anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

Iată, domn premare, cum vi s-a urcat buhaiul pe masa din sufragerie!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Dom'le, multe mizerii am mai văzut prin vecini la viaţa noastră lungă de gazetari bătrâni şi hârşâiţi, dar o mizerie mai mare decât aia de ieri a buhailor şantajişti Ghihocel&fiul de la Bună Zoaia Iaşi zău că nu ne-a fost dat să cetim vreodată, în viaţa vieţilor noastre de oameni cu părul alb făcut pe lângă tastatură.

Să scrii, nenicule, o pagină întreagă de gazetă despre un rector respectabil din târg despre cum, cică, a băgat mâna în chiloţii unei asistente apoi i-a dat bani pentru asta, iar pentru afirmaţia asta să nu te bazezi de fapt pe niciun document sau plângere, pe nicio declaraţie fie ea cât de mică, cu nume şi prenume, ci numai pe faptul că un cutare, sursă, deci fără nume, i-ar fi spus unui alt cutare, tot fără nume, ceva de genul ăsta, totul pentru că rectorul cu pricina nu vrea să dea bani din bugetul instituţiei la şantajişti, apăi aşa ceva chiar că nu este de imaginat nici măcar prin Rusia sau prin Belarus, darămite într-un oraş universitar cu pretenţii de capitală culturală cum este Iaşul.

Dar, deh, când buhaii şantajişti primesc nutreţ şi porţie, ba chiar sunt şi încurajaţi în sensuri din astea, chiar de către domn premare şi ciracii lui Habarnagiu&Jakob Ban, ce alte pretenţiuni să mai ai de la infecţia asta extinsă? Poate că asta ar trebui să-i amintească unii de-acuma, cu pancarte şi lozinci strigate, lui domn premare Mihăiţă când îl mai auzim vorbind pompos pe la sindrofii culturale, unde îi place mereu să dea impresia de om cu carte: dar cu Ghihocelul aliterat şi fost strungar, care se laudă peste tot că vă e amic şi că vă are la mânăţ, şi pe care vă e frică să-l scoateţi pe tuşă, cum rămâne, musiu?

Adjunctul de la Rajaf n-a mai încăput şi tura a doua în guvern, din cauza baroneţilor sudişti

Gurile rele şi invidioase de pe la partidoiul ieşean (ăla cu nea Măricel în capul mesei) zic că domn derector adjunct Dor Ruşi, de la Rajaf, poate să se aşeze de-acuma bine şi comod în fotoliul din Copou, şi să nu mai stea toată ziua la geamul beroului, să vadă dacă vine sau nu curierul special de la Bucale cu renumirea în funcţia de menistru secretar de stat, de unde a fost demis după numai câteva zile de fostul premier Grindeanu. 

Spun unii băieţi care de regulă par mai informaţi de felul lor căci noul premier nu prea mai răspunde la comenzile lui Dragnea, căci ştie că acesta din urmă nu mai are ce-i facde, dă doar n-o să bage iar moţiune, şi din cauza asta cică ar vrea să-şi consolideze clientela lui, nu pe cea a amicilor teleolteanului. Iar ieşeanul nostru de la Rajaf era cică parte dintr-un ansamblu mai mare de relaţii politice şi negocieri, toate însă antamate de Dragnea, nu de Tudose.

Una peste alta, deoarece postul cu pricina era la cel mai bogat minister din tot guvernul, cel al lui Shhaideh, iote cum Iaşul mai pierde un curmei de tras pe lângă săcoteiul cu mălai. Mai putem oare spera la un locşor măcar pe lângă lada cu tărâţe?

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.