Creste vizibilitatea. Daca site-ul tau beneficiaza de o optimizare SEO ca la carte, brand-ul sau compania va fi mai vizibila potentialilor clienti. In urma ultimelor actualizari ale algoritmului Google, acesta pune mult accent pe puterea brand-ului si, de multe ori, site-urile optimizate sunt avantajate;
  • Trafic nisat pentru conversii. Cu cat traficul pe site-ul tau este mai targetat, cu atat ai mai multe sanse sa obtii conversii;
  • Cladeste incredere si credibilitate printre consumatori. Atunci cand site-ul apare in topul cautarilor pe Google, inseamna ca acesta este vazut de vizitatori ca fiind de incredere. Nu neglija niciodata review-rile! Optimizarea SEO poate fi influentata de review-uri, in special de cele negative.
  • Investitie in viitorul afacerii tale. SEO este un proces continuu, ce poate fi comparat, in termeni plastici, cu o competitie de atletism. Alergi ca sa castigi un loc pe podium, dar daca te opresti, oponentii tai vor continua sa alerge si te vor depasi!
  • Genereaza un ROI mai mare decat alte canale de marketing. Procesul de optimizare SEO este esential pentru a creste traficul site-ului. Indiferent daca afacerea ta este mica, medie sau mare, ca este un start-up, o companie locala sau un mare brand, oricine ofera o servicii sau produse in mediul online are nevoie de optimizare SEO. Odata ce vei beneficia de servicii SEO, cel mai probabil nu vei renunta la acestea, deoarece vei vedea in timp ca rezultatele generate merita investitia. Comparativ cu optimizarea SEO, campaniile de PPC au rezultate imediate, dar necesita bugete mult mai mari, sunt mult mai riscante, iar profitul este mai mic;
  • Vizibilitate locala. Odata cu cresterea competitiei in plan local, optimizarea SEO pentru cautarile locale in Google a devenit fundamentala. Campaniile locale tintesc achizitia de rezultate pentru zone specifice cum ar fi orase, regiuni sau la nivel national prin transmiterea mesajelor eficiente.
  • O strategie sanatoasa pe termen lung. O strategie optimizare SEO bine pusa la punct are un impact puternic asupra vizibilitatii si randamentului companiei pentru perioade de 6 luni, 1 an sau chiar in cativa ani! Cu cat mediul online evolueaza mai mult, cu atat trebuiesc implementate cele mai bune practici, in conformitate cu Ghidul de bune practici ale lui Google;
  • Rezultate cuantificabile prin date. Chiar daca optimizarea SEO in sine nu ofera o modalitate usoara de a calcula un Return of Investment asemenea PPC-ului, rezultatele generate de aceasta activitate pot fi cuantificabile prin vanzarile generate, pozitiile castigate etc.
  • Imbunatateste calitatea experientei utilizatorului. Cu cat vizitatorii petrec mai mult timp pe site-ul tau, cu atat acesta este vazut ca fiind mai valoros. Niciodata sa nu subestimezi puterea marketingului!
  • Costuri de marketing eficiente. In timp ce business-ul tau poate avea prezenta fizica, un bun antreprenor nu neglijeaza o alta modalitate de a fi profitabil si anume prezenta in mediul online. Cu atat mai mult cu cat nu exista costurile unei chirii, plata angajatilor, spatii de depozitare suplimentare si multe alte taxe si comisioane care nu exista in mediul online;
  • Conduce la vanzari in mediul offline. Exista numeroase studii conform carora consumatorii cauta online date despre companii si afaceri inainte de a face pasul spre a deveni clienti. Cu siguranta daca nu esti gasit si nu faci o impresie buna, nici potentialii clienti nu te vor contacta!
  • Asigura o buna reputatie online. Prin optimizarea SEO, afacerile pot beneficia de o reputatie online si offline buna, iar acest proces favorizeaza aparitia review-urilor pozitive. De asemenea, in cazul recenziilor negative, se incearca solutionarea acestora intr-un mod echitabil pentru ambele parti. Nu uita ca review-urile sunt vocea consumatorilor cu privire la produsele si serviciile tale!
  • Ofera sustenabilitate. Atunci cand site-ul tau ocupa pozitii fruntase, vei avea mai multi clienti. Mentinerea site-ului in aceeasi pozitie creeaza in permanenta noi oportunitati si asigura o consistenta a traficului, lucru care ajuta afacerea sa creasca si sa fie profitabila.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri