Iată, dragi elevi, cum se începe o carieră politică sănătoasă: de jos, de la lopată!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Iată, dragi elevi, cum se începe o carieră politică sănătoasă: de jos, de la lopată!

GALERIE
cropped_200205779260e2383e172773.66590562
  • cropped_200205779260e2383e172773.66590562
- +

Pentru că tot suntem în aceste zile, mulţi dintre noi, în perioade încordate de aşteptare a rezultatelor ori la bac, ori la evaluare, ori la altele, şi că proiectăm pentru copiii sau nepoţii în cauză tot felul de cariere şi viitoruri, am zic că, iată, să venim şi noi cu ceva legat tot de începuturi în carieră. 

Şi care putea fi cel mai nimerit exemplu decât al edilului şef Mihai Chirica, stimaţi telespectatori? Avem şi o fotografie din anul 2001, pe vremea când omul lucra ca şef de echipă la o firmă privată, şi în vremea în care dacă cineva i-ar fi spus că va ajunge primar credem că râdea cu gura până la urechi de aşa poantă.

Iar în imagine este cu echipa printre schele la vila în construcţie a celui ce avea să-l împingă în politichie: răposatul domn Costică, pe atunci premare, care stătea la apartament pe strada Stejar în Tătăraşi şi se pregătea de mutat în Galata, ajutat încă de pe atunci de micuţa firmă ce avea să ajungă, ulterior, campioana contractelor cu premăria. Eh, ce vremuri...

Altceva voiam însă să remarcăm, dragi elevi: vedeţi cum se poate începe o carieră de succes? Bine, bine, nu mergeţi mai departe cu proiecţiile,! Da, da, ştim de dosare, ştim...

Întrebare: oare ce face madam cu atâta bănet? Ehehee, voi aţi auzit de bitcoini?

O chestiune interesantă iscată în aceste zile, odată cu publicarea declaraţiilor de avere ale aleşilor. Este vorba de vânzarea de către dipotata Cozet Chichirău a apartamentului ei din America, pentru juma de milion de dolari. Întrebarea care vedem că nu lasă timp de somn unora este cam asta: oare ce face madam cu atâta bănet, fraţilor?

Ei, păi vedeţi că nu ştiţi să cetiţi inclusiv cu lupa, la nevoie, declaraţiunile de avere? Căci, dacă o foloseaţi, aţi fi văzut că madam e mare investitoare în criptomonede. Asta explică multe...

PS: Iată la final, pe scurt, şi declaraţia săptămânii, dragi cetitori. De data asta premiul îi aparţine chiar prezidentului Iohannis, care la o întrunire de profil a rostit următoarea aserţiune: „Avem un succes al campaniei de vaccinare, care se vede în reducerea dorinţei de vaccinare”. Ăăă... stai! Adică, ăăă... Cum?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce s-a scumpit masiv energia?

Alexandru LĂZESCU

De ce s-a scumpit masiv energia?

Între factorii cei mai importanţi sunt politicile „Green Deal” ale UE, decizii care din raţiuni ideologice, au promovat abordări nerealiste care ignoră realitatea de pe teren.

Filmuletul zilei

opinii

Un punct de vedere cu desăvârşire orb

Nichita DANILOV

Un punct de vedere cu desăvârşire orb

Unele edificii sunt înălţate numai din scaune. În faţa scaunelor se întind nesfârşite alei, străjuite de statui ascunse printre arbori. În centrul oraşului sunt mai multe fântâni arteziene, din care nu ţâşneşte însă apa, ci timp. Oraşul a fost ridicat în plin deşert. Ţâşneşte în schimb nisip şi din când în când, spre seară, sânge în şuvoaie. Singurul locuitor al oraşului este în acelaşi timp rege, judecător, călău, victimă şi mulţime. În oraşul cu un singur locuitor „timpul are o singură secundă” şi „de fiecare acoperiş atârnă câte un deget murdar”.

Septembrie indiano-amnăşan

Michael ASTNER

Septembrie indiano-amnăşan

Păzind cazanul în liniştea amiezii, auzi din când în când căzând câte o nucă ori pe stradă trecând - urcând, coborând - o maşină.

Macro-buzunăreala „liberalizată”

Nicolae CREŢU

Macro-buzunăreala „liberalizată”

Din toate câte bântuie acum în ale noastre media, din România, nu serialul rivalităţii Cîţu vs. Orban pentru şefia PNL, nici „bâlciul” şi pantomima „moţiunilor” de ce (n)zură şi criza guvernării, nu ele sunt cele care îi îngrijorează pe cei mai mulţi oameni ai ţării, încă trăitori între hotarele ei. Şi nici cifrele în creştere ale „valului” Covid-Delta, nici măcar ele, nu îngrijorează, ba chiar să sperie de-a dreptul, atât cât o fac ştirile şi aşteptările privind facturile la electricitate şi gaz sau eliminarea subvenţiei pentru încălzire, tot perspective „luminoase”, cum se vede.

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

Iohannis și Golful

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.